DHL Opinie

1.2 - poziom obsługi
1.2 - jakość usług / cena
1.1 - poleciłbyś znajomym?
ilość opinii: 847
Średnia ocen:
1.2 / 5

Kategoria:
Firmy kurierskie

Strona internetowa:
www.dhl.com.pl
Informacje o oceniającym
Twoje imię / nick: *
Twój adres e-mail: *
TWOJA opinia
Treść opinii: *
Zalety:
Wady:
Poziom obsługi i reklamacji: *
Jakość usługi / produktu i cena: *
Czy poleciłbyś firmę znajomym? *
Prosimy przepisać kod z obrazka: *
* prosimy o wypełnienie pól oznaczonych gwiazdką
Ulka
link | zgłoś
2018-06-05
*.254.254.*
Porażka Dhl Parcel jesli przesyłka jest za pobraniem kurier dzwoni informuje kiedy bedzie jesli jest wcześniej opłacona kurier Nie dzwoni Nie pojawia się i Nie umie użyć dzwonka skoro awizo e-mailem dostaje zdarza sie to tak czesto ze aż przykre ze Dhl nic z tym nie robi pomimo iż dzwonie z informac [rozwiń/zwiń]
BRAK
Brak kontaktu z kurierem nie dostarczanie przesyłek dno dno dno
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr
link | zgłoś
2018-06-05
*.69.163.*
System pokazuje, że paczka zostanie dostarczona danego dnia. Dostaje tone emaili z potwierdzeniem, że własnie tak będzie. Biorę dzień wolnego, czekam na kuriera. Pod koniec dnia informacja o planowanym terminie dostarczenia znika. Beznadzieja.
Żadne?
Mają jedną rzecz do zrobienia - dostarczyć przesyłkę - i tego zdecydowanie nie umieją
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Bożena
link | zgłoś
2018-06-05
*.245.213.*
Beznadzieja !!!!!Żadnego kontaktu kuriera z klientem . Wynajął tą superfirmę sklep internetowy , który w ramach reklamacji ma odebrać ode mnie uszkodzony sprzęt AGD. To już mój trzeci termin odbioru. Poprzednie 2 nie zostały dotrzymane , mimo zapewnień na infolinii , że podane w zleceniu godziny są [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Majczel
link | zgłoś
2018-06-04
*.167.108.*
Ta firma jest okropnie niezorganizowana. Przy przeniesieniu dnia odbioru paczki internetowo nie mogę nawet zaznaczyć godziny dostarczenia, od której będę w domu. Kontakt z fimą jest jedynie przez infolinię, nie ma żadnego kontaktu z kurierem i zdażyło mi się, że siedziałam specjalnie w domu cały dzi [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karolina
link | zgłoś
2018-05-29
*.43.94.*
Z przykrością muszę napisać, że z pełną świadomością będę unikać jak ognia kontaktów z DHL. Jestem gotowa zrezygnować także z zakupu produktów jeśli miałyby być dostarczane za pośrednictwem tej firmy. Kurierzy ponad trzykrotnie (trzy różne zamówienia) zaniechali kontaktu ze mną jako klientem dostar [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr
link | zgłoś
2018-05-29
*.26.103.*
Moja opinia dotyczy oddziału DHL we Wrocławiu przy ul. Bierutowskiej. Od roku nadaję w tym oddziale przesyłki z dokumentami dla Banku, który ma umowę z DHL. Organizacja pracy w tym oddziale jest coraz gorsza. Pomimo tego, że dziewczyny w dziale obsługi są miłe i kompetentne, obserwuję coraz dłuższy [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Izabela968
link | zgłoś
2018-05-29
*.172.239.*
DHL tak wielką firma i co wielki kit ubezpieczajá przesyłki ty płacisz a jak jest uszkodzona to odrzuxajæ reklamację.spezęt popsuty sty w plecy
nie ma rządnych po miesiåcu odpowiedź negstywna
j.w.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ania
link | zgłoś
2018-05-25
*.254.150.*
Najgorsza firma kurierska z jaką miałam do czynienia. Brak informacji o wydaniu przesyłki do doręczenia (w innych firmach standard, informacja przychodzi smsem). Brak kontaktu ze strony kuriera. Podobno był z przesyłką 2 razy, nie dzwonił, nie dostarczył. Teraz mam sobie odebrać w ich siedzibie. Nie [rozwiń/zwiń]
BRAK
Nieprofesjonalne podejscie do klienta, niewywiązywanie się z powierzonych zadań
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
baza
link | zgłoś
2018-05-24
*.21.183.*
Firma porażka.Panie na infolinii nic nie wiedzą poza tym co samemu można sprawdzić w komputerze. Na prośbę o numer telefonu do oddziału lub kogokolwiek odpowiedzialnego - odpowiadają, że nie mogą podawać takich telefonów. Centrala przeprasza komputerowo i nic dalej nie robi z niedostarczoną przesyłk [rozwiń/zwiń]
nieterminowość, brak kontaktu z osobami odpowiedzialnymi, brak rezultatów na złożone zażalenia
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karolina
link | zgłoś
2018-05-18
*.175.230.*
Dramat !! Firma kompletnie nie ma pojęcia co się dzieje z paczkami, gdzie są i udziela błędnych mylących informacji !! Zero profesjonalizmu, zero czegokolwiek !! Nigdy z żadną firmą nie miałam takich problemów !! 14 maja została wysłana do mnie przesyłka, która do dnia dzisiejszego nie dotarła i nie [rozwiń/zwiń]
BRAK !!
Brak kontaktu kuriera z odbiorcą. Błędne i mylące informacje mailowe, smsowe i ze strony DHL.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Weronika
link | zgłoś
2018-05-18
*.38.12.*
UWAGA na tego przewoźnika!!!! Po otrzymaniu informacji e-mail, że dostawa będzie 18-05-2018 między 11.30 a 13.300 telefonowałam kilka razy do centrali DHL aby uzyskać kontakt do kuriera. niestety nie chciano mi udostępnić i Pani z Centrali trzymając mnie na linii łączyła się do kurierem. Po kolejnym [rozwiń/zwiń]
utrudniony kontak z kurierem, arogancja kuriera
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Grzegorz
link | zgłoś
2018-05-17
*.248.164.*
Nie polecam firmę kurier zadzwonił byłem na spotkaniu wysłałem SMS a w jakiej sprawie jest telefon nie otrzymałam odpowiedzi po godzinie zadzwoniłem do kuriera kurier stwierdził że nie odbierałem telefonu i nie dostarczył paczki na maju riposty niż pytałem smsem pod powiedział że nie ma czasu paczka [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marzena
link | zgłoś
2018-05-15
*.183.184.*
Zacznę od tego , że zamówiłam w PL prezent przez firmę kwiatową (kosz słodyczy) jako prezent urodzinowy dla członka rodziny . Pomimo tego że nie wiedziałam iż to idzie przez firmy kurierskie między innymi DHL sprawa została w Warszewie DHL została załatwiona bardzo szybko aż do momentu kiedy paczka [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paweł
link | zgłoś
2018-05-12
*.191.163.*
Kurier pozwolił zawrzeć umowę oszustowi na kwotę ponad 12 000. Odpowiedz ze strony DHL " stracił pan 12 tyś zł uhm rozumiemy i mamy Pana głeboko... ale Zachęcamy do korzystania z formularzy internetowych. Nie będziemy starać się wyjaśnić pana sprawy tylko mieć jeszcze głębiej....
brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Edyta
link | zgłoś
2018-05-10
*:b4d0:11b6:*
Oceniam całą firmę. Brak kompetencji, brak komunikacji między pracownikami. Sprzeczne informacje podawane na infolinie. Oczekiwanie na przesyłkę 2 tygodnie. Jedna z 3 przesyłek zagubiona. Bez mojej wiedzy pozostałe dwie przekazane do magazynu i przy mojej dobre woli odebrania paczki z magazynu niech [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Sebastian
link | zgłoś
2018-05-10
*:4f0d:944c:*
Dzisiaj zamówiłem telefonicznie kuriera żeby odebrał przesyłkę między 15 a 17 godziną. Kurier przyjechał przed 15 paczki nie odebrał bo nie miał czystych bankietów listu przewozowego żeby nakleić na paczkę. Przesyłka miała jutro czyli w piątek dotrzeć do odbiorcy. Firma porażka, jak Kurier może jeź [rozwiń/zwiń]
Brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Hanna
link | zgłoś
2018-05-04
*.47.142.*
Dostałam sms-a , że przesyłkę będę miała dostarczoną 27.04.2018, dziś jest 4.05.2018 i żadnego kontaktu co się dzieje, kiedy będzie , żadnego.Na infolini rozmawia się tylko z automatyczną sekretarką która informuje gdzie jest obecnie paczka i nic więcej.Do miejsca gdzie jest czyli Poznań nie ma żadn [rozwiń/zwiń]
NIETERMINOWOŚĆ, BRAK KONTAKTU
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
sisi
link | zgłoś
2018-04-19
*.10.135.*
NIE POLECAM, opieszałość firmy, długie oczekiwanie na dostarczenie przesyłki, dochodzi po kilku dniach zamiast na drugi dzień. Tragedia
-
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mario
link | zgłoś
2018-04-10
*.235.176.*
Od kilku dni dostaję info, że przesyłka została wydana kurierowi do doręczenia. Kuriera jednak uświadczyć nie mogę!!! Lecą w ch... jak ta lala!!! Oradzam korzystanie z ich usług. "Sparzyłem się pierwszy i ostatni raz. Od dziś jak będę widział w opcjach dostawy DHL będę wolał przepłacić niż korzystać [rozwiń/zwiń]
Brak
Mnóstwo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
noris1225
link | zgłoś
2018-04-03
*.172.233.*
Zamówilem paczke przed świetami jeszcze nie otrzymałem zamiast z Ustki pszewiesc do Gdanska to 100km i dalej Elblag to tesz 100km to jak sledziłem pszesyłke była w Poznaniu koszmar mieli dostarczyc 3.04 ale po południu wyznaczyli termin na 4.04 pierwszy i ostatni ras zamawiam u nich robilem zdiencia [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
noris1225
link | zgłoś
2018-03-29
*.0.126.*
Czekam na przesyłke z Ustki ma byc dostarczona koło Elblaga jak weszłem w sledzenie przesylek dhl to paczka znajduje sie w Poznaniu okrezna droga wiaza zamiast Ustka-Gdansk-Elblag
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jarosław
link | zgłoś
2018-03-16
*.114.160.*
Nie otrzymałem przesyłki w godzinach 18:00-22:00 Specjalnie czekałem na przesyłkę na której mi bardzo zalezało. Jesteście do wielkiej D...y i wasze usługi są tyle warte co słowo hochsztaplera czyli wielkie dno. Zmuszony jestem wystawić bardzo negatywną opinię o waszych usługach, które są tragiczne i [rozwiń/zwiń]
Brak
Potężne
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
and2
link | zgłoś
2018-03-08
*.115.23.*
najgorsza z najgorszych, kurierzy kłamią - wpisują jakieś niestworzone informacje ,infolinia dla odważnych, zero infomacji. Nie mają kurierów do rozwożenia to jak nie rozwioza paczek -wpisuja w systemie ,że nie zastano nikogo w domu .Paczka potem leży 2 dni w sortowni. Interwencje są kasowane przez [rozwiń/zwiń]
brak
nieterminowości, brak informacji, długi czas dostawy, długi czas przy odbiorze osobistym , Kłamią
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
madzik
link | zgłoś
2018-02-23
*.182.229.*
Firma fatalna. Nie liczą się z klientem wogóle. Nie dość, że nie dostarczają paczek to jeszcze kłamią. A interwencje są lekceważone. Jedna wielka porażka!!!!!
brak
mnustwo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Rafał
link | zgłoś
2018-01-26
*.160.155.*
Kurier rozwożący paczki w Warszawie na Tarchominie nr boczny WA805 jest dość specyficzną osobą. Pomijając "walory" wizualne w postaci niedogolonego wąsa (kwestia gustu) to jednak poza umiejętnością prowadzenia samochodu dostawczego i noszenia paczek ewidentnie nie nabył podstawowych zasad dobrego wy [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
gosia
link | zgłoś
2018-01-22
*.146.131.*
4 dni czekam na paczkę w podanych godzinach doręczenia, po czym czytam na stronie dhl o nieskutecznym doręczeniu z powodu braku odbiorcy w domu. Podane godziny doręczenia to totalna fikcja, nie ma możliwości kontaktu telefonicznego z kurierem. W biurze obsługi klienta można dowiedzieć się, że kurier [rozwiń/zwiń]
BRAK
nierzetelność, nieterminowość, brak kontaktu z kurierem
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
artred
link | zgłoś
2018-01-02
*.72.146.*
Kurier nie dość że nie dostarczył przesyłki to wpisał że odmówiono odbioru przesyłki w konsekwencji przesyłka wróciła do nadawcy. Przy zgłoszeniu reklamacji DHL24 w odpowiedzi otrzymałem zapewnienie że sprawa jest załatwiana,cóż z tego skoro przesyłka została zwrócona nadawcy. Ciekawostką jest fakt [rozwiń/zwiń]
Brak
Godzina dostarczenia to fikcja
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Renata
link | zgłoś
2017-12-06
*.254.244.*
Nie polecam 2 dni siedzę w domu cały dzień I dostaje info że kurier nikogo nie zastał.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
klientka
link | zgłoś
2016-12-20
*.97.254.*
Wysłano do mnie malutką rzecz ze śląska,skąd na Mazury jechała 24 godziny.Z miejsca,gdzie dotarła na Mazurach do mnie (odległość 20 km) jechała 6 dni.Zero kontaktu,zero odpowiedzi i zero reakcji. Dzwoniłam na Parcel,gdzie każą czekać pół dnia,a kiedy już się odezwę,każą dalej czekać,bo będą dzwonić [rozwiń/zwiń]
przesympatyczny i miły kurier
koszmarnie długo idzie przesyłka,brak reakcji,klient ma wydzwaniać i szukać paczki i kuriera
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
prokur
link | zgłoś
2016-12-08
*.190.233.*
Doręczyciel z firmy DHL bez żadnego mojego podpisu wsadził na siłę kopertę z przesyłką wartą 2.600.00,- do skrzynki tak,że prawie połowa wystawała na zewnątrz.Każdy mógł wyjąć tę przesyłkę i ją po prostu ukraść.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Iwona
link | zgłoś
2016-10-20
*.67.89.*
Poziom bardzo mierny - nie ma możliwości kontaktu z kurierem (często nie ma mnie w domu żeby odebrać przesyłkę), nie ma możliwości wskazania wcześniej, żeby coś w tym zakresie ustalić a jak zaproponowałam, że o innej porze mogę być pod innym adresem (w tej samej miejscowości) to mi powiedziano, że n [rozwiń/zwiń]
Żadnych szczególnych
brak kontaktu z kurierem, beznadziejne godziny dostawy, brak możliwości ustalenia godziny dostawy, brak możliwości zmiany w zakresie adresu
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr
link | zgłoś
2016-04-19
*.76.0.*
DHL to najgorsza firma kurierska z jaką się dotąd spotkałem . Zamówiony towar nie dostarczono , kurier jest arogancki , bez szczelny i nie kompetentny podczas rozmów telefonicznych -które sam rozłącza . Towar chce dostarczyć sąsiadom byle nie osobiście i w godzinach tylko dla niego korzystnych . Fi [rozwiń/zwiń]
.
.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
lkatte
link | zgłoś
2016-04-04
*.47.166.*
DHL - opinia
brak
kompletne dno, chamska obsługa, dostarczanie paczki przez tydzień, obrażanie klienta, błędy do których się nie przyznają, reklamacji też nie uznają. Przestrzegam!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
zdziwiona
link | zgłoś
2015-10-21
*.74.212.*
Zamowilam przesylke ok 1-2kg 40na 20 cm czesci zamienne od producenta,ma podpisana umowe z dhl i zdziwilam sie 36 zl przesyłka za pobraniem,w innych firmach jest to ok 20.zl .NIE zamowila bym gdyby te czesci mozna bylo kupic w sklepie .Pracownicy dhl nie zarabiaja az tak duzo zeby mozna bylo spodzie [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Damian
link | zgłoś
2015-10-20
*.236.84.*
Firma nieprofesjonalna, konsultanci i biuro obsługi klienta niekompetentne. Wczoraj rano zleciłem telefonicznie przesyłkę - pani zanotowała zarówno adres przejęcia przesyłki, jak i dostarczenia (mój). Konsultantka sprawiała wrażenie zagubionej uczennicy szkoły podstawowej, która jest w pracy pierwsz [rozwiń/zwiń]
Brak
Niewywiązywanie się z przedstawionych klientowi warunków świadczenie usługi, niekompetentna obsługa i kurier, lekceważenie opinii klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
mariusz
link | zgłoś
2015-10-05
*.228.91.*
firma profesjonalna, jakość usług bardzo dobra
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wściekły Klient
link | zgłoś
2015-08-21
*.127.139.*
Ja np czekam drugi dzień na odbiór nadanych przesyłek i właśnie dostałem telefon z informacją że, dziś również te nygusy nie podejmą przesyłek zaległych....Na pytanie czemu biorą zlecenia skoro nie są wstanie się z nich wywiązać nikt nie potrafił udzielić odp:) Pozdrawiam te ku.... z oddziału w łodz [rozwiń/zwiń]
BRAK
Niekompetencja wszędzie w biurach,wśród kurierów
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
tom
link | zgłoś
2015-02-27
*.181.55.*
ja płace, a DHL kaze mi sie dostosowywac do ich czasu pracy. wg nich to ja mam siedziec w domu przez cały dzien i czekac na paczke,
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
nora
link | zgłoś
2014-12-19
*.124.98.*
straszliwie problematyczna firma nie szanująca adresata
brak
same
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
grajan
link | zgłoś
2014-12-19
*.158.217.*
jak najbardziej negatywna, przynajmniej dla oddziału Olsztyn, Panowie robią łaskę że dostarczą przesyłkę, wg DHL - U KLIENT MUSI SIĘ DOPASOWAĆ DO ICH DZIAŁALNOŚCI,TERMINÓW I CHĘCI.W przeciwnym wypadku przesyłka nie będzie dostarczona, co miało miejsce. Przesyłka wrociła do nadawcy ponieważ firmie n [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
emi
link | zgłoś
2014-09-20
*.2.58.*
profesjonalna firma ,szybka konkretna obsługa, dowód osobisty dotarł szybko na czas w drugi koniec Polski
szybka dostawa,pewna
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Michał
link | zgłoś
2014-04-27
*.98.101.*
Ja tam uważam że są najlepsi. Warci swojej ceny. Paczka dzisiaj wysłana jutro będzie na 100% na miejscu. Czego więcej oczekujemy od kuriera? Jak chcecie taniej to wyślijcie pocztą i teżnie koniecznie będzie tanio.
-
-
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Generał Nowa Wola
link | zgłoś
2014-04-10
*.107.21.*
Co kogo obchodzi jakim Dhl jest pracodawca. Mają dostarczac paczki itylko to sie liczy dla klient. Ja nie korzystam z ich usług bo wiem jak traktuja przesyłki. POracownicy maja wszystko w *** zarowno paczki jak i swoich klientów. Nie polecam...
drogo, mają wszystko i wszystkich w ***
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
kebab1984
link | zgłoś
2014-04-10
*.69.1.*
Zgadzam się w 100%. Kto jak kto ale na DHL można polegać. Paczki zawsze docierają w nienaruszonym idealnym stanie. Mają dużą ofertę i nowoczesne magazyny. Co więcej dają pracę tysiącom modych ludzi co też jest bardzo ważne. Dzięki temu ich wspieram i korzystam z ich usług.
dobra firma i pracodawca
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marcin Przasnycki
link | zgłoś
2014-04-10
*.25.184.*
Czesto korzystam z ich usług i jeszcze nigdy się nie zawiodłem. Kazdy kto wywyła duzo paczek poprze moje słowa.
tania i solidna firma
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Alex
link | zgłoś
2014-04-08
*.250.102.*
DHL to solidna marka na rynku i od kiedy korzystam z ich usług nigdy nie miałem większych problemów. Ich pomyłki wynikają z ogromnej ilości przesyłek, które cięzkom ogarnąc. Duża ilość klientów świadczy o ich popularności oraz dużym zainteresowaniu.
niskie ceny, tanie duze gabaryty
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
HRYNIO24
link | zgłoś
2014-04-07
*.57.80.*
Kiedyś korzystałem z DHLa ale jak zobaczyłem w jaki sposób traktują tam paczki to zwątpiłem, nikogo nie obchodzi czy dojedzie w całości czy nie bo i tak sa ubezpieczone. Dla mnie to małe pocieszenie bo hjak wysyłam dziennie 20 paczek to prawie 10 dociera uszkodzonych (sprzedaję kolejki). Dlka kogoś [rozwiń/zwiń]
niskie ceny
paczki docierają uszkodzone, często giną
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 

DHL Opinie