DHL Opinie

1.2 - poziom obsługi
1.2 - jakość usług / cena
1.1 - poleciłbyś znajomym?
ilość opinii: 908
Średnia ocen:
1.2 / 5

Kategoria:
Firmy kurierskie

Strona internetowa:
www.dhl.com.pl
Informacje o oceniającym
Twoje imię / nick: *
Twój adres e-mail: *
TWOJA opinia
Treść opinii: *
Zalety:
Wady:
Poziom obsługi i reklamacji: *
Jakość usługi / produktu i cena: *
Czy poleciłbyś firmę znajomym? *
Prosimy przepisać kod z obrazka: *
* prosimy o wypełnienie pól oznaczonych gwiazdką
Chris
link | zgłoś
2018-07-24
*.47.174.*
Postanowiłem podzielić się swoją opinią w internecie na temat firmy kurierskiej DHL, aby ostrzec wszystkich przed nimi. Jeszcze parę lat temu (8-10) uważałem DHL za najlepszą firmę kurierską w Polsce jeśli chodzi o solidność i terminowość, pomimo iż jednego razu młody, niedoświadczony kurier przywi [rozwiń/zwiń]
niestety brak
nieterminowość, nierzetelność, brak jakiegokolwiek kontaktu z kurierem jak to jest w większości firm kurierskich, paczki dochodzą uszkodzone z zewnątrz
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Alicja
link | zgłoś
2018-07-23
*.8.180.*
Beznadzieja.W piątek mail,że dostarczą- czekam cały dzień.Nic.Na śledzeniu- paczka w doręczeniu.W poniedziałek kolejny mail- doręczą dziś.Czekam do 14- zero paczki.Wieczorem sprawdzam- paczka jest w punkcie 50 km ode mnie.Raczej cały czas tam była i stąd ta ściema.
żadne
wszystko
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Łukasz
link | zgłoś
2018-07-23
*.173.217.*
Zamówiłem paczkę 18.07 mimo niechęci do firm kurierskich, ze względu na gabaryt paczku nie mogłem skorzystać z paczkomatu. Po zapoznaniu się z opcjami dostawy wybrałem dostawę 18:00-22:00 ( przy tej opcji jest adnotacja 2 dni robocze). Dziś 20.07 sprawdzam na stronie, jest informacja że przekazane [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Dawid
link | zgłoś
2018-07-22
*.237.190.*
Paczka miała być we wtorek między godziną 10:30-12:30. Jest niedziela i dalej paczki nie dostałem. Jedynie jak wejdę w śledzenie paczki to w następnych dniach widać, że ,,Przesyłka oczekuje na kolejny cykl doręczenia.'' albo, że zostanie dostarczona 10:30-12:30. Śmiech.
Brak.
:)
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
peczuk
link | zgłoś
2018-07-21
*:fd07:c0be:*
Po raz kolejny firma DHL nie dowiozła paczki w terminie wysłanym smsem. Raz w ciągu tygodnia nie byli w stanie dostarczyć przesyłki, przez co musiałam ponosić koszty przeadresowania paczki do innego miasta. Człowiek traci cały dzień na oczekiwanie, nawet nie dostaje smsa z proponowanymi godzinami do [rozwiń/zwiń]
Nieterminowość, brak kontaktu.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Rob
link | zgłoś
2018-07-20
*.15.170.*
Beznadzieja! Paczka miała zostać dostarczona w dniu wczorajszym tj. 19 lipca z usługą dostarczenia między 18 a 22gą. Niestety kurier zamiast między godziną 18 a 22 był po godzinie 14:00 i nikogo nie zastał. Nie po to płacę dodatkowo za usługę skoro i tak robią swoje. Przekierowałem na wszelki wypade [rozwiń/zwiń]
brak
Nierzetelność, nieterminowość, brak kontaktu z kurierem
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kasia
link | zgłoś
2018-07-20
*.228.136.*
Otrzymałam informację, że "w celu usprawnienia obsługi" paczka czeka w mobilnym punkcie odbioru. Nie odebrałam paczki w jedynym wyznaczonym terminie i została odesłana do magazynu w innej miejscowości. Do magazynu nie można się dodzwonić, firma nie odpowiada na maile. Obcięli stawki pracownikom i [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tomasz
link | zgłoś
2018-07-19
*:ba4c:3255:*
Firma beznadziejna. Współpracuję z nimi służbowo i prywatnie. Przewalają z każdym transportem i do tego kłamią i oszukują. A interwencje to jakaś kpina. Po ostatniej składanej ustnie wieczorem następnego dnia już z samego rana przesyłka zmieniła status na: "Przesyłka oczekuje na kolejny cykl dor [rozwiń/zwiń]
BRAK
Są gorsi od Poczty Polskiej
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
zosia
link | zgłoś
2018-07-19
*.8.238.*
TRAGEDIA!
-
wszystkie możliwe jakie może mieć firma kurierska.np. niedostarczanie przesyłek
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
rom
link | zgłoś
2018-07-18
*.23.243.*
Czekam na paczkę 12 dni(4.07 -dotarła do magazynu 50 km.ode mnie. siedmiokrotnie interweniowałem w sprawie doręczenia- Zawsze zdawkowe odpowiedzi, że będzie kontakt, którego nigdy nie ma. Interwencja telefoniczna-to samo: Jakaś pani wypełnia formularz,i obiecuje wysłać e-mila do oddziału.Na "Śledzen [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
dhl to porażka
link | zgłoś
2018-07-18
*.76.191.*
ta firma to nieporozumienie , trzymają paczki w oddziałach po kilka dni - brak prób doręczenia .brak kontaktu z odbiorcą i nadawcą - zero informacji . Złożona interwencja nie doręczenia przesyłki i przez 2 dni tylko lakoniczny mail że sprawa jest rozpatrywana .Dramat . Odradzam korzystanie z dhl . [rozwiń/zwiń]
brak
wszystkie jakie tylko są możliwe - olewanie klientów to normalka
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
kamil
link | zgłoś
2018-07-18
*:7d8c:7928:*
Zamówiłem paczkę którą mi miał dostarczyć kurier z dhl niestety czekam kolejny dzień a kuriera jak nie było tak nie ma czuję zażenowanie bo tak nie ogarniętej firmy kurierskiej nie widziałem jeszcze nigdy! Ludzie w firmie powinni się wstydzić bo gdy się dostaje sms-a że paczka przyjdzie do ciebie dz [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Maciej
link | zgłoś
2018-07-18
*.82.163.*
DHL to chyba najgorsza zaraza jaka jest wśród kurierów. Zero komunikacji, infolinia, która nie potrafi obsługiwać klienta, sami kurierzy beszczelni do granic możliwości - wydaje im sie, że są niewiadomo kim. Kurier z rana przychodzi i żąda ode mnie pieniędzy - bez jakiejkolwiek informacji wstępnej, [rozwiń/zwiń]
niekomunikatywni kurierzy, wysoka cena, długi czas dostarczenia, niemiła i niekonstruktywna obsługa klienta na infolinii, okropnie długi czas oczekiwania na połączenie z konsultantem, do przesady długi automatyczny wstęp przy połączeniu telefonicznym, w którym dowiadujemy się masy niepotrzebnych rzeczy.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wieslaw
link | zgłoś
2018-07-17
*.59.74.*
Lipa. Nadaje paczke wybieram odbior w piatek 10-12. W piatek po 12 dostaje smsa ze odbior niemozliwy w piatek (a czekalem :((), tylko w poniedzialek 10-12 kiedy to nikogo nie ma :(. Zero telefonu, zero odbioru, zero informacji we wtorek. Lipa.
Zadnych
Terminowosc, kontakt, jakosc traktowania paczek
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ND
link | zgłoś
2018-07-17
*:68b8:23f7:*
Zdecydowanie odradzam, przynajmniej, jeśli chodzi o nadawanie przesyłek z odbiorem przez kuriera. Usługa zamówiona na godz. 12-14, po godz.15 przychodzi sms, że zlecenie może zostać zrealizowane w dniu następnym. Na pytanie dlaczego - odpowiedź: "widocznie nie było wolnego kuriera".
Nie można polegać na tej firmie.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
sebastian
link | zgłoś
2018-07-17
*.254.129.*
Obsługa fatalna pięć dni czekam na przesyłkę zero informacji od kuriera
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Natalia
link | zgłoś
2018-07-17
*.21.15.*
Najgorsza firma kurierska na rynku,przetrzymują paczkę w magazynie bo nie mają miejsca w samochodzie.Nikt nie wie kiedy przesyłka opuści magazyn.Pani na infolinii proponuje odbiór osobisty!
brak
długie przetrzymywanie przesyłek w magazynie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wojtas57
link | zgłoś
2018-07-16
*.183.219.*
Robienie kpin z pogrzebu. Pisanie, że kurier nie zastał odbiorcy w sytuacji gdy siedziałem cały dzień w domu to wierutne kłamstwo. Kłamliwa firma do tego naciąganie klientów na koszty połączeń telefonicznych
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
tallq
link | zgłoś
2018-07-14
*.230.50.*
Obecnie najgorsza firma kurierska. Jestem nadawcą i niestety miałam wątpliwą przyjemność korzystać z usług DHL, które wybrała ze względu na cenę. Ale miarka się przebrała i czas pożegnać DHL. czas dostarczenia paczki to zagadka - raz dotrze do adresata następnego dnia, a raz za tydzień, za dwa. Oczy [rozwiń/zwiń]
brak
długi czas dostawy, brak odpwiedzi na reklamacje, bałagan w firmie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marek
link | zgłoś
2018-07-14
*.252.61.*
Paczka wysłana w poniedziałek, do piątku w dalszym ciągu nie została dostarczona, w statusach na stronie codziennie wypisują kłamliwe komentarze że termin dostawy został ustalony z odbiorcą kiedy nikt nawet nie zadzwonił/napisał. Dwukrotnie zgłaszana sprawa w DHL mailowo i telefonicznie, żadnej reak [rozwiń/zwiń]
BRAK
KŁAMIĄ I OSZUKUJĄ
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 

DHL Opinie