DHL Opinie

1.2 - poziom obsługi
1.2 - jakość usług / cena
1.1 - poleciłbyś znajomym?
ilość opinii: 908
Średnia ocen:
1.2 / 5

Kategoria:
Firmy kurierskie

Strona internetowa:
www.dhl.com.pl
Informacje o oceniającym
Twoje imię / nick: *
Twój adres e-mail: *
TWOJA opinia
Treść opinii: *
Zalety:
Wady:
Poziom obsługi i reklamacji: *
Jakość usługi / produktu i cena: *
Czy poleciłbyś firmę znajomym? *
Prosimy przepisać kod z obrazka: *
* prosimy o wypełnienie pól oznaczonych gwiazdką
Mateusz
link | zgłoś
2018-09-11
*.233.69.*
Nie polecam, zamówiłem kuriera do odbioru paczki, bez żadnej wiadomości nie pojawił się u mnie i wysyłka paczki nie doszła do skutku.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
klient
link | zgłoś
2018-09-11
*.253.31.*
firma pucuj dziada. brak kontaktu sms. Chamskie zachowanie i odzywki kuriera. Gorąco polecam NIE KORZYSTAĆ Z USŁUG z tej firmy. Kolejna przesyłka doręczana z problemami i w sposób obrażliwy dla klienta. Skandal - powinno się takie firmy wyrzucać z naszego rynku.
brak
same
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Klient
link | zgłoś
2018-09-11
*:34c3:bca9:*
Jeśli nie chcesz tracić nerwów to lepiej wybierz inną firmę. Kurier po pierwszym nieudanym doręczeniu paczki awizował przesyłkę. Przy drugiej próbie nawet nie pofatygował się do mnie zadzwonić tylko od razu wpisał awizo. Próba zmiany adresu doręczenia już nie jest możliwa i mogę tylko zrezygnować z [rozwiń/zwiń]
Brak
Kurier nie kontaktuje się z klientem
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paweł
link | zgłoś
2018-09-10
*.254.255.*
Początkowo dostałem smsa, iż nastąpiło nieudane dostarczenie paczki do mnie do domu. Po sprawdzeniu numeru przesyłki okazało się, że w ich systemie paczka została odebrana na obce nazwisko! Kurier ot tak sobie wpisał do systemu losowe nazwisko, oczywiście ani razu nie kontaktując się ze mną telefoni [rozwiń/zwiń]
zero, a nawet mniej niż zero
traktowanie klienta jak śmiecia
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
wsciekla_klientka
link | zgłoś
2018-09-10
*.238.67.*
Kompletny brak profesjonalizmu i poszanowania czasu klienta. Zamówiłam kuriera w celu zwrócenia zakupów na Zalando. Zgodnie z mailem potwierdzającym zamówienie, kurier powinien pojawić się u mnie dzisiaj w godz. 9:00-12:30. Tymczasem mamy godz. 18:00 a ze strony kuriera/firmy ani widu ani słychu. Si [rozwiń/zwiń]
brak kontaktu, brak szacunku dla czasu klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Agnieszka
link | zgłoś
2018-09-10
*.7.215.*
Masakra.. Totalna porażka.. Wybierasz godziny kiedy ma być.. A przybywa wcześniej.. Nie uznaje że Będziesz za chwile..Bo on nie ma czasu.. Ma nr tel ale dzwoni jak jest na klatce schodowej.. A nie przynajmniej parę minut wcześniej tym bardziej że ma być przed czasem...oczywiście odmowa przyjęcia pac [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Aneta
link | zgłoś
2018-09-09
*:b885:f7f:*
Kurier nie kontaktował się telefonicznie. Po dwóch nieudanych doręczeniach nawet nie da się przekierować przesyłki do punktu odbioru.
brak
brak kontaktu w celu ustalenia daty, godziny odbioru przesyłki
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
brylos
link | zgłoś
2018-09-08
*.173.4.*
Paczka miała być w środę kurier nawet się nie pofatygował by zadzwonić domofonem zostawił avizo na infolini powiedzieli że będzie w piątek nie było. Nie mogłem kolejnego dnia czekać więc zrezygnowałem z przesyłki. Nie polecam bo to partacze.
brak
dotrzymywanie obowiązku dostarczania paczek w terminie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kotik007
link | zgłoś
2018-09-08
*:d029:7d88:*
Przesyłka międzynarodowa nadana w punkcie partnerskim dhl w Warszawie w dniu 05.09.2018 roku, do tej pory nie odebrana przez kuriera. DHL na swojej stronie internetowej podaje, iż doręczenie przesyłki jest realizowane w ciągu 3-5 dni.
Wprowadzanie w błąd klienta, nie dotrzymywanie terminów
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Maciej
link | zgłoś
2018-09-07
*.254.241.*
Nie pamiętam tak słabego okresu firmy DHL na rynku! W mojej opinii jest to najgorzej działająca obecnie firma kurierska. Nie pisze o jednym incydencie czy kurierze który co ludzkie jeden / dwa razy "nawalił".Notoryczne opóźnienia zarówno doręczeń jak i odbiorów paczek wynikające z gigantycznych prob [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tatevik
link | zgłoś
2018-09-07
*.174.189.*
Straszna firma, paczka nadana 5.09 miała byc dostarczona 7.09 a znowu przesunięte dostarczenie na 10.09. Tragedia. Nikomu nie polecam!!!
brak
wielodniowe opóźnienia, brak szacunku do klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
wojtek
link | zgłoś
2018-09-07
*.75.73.*
Zawsze miałem z nimi problem. Tym razem również nie otrzymałem przesyłki, choć kilkakrotnie dzwoniłem i prosiłem o kontakt. A oni uporczywie kłamią, że mnie nie zastali w domu, oraz że "zostałem powiadomiony" i że była "awizacja". Kłamstwo. Oni wcale nie awizują przesyłek, a piszą tak, bo prawdopodo [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Oliwia
link | zgłoś
2018-09-06
*.60.95.*
''Odbiorca odmówił przyjęcia przesyłki i zostanie ona zwrócona do Nadawcy''. Taki komunikat pojawił się na stronie śledzenia paczki, mimo że cały dzień z niecierpliwością czekałam na kuriera, który się nie pojawił, ani też nie zadzwonił. DRAMAT.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paweł
link | zgłoś
2018-09-06
*.11.17.*
Dziewczyna zamówiła mi paczke z empiku z płytą i książką,paczka miała dojść w poniedziałek,mamy czwartek a kuriera nie widać. Nie jest to pierwszy raz ze strony owej firmy kurierskiej spod szyldu DHL,ponieważ zamawiając karmę dla psa czekałem ponad tydzień na paczkę.Nie polecam tej firm! Widzę że [rozwiń/zwiń]
BRAK
wszystko jest tutaj wadą
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Małgorzata
link | zgłoś
2018-09-06
*.11.25.*
Od dwóch dni nie mogę odebrać paczki. Kurier przyjechał oczywiście w godzinach w których byłam w pracy. Pomimo zgłoszenia o późniejszym doręczeniu przesyłki. Ponownie kurier umówił się ze mną na ustaloną godzinę i się nie pojawił! Po przekierowaniu przesyłki na inny adres wogóle nie zostala ona nada [rozwiń/zwiń]
żadneee
same wady
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anna
link | zgłoś
2018-09-06
*.16.85.*
Na pewno nigdy nie chcę mieć do czynienia z tą firmą,w dniu dzisiejszym otrzymałam nową umowę i telefon od play przez w/w firmę.Kurier żądał podpisania wszystkich dokumentów łącznie z oświadczeniem o stanie technicznym telefonu,bez możliwości obejrzenia telefonu,usilnie tłumaczył,że mam prawo odstąp [rozwiń/zwiń]
żadnych
aroganckie podejście do klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Alchemiczka
link | zgłoś
2018-09-06
*.254.248.*
NAJGORSZA FIRMA KURIERSKA JAKA ISTNIEJE!!!! Odradzam korzystać z tej firmy, ci kurierzy to zwykli oszuści. Kolejny raz paczka do mnie nie dotarła, bo kurier napisał, że odmówiłam odbioru paczki. JA NAWET DO NIEGO DZWONIŁAM! Okazało się, że był pod złym adresem, adres zmieniłam na stronie DHL i miał [rozwiń/zwiń]
BRAK!
kurierzy to oszuści, nie dostarczają paczek, obsługa klienta nie jest pomocna, bezczelne zachowanie pań z obsługi, system, który nawala.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
KAMILA
link | zgłoś
2018-09-05
*.65.181.*
Ostrzegam! To nie firma ,raczej zbiorowisko kłamców i cwaniaków !Powszechna praktyką jest ogłupianie klienta. Po kilkudniowym oczekiwaniu na przesyłkę ,mimo podanego wcześniej terminu dostawy nie otrzymałam jej. Wielokrotny kontakt z Biurem Obsługi kończył się stałym tekstem o dostawie w następnym [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Klaudia
link | zgłoś
2018-09-05
*.254.3.*
Firma NIGDY nie zadała sobie trudu, żeby dotrzeć do mnie po schodach na pierwsze piętro. Zawsze zostawiają informację, że była próba doręczenie przesyłki, a mnie nie zastano. Tymczasem ja siedzę sobie w mieszkaniu i wypatruję kuriera, potem muszę sama odbierać paczkę, zwykle w punkcie odbioru. Warto [rozwiń/zwiń]
w sumie wszystko, bo firmie kurierskiej nigdy nie udało się dostarczyć przesyłki
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Promulgacja
link | zgłoś
2018-09-05
*.23.135.*
Przesyłka miała być dzisiaj doręczona. Status pokazywał, że w doręczeniu, a o 14 zmieniono na : "nieudane doręczenie". Sprawa tego typu, że zamówiłem na firmę która jest otwarta od 9 do 21 :D Najgorsza firma kurierska!
Paczki przychodzą całe
Często nie przychodzą w terminie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 

DHL Opinie