DHL Opinie

1.2 - poziom obsługi
1.2 - jakość usług / cena
1.1 - poleciłbyś znajomym?
ilość opinii: 909
Średnia ocen:
1.2 / 5

Kategoria:
Firmy kurierskie

Strona internetowa:
www.dhl.com.pl
Informacje o oceniającym
Twoje imię / nick: *
Twój adres e-mail: *
TWOJA opinia
Treść opinii: *
Zalety:
Wady:
Poziom obsługi i reklamacji: *
Jakość usługi / produktu i cena: *
Czy poleciłbyś firmę znajomym? *
Prosimy przepisać kod z obrazka: *
* prosimy o wypełnienie pól oznaczonych gwiazdką
SLAVCIO
link | zgłoś
2022-12-05
*.206.219.*
W dobie panującej na rynku konkurencji DHP Parcel wogóle sobie nie radzi i nie dąży do tego, aby klient był zadowolony z ich usług. Czekałem na przesyłkę tydzień czasu (miał to być prezent), ale dzięki DHL Parcel stało się inaczej. Całą tą sytuację u nich zareklamowałem. Przyznali się do błędu, że [rozwiń/zwiń]
brak
czas dostarczenia przesyłki, słaby kontakt, odrzucona reklamacja,
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kazik Suwałki
link | zgłoś
2022-11-28
*.146.194.*
Witam. Krótko napiszę. Ta firma to muł, dno i wodorosty. Żadnego szacunku dla klienta, maja gdzieś, że ktoś traci pieniądze siedząc w domu dwa popołudnia czekając na kuriera. Pracowałem w kurierce i dbałem o wizerunek firmy bo byłem jej częścią. Poprosiłem kuriera o protokół reklamacyjny, powiedział [rozwiń/zwiń]
Żadnych
Spóźnialstwo, niekompetencja, brak szacunku dla klienta, arogancja kurierow, chamstwo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Monika
link | zgłoś
2022-11-24
*:9b18:99cd:*
Witam, niestety jestem też po negatywnych doświadczeniach z firmą DHL Parcel. Nagminne jest to, że nie realizują usługi kurierskiej tylko systemowo odnotowują informację, że nie zastano adresata w domu i zrzucają przesyłkę w dogodne dla siebie miejsce. Potem wymuszają, pod groźbą odesłania przesyłki [rozwiń/zwiń]
brak
brak realizacji usługi
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marcin
link | zgłoś
2022-11-09
*:80f5:9d47:*
Dhl oddział Siedlce. Kurierowi nie chciało się dojechać. Wpisuje ze odbiorca nie obecny. Brak awizo. Na monitoringu brak kuriera. Na drugi dzień śmieje się w twarz. Pisanie reklamacji nic nie daje, przychodzi tylko odpowiedz z automatu
Brak
Unikajcie dhl
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tomasz
link | zgłoś
2022-11-06
*.197.172.*
Paczka wysłana z Niemiec. Ubezpieczona. Nadawca ma potwierdzenie nadania z poprawnym adresem a dhl po drodze gubi 0. Paczka błądzi po sortowni kilka dni. Po mojej interwencji nadal nie poprawiono adresu!! Paczka zostawiona u sąsiadki ktorej nie znam. Kurier w sumie nic wiele nie zawinił. Dalej jest [rozwiń/zwiń]
Brak
Lekceważenie sprawy, nikt nie pomaga na infolinii. Unikanie odpowiedzialnosci
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
PAULINA
link | zgłoś
2022-10-31
*.173.128.*
Nie polecam! Jedyna firma kurierska z którą miałam problem przy każdym dostarczeniu paczki. Za pierwszym razem kurier nawet nie podjął próby dostarczenia tylko od razu zaznaczył brak dostępu i zostawił paczkę w jakimś punkcie odbioru. Adres był poprawny a ja byłam cały dzień w domu. Za drugim ra [rozwiń/zwiń]
brak
niedotrzymanie umowy, przeciąganie dostarczenia paczki, olewanie klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mirek
link | zgłoś
2022-10-27
*.39.170.*
Wysłałem w paczce butelkę soku malinowego i drugą wiśniowego , opakowaną w folię bąbelkową . Dotarła z sokiem wiśniowym i odkręcaną zakrętką / około 10 ml ulało się /. Do obu soków był dodatek cyjanku . Butelkę z sokiem malinowym skradziono . Złodzieju nie pij , bo zdechniesz . Były też inne artykuł [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anna
link | zgłoś
2022-10-21
*.128.21.*
Kurier zamówiony między 12-16 przyjeżdża 2 godziny wcześniej, bo tak mu wygodnie. Później kontakt się urywa. Reklamacji nie da się złożyć, bo sprytna strona za każdym razem wykazuje rzekome braki jakiś kolejnych numerów. Zapewne i pieniądze nie do odzyskania.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anka
link | zgłoś
2022-10-13
*.6.185.*
Info o dostawie w dniu i godzinach plus kontakt do kuriera. Brak możliwości przełożenia na następny dzień, kurier zostawi awizo, ponowna próba doręczenia za dwa dni. Też pracuję :(. Czy można przekierować do punktu odbioru ? NIE ! Zostawiam kogoś w domu, żeby czekał. Wysyłamy sms do kuriera z nowym [rozwiń/zwiń]
brak
nieterminowość, opryskliwość, brak opcji dla odbiorcy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
bm
link | zgłoś
2022-09-29
*.35.80.*
Zdecydowanie najgorsza firma kurierska.Zniszczyli przesyłkę w magazynie co potwierdziła. Po miesiącu wymiany korespondencji uznali reklamacje, ale stwierdzili, że odbiorca który zapłacił za przesyłkę nie może reklamować (tylko nadawca). Na stronie śledzenia paczki umieścili informację, że odbiorca [rozwiń/zwiń]
żadnych
wszystkie mozliwe
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Urszula
link | zgłoś
2022-09-17
*.205.182.*
tzw infolinia to jest "spycholinia"sprawdznie statusu,ktory jest w internecie.Moze obsluga to roboty.Poziom fatalny.Mozliwosc reklamacji zero ale wysokie koszt owszem
zadne
fatalna infolinia
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Greg
link | zgłoś
2022-09-02
*.212.107.*
Paczka od 30.08.2022 jest w magazynie w Łodzi dostawa miała być 31-08, do dziś nadal jest na magazynie. infolinia i pracownicy na niej zatrudnieni są całkowicie zbędni ponieważ nic nie mogą zapewnić.
Brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ewa
link | zgłoś
2022-08-21
*.174.255.*
Dhl nie polecam!! Zlodzieje!! Moj partner nadal paczkę z Holandii do Polski i pomylił adres. Paczka wróciła po 2 miesiącach bez najcenniejszych rzeczy w środku. Spotkamy się w sadzie!!!!
Żadnych
Złodzieje
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Gosia
link | zgłoś
2022-08-02
*.149.98.*
Pierwsze doreczenie miało nastąpić 29.07. Fakt, nie było mnie w domu ale nikt nawet nie raczył do mnie zadzwonić. Na infolinii poinformowano mnie, że drugie doreczenie będzie miało miejsca 2.08.2022. Okazało się jednak, że kurier chciał doręczyć paczkę już 1.08.2022. Mimo, iż byłam cały dzień w domu [rozwiń/zwiń]
Brak!!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jan
link | zgłoś
2022-08-01
*.146.70.*
kurier nie potrafi doreczyc paczki pod konkretny adres , tlumaczy sie że jest zastępczo ?! zlozona skarga - mija dzien paczki nie dostarczaja mimo że wykonano do BOK tel z pilną interwencją
żadnych
wszystko co najgorsze
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Alina
link | zgłoś
2022-07-26
*.178.5.*
Najgorsza firma kurierska! Miesiąc odbiorca czeka na przesyłkę. I parę dni temu dostałam wiadomość, żebym opisała dokładną zawartość przesyłki i jak dokładnie wygląda...czyli rozumiem że przesyłka została zgubiona. Pani na infolinii powiedziała, że też nie zwrócą koszt przesyłki (60 złotych). Czyl [rozwiń/zwiń]
Brak
 - brak poczucia bezpieczeństwa o daną przesyłkę - możliwość jej zagubienia oraz trudności z reklamacją takich usług - zero pomocy na infolinii
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
AF
link | zgłoś
2022-05-12
*.4.44.*
Ocena: 1.00 / 5Skandaliczne podejście kuriera do swojej pracy (Poznań, ul. Saperska), a dokładnie brak wizyty i wmawianie, że na domofonie nie ma numeru itp. Niestety jeszcze gorsza reakcja działu reklamacji. Nie polecam, rozumienie w tej firmie na czym polega obsługa klienta dalekie od ideału
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marcin
link | zgłoś
2022-05-05
*.23.13.*
paczka idzie już 1,5 tygodnia codziennie zostaje kurier jej nie zabiera oddział Bydgoszcz oczywiście tak jest za każdym razem, nawet po interwencji nie potrafią przyspieszyć dostaję maile już na drugi dzień otrzyma pan paczkę przepraszamy i co i nic ! Więc ludzie nie korzystajcie z dhl BYDGOSZCZ szk [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tomasz
link | zgłoś
2022-04-14
*.103.172.*
Uwaga! W okolicach Biskupca z Oddziału DHL Olsztyn grasuje kurier wariat. Kurier dostarcza przesyłki w takim tempie, że nie można nawet zdążyć otworzyć drzwi, bo już go nie ma i przesyłki też. Kurier złapał za klamkę i zwiał pomimo tego, że widzieliśmy go przez oszklone w całości drzwi. Kiedy za [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
M
link | zgłoś
2022-04-12
*:7ab5:c13d:*
Kurier dhl obsługujący rejon Lublin Kalinowszczyzna nie dostarcza przesyłek pod drzwi tylko każe zjeżdżać na dół windą i wydaje je na zewnątrz prosto z samochodu. Co za beszczelność !!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 

DHL Opinie