DHL Opinie

1.2 - poziom obsługi
1.2 - jakość usług / cena
1.1 - poleciłbyś znajomym?
ilość opinii: 847
Średnia ocen:
1.2 / 5

Kategoria:
Firmy kurierskie

Strona internetowa:
www.dhl.com.pl
Informacje o oceniającym
Twoje imię / nick: *
Twój adres e-mail: *
TWOJA opinia
Treść opinii: *
Zalety:
Wady:
Poziom obsługi i reklamacji: *
Jakość usługi / produktu i cena: *
Czy poleciłbyś firmę znajomym? *
Prosimy przepisać kod z obrazka: *
* prosimy o wypełnienie pól oznaczonych gwiazdką
Michał
link | zgłoś
2018-09-19
*.190.160.*
Dramat, od dwóch tygodni nie mogą odebrać przesyłki. Cztery razy zgłaszana reklamacja i za każdym razem obietnica, że kurier na pewno już przyjedzie -dalej czekam;-)
brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Daniel
link | zgłoś
2018-09-18
*.0.126.*
Dramat najwyższego szczebla.Opłaciłem paczkę którą miał odebrać kurier w godz.14-17 i co? i kurier po prostu olewka nikt nie przyjechał.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jarosław
link | zgłoś
2018-09-18
*.47.11.*
Najgorsza firma z jaką miałem do czynienia. Dno. Nie wiem że oni jeszcze istnieją. Nigdy więcej z tą pseudo firmą mieć do czynienia. Brak jakiegokolwiek kontaktu. Już drugi raz siedziałem w domu jak pies na łańcuchu. Już powtórny raz kurier nie doręcza paczki tylko zostawia wiadomość, że nikogo nie [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Damian26
link | zgłoś
2018-09-17
*.31.16.*
DHL nigdy więcej. Przeciągu 3 tygodni zamawiane były paczki i drugi raz z rzędu trzeba odebrać osobiście gdyż kurier zostawia wiadomość, że nikogo nie zastał w domu. Pierwsza sytuacja dotyczy ostatniego tygodnia sierpnia. Za trzecim razem musiałem odebrać osobiście. Drug [rozwiń/zwiń]
Kłamstwo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Iwona
link | zgłoś
2018-09-17
*.205.223.*
Skandal...paczki nie dostarczyli a we wskazanym miejscu paczki oczywiscie nie bylo...czekam na wyjasnienie ale pewnie sie doczekam tak jak na paczke...uwazam to za kradziez oczywiscie
brak zalet
lekcewazenie klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Robert
link | zgłoś
2018-09-17
*.235.24.*
Skandal ,katastrofa ,nigdy więcej DHL,przestrzegam i NIE POLECAM !!! 13.09.18 o 13 sms iż 14 zostanie dostarczona przesyłka od 14.09 o 5;58 przesyłka jest we Wrocławiu jednak przez cały dzień nie została wydana kurierowi,po czym następuje weekend. 17.09 po 15-tej dzwonie z interwencją, podobno dziś [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
iw
link | zgłoś
2018-09-15
*.11.128.*
Dhl pracują debile.Oby nigdy więcej z ta pseudo firma mieć doczynienia. Odradzam!!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Xenia
link | zgłoś
2018-09-15
*.113.84.*
Ile razy ktoś wysyła mi paczkę DHLem (np. zakupy), są jakieś problemy. Nigdy jeszcze nie dostarczyli paczki w zapowiadanym terminie, nawet jak ktoś siedział kołkiem cały dzień w domu. Kurier ponoć nie zadzwoni do adresata, jeśli nadawca nie wykupił takiej opcji - jakoś w innych firmach kurierskich t [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Gość
link | zgłoś
2018-09-15
*.254.245.*
Nigdy! Musiałem zapłacić podatek jako odbiorca za przesylke zagraniczna i opisywać co jest w środku. Straszyli konsekwencjami.Nie wiem jak oni jeszcze istnieją.
Brak
Jedna wielka porażka
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Niezadowolony klient
link | zgłoś
2018-09-14
*.68.188.*
Otrzymałem informację przez e-maila o prawdopodobnym czasie dostawy przesyłki. Towar nie przychodził dwa dni po czym dowiaduję się ze strony internetowej że został 'odebrany' w innym mieście niż to w którym mieszkam. To porażka!
Brak
Wszystko
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Rafał
link | zgłoś
2018-09-14
*.156.116.*
11.09.2018. zleciłem odbiór paczki z Radomia ( czy to jest wieś ?) do dzisiaj nikt nie odebrał po co pisać, ja bym wziął papugę i zlecił podanie tej firmy do sądu o wypłacenie wszystkim niezadowolonym zadośćuczynienia. Do puki nie spotka ich kara nadal będą mieli klientów w d.....
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mateusz
link | zgłoś
2018-09-13
*.235.176.*
Przesyłka idzie 3 dzień A pisze że do 2 dni Max nie polecam firmy brak możliwości odbioru w punkcie ponieważ na stronie nie da się tego zrobic..
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Pati
link | zgłoś
2018-09-13
*.137.248.*
Twierdzą, że dostarczają paczki, które nie docierają do odbiorców. Na składane reklamacje nie raczą odpowiadać i za udowodnienie dostarczenia (podpis) chcą zapłaty.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Małgorzata
link | zgłoś
2018-09-13
*:358:a8d7:*
Paczka miała być dostarczona wczoraj Niby kurier nie zastał odbiorcy u nas nie ma takiej obcji u nas na 100 % zawsze jest mój tata emeryt, który nawet do sklepu się nie rusza, dhl ciągle przesyła sma niedostarczono i wystawia awizo, to jest irytujące????czy oni nie umieją korzystać z dzwonka który p [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Irek
link | zgłoś
2018-09-13
*.102.105.*
Dno i trzy metry mułu. Najgorsza firma kuruerska z jaka kiedykolwiek mialem do czynienia! Nie dostarczaja przesylek, kurierzy masowo wpisuja adnotacje, ze nie zastali odbiory mimo, ze w ogole nie podjeli proby doreczenia, na infolinii msja wszystko w glebokim powazaniu i ich interwencjami mozna pode [rozwiń/zwiń]
Brak
Nie dostarczanie przesylek, obsluga klienta na poziomie przedszkola
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Frigg
link | zgłoś
2018-09-12
*.71.67.*
Najgorsza firma z jaką miałam okazję współpracować. Kurier potrafi nie zgłaszać się po nadaną przesyłkę przez 3 dni mimo ciągłych ponagleń. Reklamacje nie przynoszą konsekwencji. Kurierzy jeżdżą bez druków faktur i listów przewozowych, a następnie nie chcą zabierać przesyłki jeśli muszą któryś z pow [rozwiń/zwiń]
BRAK
nieterminowość, ignorowanie klienta, brak odpowiedzi na reklamację,
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
katarzyna
link | zgłoś
2018-09-12
*.234.6.*
nie wiem co oni tam "ćpią", ale to war chyba za mocno wchodzi. Pomijam już fakt, że miałam mieć dostarczony wózek dla dziecka (także koszt przesyłki znaczny) to gościu zostawił ją u sąsiadów (mieszkam w 10 piętr bloku) i nawet nie raczył mnie poinformować, że paczka jest tu i tu. A ja ludzi nawet ni [rozwiń/zwiń]
firma
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
TROY
link | zgłoś
2018-09-12
*.65.181.*
Brak kontaktu, niszczą przesyłki, nie uwzględniają reklamacji, nie wożą druczka reklamacyjnego a później nie można złożyć rekalmacji
same
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Andżelika
link | zgłoś
2018-09-12
*.58.17.*
Nie polecam. Kurier ma zawsze problem, skargi anulują, paczki przetrzymują po kilka dni.Bezczelne awizowanie bez próby dojazdu pod wskazany adres to norma
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mateusz
link | zgłoś
2018-09-11
*.233.69.*
Nie polecam, zamówiłem kuriera do odbioru paczki, bez żadnej wiadomości nie pojawił się u mnie i wysyłka paczki nie doszła do skutku.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
klient
link | zgłoś
2018-09-11
*.253.31.*
firma pucuj dziada. brak kontaktu sms. Chamskie zachowanie i odzywki kuriera. Gorąco polecam NIE KORZYSTAĆ Z USŁUG z tej firmy. Kolejna przesyłka doręczana z problemami i w sposób obrażliwy dla klienta. Skandal - powinno się takie firmy wyrzucać z naszego rynku.
brak
same
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Klient
link | zgłoś
2018-09-11
*:34c3:bca9:*
Jeśli nie chcesz tracić nerwów to lepiej wybierz inną firmę. Kurier po pierwszym nieudanym doręczeniu paczki awizował przesyłkę. Przy drugiej próbie nawet nie pofatygował się do mnie zadzwonić tylko od razu wpisał awizo. Próba zmiany adresu doręczenia już nie jest możliwa i mogę tylko zrezygnować z [rozwiń/zwiń]
Brak
Kurier nie kontaktuje się z klientem
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paweł
link | zgłoś
2018-09-10
*.254.255.*
Początkowo dostałem smsa, iż nastąpiło nieudane dostarczenie paczki do mnie do domu. Po sprawdzeniu numeru przesyłki okazało się, że w ich systemie paczka została odebrana na obce nazwisko! Kurier ot tak sobie wpisał do systemu losowe nazwisko, oczywiście ani razu nie kontaktując się ze mną telefoni [rozwiń/zwiń]
zero, a nawet mniej niż zero
traktowanie klienta jak śmiecia
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
wsciekla_klientka
link | zgłoś
2018-09-10
*.238.67.*
Kompletny brak profesjonalizmu i poszanowania czasu klienta. Zamówiłam kuriera w celu zwrócenia zakupów na Zalando. Zgodnie z mailem potwierdzającym zamówienie, kurier powinien pojawić się u mnie dzisiaj w godz. 9:00-12:30. Tymczasem mamy godz. 18:00 a ze strony kuriera/firmy ani widu ani słychu. Si [rozwiń/zwiń]
brak kontaktu, brak szacunku dla czasu klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Agnieszka
link | zgłoś
2018-09-10
*.7.215.*
Masakra.. Totalna porażka.. Wybierasz godziny kiedy ma być.. A przybywa wcześniej.. Nie uznaje że Będziesz za chwile..Bo on nie ma czasu.. Ma nr tel ale dzwoni jak jest na klatce schodowej.. A nie przynajmniej parę minut wcześniej tym bardziej że ma być przed czasem...oczywiście odmowa przyjęcia pac [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Aneta
link | zgłoś
2018-09-09
*:b885:f7f:*
Kurier nie kontaktował się telefonicznie. Po dwóch nieudanych doręczeniach nawet nie da się przekierować przesyłki do punktu odbioru.
brak
brak kontaktu w celu ustalenia daty, godziny odbioru przesyłki
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
brylos
link | zgłoś
2018-09-08
*.173.4.*
Paczka miała być w środę kurier nawet się nie pofatygował by zadzwonić domofonem zostawił avizo na infolini powiedzieli że będzie w piątek nie było. Nie mogłem kolejnego dnia czekać więc zrezygnowałem z przesyłki. Nie polecam bo to partacze.
brak
dotrzymywanie obowiązku dostarczania paczek w terminie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kotik007
link | zgłoś
2018-09-08
*:d029:7d88:*
Przesyłka międzynarodowa nadana w punkcie partnerskim dhl w Warszawie w dniu 05.09.2018 roku, do tej pory nie odebrana przez kuriera. DHL na swojej stronie internetowej podaje, iż doręczenie przesyłki jest realizowane w ciągu 3-5 dni.
Wprowadzanie w błąd klienta, nie dotrzymywanie terminów
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Maciej
link | zgłoś
2018-09-07
*.254.241.*
Nie pamiętam tak słabego okresu firmy DHL na rynku! W mojej opinii jest to najgorzej działająca obecnie firma kurierska. Nie pisze o jednym incydencie czy kurierze który co ludzkie jeden / dwa razy "nawalił".Notoryczne opóźnienia zarówno doręczeń jak i odbiorów paczek wynikające z gigantycznych prob [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tatevik
link | zgłoś
2018-09-07
*.174.189.*
Straszna firma, paczka nadana 5.09 miała byc dostarczona 7.09 a znowu przesunięte dostarczenie na 10.09. Tragedia. Nikomu nie polecam!!!
brak
wielodniowe opóźnienia, brak szacunku do klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
wojtek
link | zgłoś
2018-09-07
*.75.73.*
Zawsze miałem z nimi problem. Tym razem również nie otrzymałem przesyłki, choć kilkakrotnie dzwoniłem i prosiłem o kontakt. A oni uporczywie kłamią, że mnie nie zastali w domu, oraz że "zostałem powiadomiony" i że była "awizacja". Kłamstwo. Oni wcale nie awizują przesyłek, a piszą tak, bo prawdopodo [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Oliwia
link | zgłoś
2018-09-06
*.60.95.*
''Odbiorca odmówił przyjęcia przesyłki i zostanie ona zwrócona do Nadawcy''. Taki komunikat pojawił się na stronie śledzenia paczki, mimo że cały dzień z niecierpliwością czekałam na kuriera, który się nie pojawił, ani też nie zadzwonił. DRAMAT.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paweł
link | zgłoś
2018-09-06
*.11.17.*
Dziewczyna zamówiła mi paczke z empiku z płytą i książką,paczka miała dojść w poniedziałek,mamy czwartek a kuriera nie widać. Nie jest to pierwszy raz ze strony owej firmy kurierskiej spod szyldu DHL,ponieważ zamawiając karmę dla psa czekałem ponad tydzień na paczkę.Nie polecam tej firm! Widzę że [rozwiń/zwiń]
BRAK
wszystko jest tutaj wadą
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Małgorzata
link | zgłoś
2018-09-06
*.11.25.*
Od dwóch dni nie mogę odebrać paczki. Kurier przyjechał oczywiście w godzinach w których byłam w pracy. Pomimo zgłoszenia o późniejszym doręczeniu przesyłki. Ponownie kurier umówił się ze mną na ustaloną godzinę i się nie pojawił! Po przekierowaniu przesyłki na inny adres wogóle nie zostala ona nada [rozwiń/zwiń]
żadneee
same wady
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anna
link | zgłoś
2018-09-06
*.16.85.*
Na pewno nigdy nie chcę mieć do czynienia z tą firmą,w dniu dzisiejszym otrzymałam nową umowę i telefon od play przez w/w firmę.Kurier żądał podpisania wszystkich dokumentów łącznie z oświadczeniem o stanie technicznym telefonu,bez możliwości obejrzenia telefonu,usilnie tłumaczył,że mam prawo odstąp [rozwiń/zwiń]
żadnych
aroganckie podejście do klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Alchemiczka
link | zgłoś
2018-09-06
*.254.248.*
NAJGORSZA FIRMA KURIERSKA JAKA ISTNIEJE!!!! Odradzam korzystać z tej firmy, ci kurierzy to zwykli oszuści. Kolejny raz paczka do mnie nie dotarła, bo kurier napisał, że odmówiłam odbioru paczki. JA NAWET DO NIEGO DZWONIŁAM! Okazało się, że był pod złym adresem, adres zmieniłam na stronie DHL i miał [rozwiń/zwiń]
BRAK!
kurierzy to oszuści, nie dostarczają paczek, obsługa klienta nie jest pomocna, bezczelne zachowanie pań z obsługi, system, który nawala.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
KAMILA
link | zgłoś
2018-09-05
*.65.181.*
Ostrzegam! To nie firma ,raczej zbiorowisko kłamców i cwaniaków !Powszechna praktyką jest ogłupianie klienta. Po kilkudniowym oczekiwaniu na przesyłkę ,mimo podanego wcześniej terminu dostawy nie otrzymałam jej. Wielokrotny kontakt z Biurem Obsługi kończył się stałym tekstem o dostawie w następnym [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Klaudia
link | zgłoś
2018-09-05
*.254.3.*
Firma NIGDY nie zadała sobie trudu, żeby dotrzeć do mnie po schodach na pierwsze piętro. Zawsze zostawiają informację, że była próba doręczenie przesyłki, a mnie nie zastano. Tymczasem ja siedzę sobie w mieszkaniu i wypatruję kuriera, potem muszę sama odbierać paczkę, zwykle w punkcie odbioru. Warto [rozwiń/zwiń]
w sumie wszystko, bo firmie kurierskiej nigdy nie udało się dostarczyć przesyłki
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Promulgacja
link | zgłoś
2018-09-05
*.23.135.*
Przesyłka miała być dzisiaj doręczona. Status pokazywał, że w doręczeniu, a o 14 zmieniono na : "nieudane doręczenie". Sprawa tego typu, że zamówiłem na firmę która jest otwarta od 9 do 21 :D Najgorsza firma kurierska!
Paczki przychodzą całe
Często nie przychodzą w terminie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ewa
link | zgłoś
2018-09-05
*.228.227.*
Tak jak piszą inni, ta firma to jakieś nieporozumienie! Dno dna, porażka i żenada!
brak!
brak kontaktu z kurierem, brak kontaktu z siedzibą, lekceważenie klienta, totalny nieprofesjonalizm
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ania Zara
link | zgłoś
2018-09-05
*.159.190.*
Z przykrością jestem zmuszona wystawić bardzo negatywną opinię. Przeterminowana dostawa, odmowa rejestracji reklamacji, bark porządku z bazia zarządzania, chaos komunikacyjny. DHL wysłał powiadomienia mailowe i sms o planowanej dacie doręczenia, której nie dotrzymał. Co więcej nie powiadomił o opóźn [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ela
link | zgłoś
2018-09-04
*.75.38.*
Mam tak samo negatywne doświadczenia z tą firmą jak większość osób tylko zastanawia mnie dlaczego ta firma jeszcze działa na naszym rynku. Masakra to mało powiedziane. Ta firma nie powinna w ogóle istnieć na rynku
rzadnych
koszmerny poziom usług
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ilidan
link | zgłoś
2018-09-04
*.184.52.*
Zastanawia mnie jedno jakim cudem ta firma jeszcze funkcjonuje . FedEx jest tragiczny ale ten DHL to jest jakieś dno dna. Kurierzy lecą w ***a po całości. Nie dostarczają pączek nie dzwonią nawet się nie fatyguja żeby sprawdzić czy ktoś ust w domu . 0/10
Ta firma to jedna wielka wada
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wściekła!!!
link | zgłoś
2018-09-03
*.0.123.*
Koszmar!!! Tragedia!!! Porażka! To i tak mało powiedziane! Przesyłka długo idzie. Potem sobie lata gdzieś pośród miliona innych. Kurier sobie aktualizuje status przesyłki że nikogo nie zastał mimo iż odbiorca czeka w domu pół dnia jak na zbawienie!! Pani na infolinii twierdzi że kurier nie dostał nu [rozwiń/zwiń]
Brak
Wszystko
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
AT
link | zgłoś
2018-09-03
*.97.99.*
Nie polecam!!!! Kurier nawet nie fatyguje się, aby zadzwonić. Na pewno nie jest rozliczany z efektywności. Omijajcie szerokim łukiem te firmę
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mariusz
link | zgłoś
2018-08-31
*.172.255.*
Nie polecam DHL D-jak DNO H-jak Hamstwo L-jak Lekceważenie...Mają w głębokim poważaniu,że przesyłki nie odbierają przez tydzień.Kurier nie przyjeżdża,a w systemie informacja,że nikogo nie zastał!!!!! teraz jak tylko będę miał wybór przy zamówieniu to nigdy nie wybiorę DHL-u i wszystkim szczerze odr [rozwiń/zwiń]
BRAK
TYLKO WADY
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Em
link | zgłoś
2018-08-31
*:a925:362a:*
Nie polecam, bardzo długi czas oczekiwania na paczki rejestrowane tydzień wcześniej. Mam do czynienia z tą firmą i zawodowo i miałam prywatnie. Niestety, kurierzy nie potrafią się dostosować so klienta i są niekulturalni (nie wszyscy, ale znakomita większość). Na odbiór paczki ma się tylko godzinę w [rozwiń/zwiń]
Płatność kartą
brak kultury dostarczających, brak powiadomień, długość oczekiwania, nieodpowiedzialność kurierów.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Adam
link | zgłoś
2018-08-30
*.243.143.*
Kurier miał dwa numery telefonów, na żaden nie zadzwonił. Był przed zamówionym czasem. Nie dostałem żadnej informacji. Udało mi się dodzwonić przez najgorszą na świecie infolinie telefoniczną z automatyczną sekretarką aby pani mi powiedziała, ze jej przykro ale nic nie może poradzić na to, że kurier [rozwiń/zwiń]
Brak
Utrudniony kontakt
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Eliza
link | zgłoś
2018-08-29
*.15.157.*
I jak ma już drugie złe doświadczenie z tą firmą. Pierwsza dostawa na wieś na działkę nie doszłaby do skutku, gdybym nie dogoniła kuriera. Stanął pod bramą posesji, zatrąbił i natychmiast zaczął się wycofywać. Biegłam z głębi ogrodu, krzycząc żeby się zatrzymał. Drugi odbiór przesyłki (teraz) trwa j [rozwiń/zwiń]
zero
same
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Renata
link | zgłoś
2018-08-29
*.13.238.*
Trzy dni zmarnowałam - siedziałam w domu i czekałam na przesyłkę, która miała nadejść w tym właśnie dniu. W pierwszym dniu status "transport" nawet się nie zmienił na "w doręczeniu", mimo, że dostałam informację, że w tym dniu zostanie doręczona. W drugim dniu status był już "w doręczeniu", ale kuri [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
And2
link | zgłoś
2018-08-28
*.115.23.*
To jest firma,którą powinno się jak najszybciej zaorać, dostarczają przesyłki ,wtedy kiedy im pasuje i mają kurierów, nikt u nich nie chce pracować. Ceny najwyższe na rynku, poziom najniższy. Przesyłkę na odległość 30 km potrafili wieźć 6 dni, wpisując w system jakieś brednie. Dostarczają przesyłki [rozwiń/zwiń]
Zadnych
Nieterminowość, utrudniony kontakt, kłamanie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Krystyna
link | zgłoś
2018-08-28
*.254.157.*
Kurier DHL poinformował mnie, że nie może dostarczyć mi zamówienia w dogodnych dla mnie godzinach, tj. po godzinie 15. Może jedynie o godzinie 12. O godzinie 12 pracuję. Nie dysponuję urlopem na odbieranie przesyłek z firmy DHL. Kurier był nieuprzejmy i oznajmił mi, "że jest w pracy i tylko o 12 mo [rozwiń/zwiń]
brak
nie dostarczono mi przesyłki
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ZNIESMACZONY
link | zgłoś
2018-08-28
*.145.160.*
Dno,dno, dno!!! Kurier nie dzwoni, oszukuje, że próbował doręczyć przesyłkę, której miejsce ostatecznie trudno zlokalizować w efekcie trzeba tracić kasę na paliwo i jechać samemu po odbiór. Najgorsza firma kurierska w kraju,oszuści i kłamczuchy PIS przy was to pikuś.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
paweł
link | zgłoś
2018-08-28
*.175.1.*
***ska firma przesyłka wysłana w piątek do mnie z poznania dzisiaj wtorek i jeszcze nie dostarczyli porażka nie polecam nikomu i jeszcze 200 zł za taką usługę to żart nie polecam nikomu
żadnych
same wady termin koszt
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Gąska
link | zgłoś
2018-08-28
*.55.47.*
TRAGEDIA! Brak profesjonalizmu, nadałam przesyłkę, opłaciłam z góry. Kurier nigdy się nie pojawił, na infolinii Pani nie była w stanie pomóc, bo kurier manualnie zakończył zlecenie, choć nigdy po paczkę się nie zjawił. Pieniążki jak na razie nie wróciły- płatność elektroniczna. Brak powiadomienia, ż [rozwiń/zwiń]
brak
zbyt mało miejsca by wymienić
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
WW
link | zgłoś
2018-08-27
*.78.158.*
FIRMA DNO, dobrze że przesyłka za pobraniem. Wszystkie terminy przekroczone, obsługa do bani Przesyłka na palecie trudno zgubić!!!!!!!!!!
Jeszcze się o to pytacie.
Bardzo dużo zabrakło by rubryk
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
basia12
link | zgłoś
2018-08-27
*.1.225.*
Jesteście tak skandaliczną firmą że wami powinien zając się Prokurator !!!! czekam na odpowiedz ?? co z moją przesyłką nadaną w dn. 13.07 przez waszego kuriera ,niestety u was zaginęła i po zgłoszeniu u was reklamacji w dn. 31.08 oczekuję na odpowiedz do tej pory.Nadmienię iż okres reklamacyjny u wa [rozwiń/zwiń]
brak
bardzo zla obsluga
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Yor
link | zgłoś
2018-08-27
*:9bf0:dc91:*
NEGATYWNA !!! BARDZO NEGATYWNA !!! Po raz KOLEJNY przy kolejnej paczce dostaję esemesa z info "Nieudane doręczenie paczki DHL nr...." A kuriera WO GULE NIE BYŁO !!! Na to miast u mnie w domu ze względu na niepełnosprawne dziecko CAŁY CZAS KTOŚ JEST !!! NIE ma więc możliwości żeby kurier niko [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Klient
link | zgłoś
2018-08-27
*.146.6.*
Nie polecam tej firmy już nigdy nie wyślę tą firmą ani jednej przesyłki kolejny raz ten sam problem najpierw 2 dni czekam na odbiór przesyłki, na infolini powiedzieli że kurier nie miał miejsca na aucie po czym przyjechał inny kierowca i powiedział że ten pierwszy który miał odebrać tą palete miał m [rozwiń/zwiń]
żadne
wszystko jest źle
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
magda
link | zgłoś
2018-08-27
*.239.222.*
żenada. cały dzień byłam w domu czekając na kuriera, nie zadzwonił, nie przyjechał, a zostawił informację że nie zastał nikogo w domu. zadzwoniłam na infolinię na interwencję, miły konsultant powiedział że zaraz się skontaktuje z kurierem, po czym wrócił do mnie z informacją że się nie dodzwonił bo [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
GG
link | zgłoś
2018-08-25
*.76.175.*
Reklamacja usługi. Nigdy w życiu nie nadam przesyłki przez tę firmę, która przyjmuje zlecenia i ich nie realizuje, jak też nie reaguje na interwencje. Po minionym terminie odbioru przesyłki, monitowałam, że czekałam pół dnia /w wyznaczonych godzinach, z naklejoną ich etykietą do wysyłki i mimo, że [rozwiń/zwiń]
brak
niesolidność, brak odpowiedzi, brak realizacji przyjętego zamówienia
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Siemowit
link | zgłoś
2018-08-24
*.13.235.*
Nigdy nie miałem problemu z firmami kurierskimi, więc nawet nie zwracałem uwagi na markę. Aż tu nagle trafiłem niechcący na to niemieckie ścierwo. Potrzebowałem pilnie monitora do pracy, nie dostarczyli w ciągu 4 dni roboczych na terenie Polski. Wprowadzili do systemu oszukaną notatkę o nieobecności [rozwiń/zwiń]
Brak
Usługa nie spełnia normy w żadnym zakresie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ania
link | zgłoś
2018-08-24
*:8a6:1102:*
karastrofa , na śledzeniu paczka podana do dostarczenia , ktoś specjalnie czeka cały dzień w domu na kuriera a on się nie pojawia , kontakt z DHl tragiczny , nigdzie nie mogę znaleść konkretnego numeru pod którym mogłabym porozmawiać z jakimś konsultantem jedynie z sekretarka ... super ! :/ To nie [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ewa
link | zgłoś
2018-08-24
*.0.39.*
Wyrażam swoje uznanie za przemilą i profesjonalną usługę kurierską Pani Wioletta Syc nr 387 - dot. przesyłki nr 19064228850 otrzymanej w dniu 24.08.2018. Oby wszyscy kurierzy rozumieli, że odbiorcy paczek też pracują. Pozdrawiam EJ
Profesjonalizm, miła obsługa
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Niezadowolony
link | zgłoś
2018-08-24
*.254.186.*
Paczka miala byc w poniedzialek kurier podobno byl w srode i mnie nie zastal gdzie bylem o godzinie w ktorej mial byc Jest piatek dostalem sms ze byl dzis gdzie od srody estem praktycznie caly czas w domu Zenada totalna
Brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ryszard
link | zgłoś
2018-08-24
*.146.162.*
Nie polecam.Trzy dni temu otrzymałem informację smsowa że przesyłka jest w Gdańsku i planowana dostawa w dniu następnym.czekalem cały dzień na jakiś kontakt i nic.w kolejnym dniu z rana zadzwilem na jakiś nr z internetu i pani połączyła mnie z kurierem który stwierdził że jego kolega w dniu wczorajs [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Renata
link | zgłoś
2018-08-23
*.0.64.*
Nie polecam tej firmy.Okropna obsluga.Zamowilismy kuriera po zwrot paczki,ktory nie pojawil sie w ustalonym terminie. Nie poinformowano nas rowniez o tym ,ze odbior nastapi w innym terminie. .Na infolinii arogancka pracownica poinformowala ze mozna nadac w magazynie odleglym o 60km albo u partnera.T [rozwiń/zwiń]
Brak
Firma nie szanuje swoich klientow
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Beti
link | zgłoś
2018-08-23
*:6358:28d6:*
Żenada! Paczka miała być we wtorek 21.08, do 23.08 nie dotarła, a podobno ma ją już kurier. Takie dostawy podważają wizerunek zleceniodawców przesyłki, czy ktoś o tym pomyślał? Dziwi mnie, że "niemiecka jakość" jest tak niska. Czy właściciel firmy o tym wie ?????
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
mags
link | zgłoś
2018-08-23
*:2d21:689c:*
Zart, to malo powiedziane. Brak slow, zeby opisac ten koszmarny balagan, brak informacji i ciagle pomylki w DHL nie wspominajac o totalnym braku poszanowaniu klienta. Oni nawet nie probuja nadrabiac niczego mina. Mysle, ze DHL zatrudniaja tanie firmy niedbajace o swoich klientow, po najmniejszych ko [rozwiń/zwiń]
brak
komunikacja, pomylki, brak obslugi klienta, arogancja, nie powinni funkcjonowac na rynku
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marta
link | zgłoś
2018-08-23
*.47.36.*
Dramat, wysyłają info że paczka będzie doręczona po zmianie danych danego dnia między godzinami 10-14 po czym o 20:00 tego dnia, dzwoni Pani X i mówi że przez zmianę, dzień wcześniej danych przesyłki, maja dodatkowy dzień na dostarczenie paczki. Gdzie w automatycznej wiadomości określili czas i datę [rozwiń/zwiń]
brak
Brak kontaktu z kurierem, brak konkretnych info o paczce, automaty zamiast człowieka.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kacper
link | zgłoś
2018-08-23
*.64.37.*
Niezrealizowane zlecenie, kurier się nie zjawił, nie otrzymałem żadnego numeru telefonu, pod którym mógłbym się z nim skontaktować. Skontaktowałem się z DHL przez formularz kontaktowy i zostałem zapewniony, że sprawa została zgłoszona do pilnego wyjaśnienia. Mija trzeci dzień, kolejne próby kontaktu [rozwiń/zwiń]
Brak
Wszystko
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Agata
link | zgłoś
2018-08-23
*.64.230.*
Dramat. Czekam na paczkę od tygodnia, kuriera nigdy u mnie nie było, a wg informacji z infolinii były 2 próby dostarczenia paczki.. Po mojej interwencji telefonicznej w dniu 21/08 i obietnicy pracownika, że paczka zostanie oddana do doręczenia w dniu 22/08, paczka została w oddziale i to w dodatku w [rozwiń/zwiń]
brak
wszystko
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
grzech
link | zgłoś
2018-08-22
*.73.29.*
Numer(y) paczek: JD000030033096000000203100 Data Godzina Miejscowość Status 17.08.2018 14:45 Warszawa Przesyłka dotarła do terminala nadawczego DHL Parcel Warszawa 17.08.2018 16:36 Warszawa Przesyłka jest obsługiwana w Centrum Sortowania 20.08.2018 01:04 Zabrze Przesyłka jest obsłu [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
grzech
link | zgłoś
2018-08-22
*.73.29.*
Nadal czekam od 16.08.na przesyłkę.
brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marlena
link | zgłoś
2018-08-22
*.0.43.*
Witam. A ja wszystkich narzekajacych zaskocze bo dużo mam przesylek i akurat dhl w obsłudze na terenie Mysłowic powinna dawać szkolenie innym firma. Pomimo braku opcji kontaktu tel która jest płatna, niestety jeśli nie opłacona jest ta opcja kurier nie musi do nas dzwonić, zawsze mam tel że mam dla [rozwiń/zwiń]
Dobry kontakt, szybka i bezproblemowa dostawa
W dhl parcel długo nadawania jest przesyłka, odbiór chyba jest tylko raz dziennie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marta
link | zgłoś
2018-08-21
*.254.231.*
Moim zdaniem najskuteczniejsza firma kurierska. Z Dpd i fedexem miałam ciągle problemy, a z dhl-em jest prosto- można przekierować paczkę. Nie zamawiałam jeszcze za pobraniem i nie wiem, czy wtedy jest możliwość odebrania paczki w punkcie. Byłoby miło.
Dobra organizacja
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jull
link | zgłoś
2018-08-21
*.134.50.*
Nie polecam tej firmy, dają złe terminy dostarczania paczek, miała być w czwartek, byli w piątek gdy nie było osoby dorosłej w domu, nie da się sprawdzić co się dzieje z paczką, niby dwie darmowe próby dostarczenia a po jednej (w innym terminie niż napisali) pani z zalando powiedziała, ze paczka jes [rozwiń/zwiń]
Brak
Złe informacje,
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
grzrech
link | zgłoś
2018-08-21
*.73.29.*
Zakup dokonany 16-tego.Dziś 21.Nadal czekam a przesyłki nie widać.Dzwonię ale rozmowa tylko szablonowo z automatem.Kpina z klienta.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Alex
link | zgłoś
2018-08-21
*.10.182.*
To najgorszy kurier z jakim miałam styczność i po komentarzach w internecie, i wśród znajomych widzę, że nie tylko ja tak czuję. Nie szanują swoich klientów, kurierzy przyjeżdżają jak chcą, nie dzwonią przed przyjazdem. To był ostatni raz kiedy skorzystałam z ich usług, wolę już zamawiać pocztą. Pac [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
m1si0
link | zgłoś
2018-08-21
*.105.23.*
DHL Parcel - totalna porażka!!! Paczka wg. otrzymanych informacji miała dotrzeć między 9.30 - 13.30 - pierwszy dzień dostawy "popsuty samochód". Kolejny dzień - "paczka u innego kuriera" - PARANOJA! Nie polecam tej spedycji chyba, że czas się nie liczy. Prościej już chyba określić dostawę paczki z c [rozwiń/zwiń]
Brak
Niesłowność i nieterminowość
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Lucyna
link | zgłoś
2018-08-21
*.146.104.*
Masakra! Zamawiałam kuriera w czwartek 16.08 żeby wysłać dwie paczki, kurier miał odebrać paczki w piątek 17.08 oczywiście nie odebrał. Dzwoniłam to uzyskałam informację że mają masę zamówień i dlatego opóźnienie że do wieczora powinien odebrać. Dziś jest wtorek 21.08 a paczki nadal nie odebrane. Lu [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Adam
link | zgłoś
2018-08-20
*.71.170.*
Firma porażka, mija 5 dzień od wysłania do mnie paczki dehaelem a paczki jak nie ma, tak nie ma. Widocznie już się obrobili i spoczęli na laurach, mając w czterech literach klienta. Nie polecam, omijać z daleka !
Brak
Od groma
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kate
link | zgłoś
2018-08-20
*.206.36.*
Najgorsza firma kurierska, z jaką miałam styczność. Kuriera można zamawiać w nieskończoność, a i tak nie przyjedzie po paczkę. Panie w Obsłudze Klienta na każdy problem wklejają te same odpowiedzi, które niczego nie wnoszą do problemu. Mam nadzieję, że w końcu upadną i przestaną zatruwać życia klien [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Klaudia
link | zgłoś
2018-08-20
*.117.107.*
Nigdy nie było problemu z przesyłkami, ale tym razem to jakiś żart! Zamówiłam buty 15 sierpnia, otrzymałam e-mail, że przesyłkę otrzymam 17 sierpnia. Czekałam i nic, w końcu kolejny e-mail, że przesyłkę otrzymam 18 sierpnia w sobotę co trochę mnie zdziwiło bo nigdy w ten dzień nie przyjechał do mnie [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ilona
link | zgłoś
2018-08-20
*.24.9.*
Ta firma to jakiś żart! W czwartek oraz piątek dostałam informację, że przesyłka zostanie doręczona... W żaden z tych dni kurier się nie zjawił! Gdy skontaktowałam się z działem obsługi klienta, otrzymałam informację, że kurier nie miał czasu, jednak po chwili pani zmieniła wersję wydarzeń mówiąc, ż [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
mkj
link | zgłoś
2018-08-20
*.25.4.*
Dwa tygodnie czekam na przesyłkę, która zatrzymała się w sortowni w Zielonej Górze. Codzienne telefony, ze 3 założone interwencje i nic.Sprawa nie posuwa się, stoi w miejscu. Za przesyłkę zapłaciłam 30 zł. Żenada.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
albercik18
link | zgłoś
2018-08-18
*.27.242.*
Omijać firmę DHL szerokim łukiem! Nawet poczta polska lepiej działa, bo zawsze mi przesyłki dostarczyła. Nikt nie wykręca się, że nie mógł domu znaleźć, że domofon nie działa. Niestety kłamstwo i oszustwo dhl nie zna granic.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
enqore
link | zgłoś
2018-08-18
*:796d:1003:*
paczka wysłana we wtorek, następnego dnia roboczego rano była w regionalnym oddziale, zostało wyslane powiadomienie o planwanym doreczeniu w tym dniu, kurier oczywiście nie pojawił się, sytuacja powtórzyła się kolejnego dnia ( cały czas pełen dom ludzi). Zadzwonilem po południu w piątek dowiedziec [rozwiń/zwiń]
brak
brak kontaktu, nieterminowosc, nierzetelność, wprowadzanie w błąd
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Agnieszka
link | zgłoś
2018-08-18
*.225.135.*
Najgorsza firmą kurierska z jaką mieliśmy okazję współpracować. Pracownicy zachowują się jak roboty, dodzwonić się tam jest ciężko, trzeba być wytrwałym, żeby dojść do rozmowy z konsultantem, statusy paczek zakłamane, paczka wydana do doręczenia, po 2 dniach okazuje się, że koczuje na magazynie. Szk [rozwiń/zwiń]
BRAK
Brak kontaktu, fałszywe statusy przesyłki, dostawa nawet do 7 dni.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marta
link | zgłoś
2018-08-18
*:4afc:2a20:*
Chyba nikogo opinia nie zaskoczy. Najgorsza firma kurierska. Po prostu dno. Dostaje smsa że kurier ma się pojawić między 10 a 18. Rozbieżność godzin kosmiczna. Przecież każdy musi pracować, a nie siedzieć i czekać łaskawie na paczkę. Siedzę czekam czekam czekam musiałam wyjść z domu więc dzwonię na [rozwiń/zwiń]
Brak
Za duża rozbieżność czasu dostawy, nieorofesjonalni, wprowadzają w błąd
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Michał
link | zgłoś
2018-08-17
*.174.198.*
J*bać dhl, oszuści kurła
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
wirtualna
link | zgłoś
2018-08-17
*.20.221.*
najbardziej dziadowska firma kurierska w PL!!!Leniwi, kłamliwi kurierzy, którym nie chce sie po paczkę podjechać to twierdzą, że cie w domu nie ma!!!Dwa dni zmarnowałam, czekając na odbiór paczki, ale nikt się nie zjawił, w dodatku kurier miał stwierdzić, że mam domofon zepsuty! To po jaką cholerę n [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
BOGUSŁAWA
link | zgłoś
2018-08-17
*.172.232.*
Nie spotkałam się z tak nie profesjonalna obsługą , od 3 dni nie moge ustalic kiedy otrzymam przesyłkę,czekam po kilka godzin aby sie ktos odezwał i mnie szanownie poinformował,mimo ,że otrzymałam informacje mailową ,że otrzymam w danym dniu, to nie otrzymałam i nikt nie jest w stanie powiedzieć dla [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Agnieszka
link | zgłoś
2018-08-16
*.160.159.*
Oszuści i kłamcy, najgorsza firma nie polecam złodziei. Miałam dostać paczkę we wtorek ale rzekomo kurier już wiedział o godz 14,48 że mnie nie będzie w domu między 18 a 22 oczywiście w tych godzinach czekałam na paczkę i nic jak pisałam do nich e-mail to tylko dostałam głupią odpowiedź. Dzisiaj wł [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Goska
link | zgłoś
2018-08-16
*.172.232.*
Tragedia Po odbior paczki Jada juz 2 tygodnie I biedni nie moga dojechac I z dnia na dzien przekładaja odbior
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Elżbieta
link | zgłoś
2018-08-14
*.31.147.*
Kurierzy są bardzo chamscy. Nie spotkałam w tej firmie kuriera, który chciałby dostosować się do klienta.W końcu my klienci też pracujemy.Bywa także ,że dzwoni kurier , zapowiada się na konkretną godzinę ( rzucam wszystko, siedzę w domu i czekam) a ten nie pojawia się. Dzwonie wieczorem, ani przepra [rozwiń/zwiń]
żadnych
wiele
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Lala
link | zgłoś
2018-08-14
*.47.100.*
Beznadziejni kurierzy, zero dobrych manier
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Żaneta
link | zgłoś
2018-08-13
*.172.234.*
Paczki nie dostarczają, tak samo nie ma żadnej informacji czy ona wgl dojdzie, można do nich pisać dzwonić i nic. Porażka
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Małgorzata
link | zgłoś
2018-08-11
*.47.170.*
Tragedia. Nie pierwszy raz zawiodłam się na tej firmie kurierskiej. Przesyłka miała zostać doręczona w piątek w godz. 14:30 - 18:30. Mimo, że cały czas byłam na miejscu, otrzymałam e-mail UWAGA! o 14:29, że przesyłka została awizowana. Postanowiłam przekierować przesyłkę i jako, że dostępna była opc [rozwiń/zwiń]
brak
nieterminowość, nieuprzejma konsultantka telefoniczna, brak informacji ze strony kuriera, brak informacji o dodatkowych opłatach, wysyłanie nieprawidłowych informacji o statusie przesyłki
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Aga
link | zgłoś
2018-08-10
*.54.102.*
Beznadzieja. Paczka miała być dostarczona w piątek nawet przyszedł mi SMS a dojdzie w poniedziałek. Nie polecam
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karolina
link | zgłoś
2018-08-10
*.25.231.*
Kurier poleciał w hu**!!!!!!! Nie było go tutaj w ogóle! W środę czekałam cały dzień na przesyłkę,po czym ok godz 16 weszłam na stronę o śledzeniu przesyłek i odczytałam informacje,że kurier nie zastal nikogo w domu i ponowna próba doręczenia odbędzie się w piątek!!!!! Bzdura! Nawet awiza w skrzynce [rozwiń/zwiń]
Brak
Wszystkie możliwe
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ola
link | zgłoś
2018-08-10
*.146.44.*
Kurier nie dotarł na miejsce, bo stwierdził że adres podany na paczce nie jest adresem domowym, tylko firmowym. Oczywiście nie powiadomił mnie o tym, bo okazuje się że w DHL trzeba dodatkowo płacić za usługę kontaktu kurier-odbiorca. Przekierowałam paczkę do punktu odbioru, żeby biedny kierowca nie [rozwiń/zwiń]
usługa niewykonana
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karina
link | zgłoś
2018-08-10
*.47.166.*
Bbsługa klienta na żenującym poziomie, brak kontaktu z strony kuriera, awizowanie paczek pomimo obecności w domu. Na infolinii niekompetentni i nieuprzejmi ludzie.
kontakt z klientem praktycznie zerowy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ja
link | zgłoś
2018-08-10
*.29.105.*
Trzy razy był kurier i ani razu nie dostarczył produktu do adresta. Inaczej się umowia z nadawcą a inaczej z odbiorcą. Idzie w zaprate i robi z kilenta kretyna. LEpiej skorzystac z innego usługodawcy - wolny rynek.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Katrin
link | zgłoś
2018-08-10
*.198.212.*
Dać wszędzie o nich opinie nawet na fb i przestana korzystać z ich usług to rozpadnie sie firma szybko ja tak dzis zrobie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Katrin
link | zgłoś
2018-08-10
*.198.212.*
Przez pomyłke podałam zły nr kontaktowy ale wczoraj zgłaszałam w sklepie dziś od rana dzwonie że był kurier niby i podałam im mój nr żeby kurier kontaktował sie nic cisza nie pomagaja dzwonie do kuriera to wyłączył tel całkiem dziś w zebach przyniosą przesyłke
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Maciek
link | zgłoś
2018-08-09
*:c8ea:8174:*
Z każdą paczką, którą mieli mi dostarczyć, jest kłopot, obsługa klienta jest poniżej krytyki, kurierzy nie mówią prawdy, firma uruchamia usługę (doręczenie wieczorem), której nie realizuje. Nigdy w życiu ani z nich nie skorzystam, ani nie skorzystam ze sklepu internetowego, który dostarcza przez nic [rozwiń/zwiń]
Brak
Brak kontaktu, niesympatyczni pracownicy, nie realizują usług.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Małgorzata
link | zgłoś
2018-08-09
*.112.0.*
Co paczka, to problem. Kurier zawsze twierdzi był, ale jakoś nikt go nie widział, choć zawsze była w domu przynajmniej jedna osoba. Kurier wcześniej nie dzwoni do adresata, bo "taką usługę musi wykupić nadawca paczki". Wciskają ciemnotę aż miło. Paczka nadawana tą firmą nigdy nie doszła do nas na cz [rozwiń/zwiń]
brak
niepunktualni, kłamią, niekompetentny kurier
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ania
link | zgłoś
2018-08-09
*.254.150.*
Kolejna paczka, na którą czekam od tygodnia, kurier podobno był, tylko nikt go nie widział, magia. Teraz informacja uzyskana przez nadawce (Douglas), że dostarczą w ciągu 48h, ale sami nie mają kontaktu z opiekunem ze strony DHL i nie wiedzą kiedy tenze raczy sie skontaktować, by doprecyzować czas d [rozwiń/zwiń]
brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Żaklina
link | zgłoś
2018-08-08
*.238.67.*
Jest to najgorsza firma kurierska z jaką miałam do czynienia jako kupujący. Kompletny brak kontaktu z kurierem. Waruję w domu cały dzień. Dziś kolejny przykład - paczki sa w doręczeniu, ale jest wieczór, a przesyłek nie ma. Zero informacji.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Viktor
link | zgłoś
2018-08-08
*.246.204.*
OKROPNA! Absolutny brak kontaktu z kurierem, nawet od infolinii nie odbiera telefonu. Kurier kłamie, że niby nikogo nie zastał w domu. Absolutnie nie polecam!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karolina
link | zgłoś
2018-08-07
*:f8b7:d4be:*
Bardzo kiepska firma. Nie dostarczają paczki na czas. Na infolinii dowiedziałam się że to nie jest ich wina tylko nadawcy mimo tego że otrzymałam smsa, od dhl z przedziałem godzin, w których mam się spodziewać kuriera. To nie jest pierwszy raz kiedy tej firmie nie udaje się dostarczyć paczki. Dlateg [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Asia
link | zgłoś
2018-08-07
*.0.127.*
Najgorsza firma kurierska w Polsce. Kurierzy chamscy.Przesyłki dochodzą z kilkudniowym opóźnieniem.Przed tym około godz.17 otrzymuje się sms o ' nieudanym doręczeniu',kiedy warujesz w domu cały dzień czekąjąc na przesyłkę.Kiedy próbuje się interweniować w centrali - to usłyszycie, że kurier nie o [rozwiń/zwiń]
Żadnych zalet
Same wady
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
magda
link | zgłoś
2018-08-06
*.115.86.*
Na jaki ch.... wysyłają wiadomość sms, że pierwsza próba będzie tego i tego dnia w takich i takich godzinach jak nikt tego dnia nie przyjeżdża ani nie raczy zadzwonić. siedzenie jak pies w domu od 9-16 NIE POLECAM !!!!! IDIOCI
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Włodek
link | zgłoś
2018-08-06
*.179.216.*
Żenada. Najgorszy kurier na i tak beznadziejnym runku w naszym kraju. Na dziesięć przesyłek mega problemy z doręczeniem w ośmiu przypadkach !!!
brak
sposób prowadzenia działalności i dobór kard
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Artur
link | zgłoś
2018-08-06
*.146.97.*
Fatalna obsługa. Najgorsza firma logistyczna w Polsce. Nie wysyłam i nie zgadzam się na dostawy przez DHL. Bardzo słabo działająca firma.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anna
link | zgłoś
2018-08-06
*.253.57.*
Kurier oszukuje, że nikogo nie ma w domu, a potem każą odbierać w punkcie , gdzie psy ***mi szczekają. Bez samochodu praktycznie nie można tego zrobić i paczka wraca do nadawcy. Tragedia
nie ma
oszustwo, że dowożą do domu
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
M
link | zgłoś
2018-08-06
*.206.2.*
Dziś kurier DHL popchnął na klatce moją żonę, bo nie spodobało mu się, że nazwała go chłopcem
uwaga na tą firmę
uwaga na tą firmę
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karolina
link | zgłoś
2018-08-06
*.146.99.*
Absolutnie nie polecam, a wręcz odradzam DHL jako kuriera. Poziom obsługi dramatyczny. Brak kontaktu z kurierem, który po interwencjach zostawia sobie paczkę w magazynie. Koszmar. Każda inna firma , ale nie DHL
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
joanna
link | zgłoś
2018-08-03
*:d868:eb97:*
Potwierdzam najgorsza firma . Kurier dzwoni w ostatniej chwili nie informując ze będzie o której godzinie . Jeśli raz cie nie zastanie w domu odsyła paczkę do nadawcy . Szok!! Pani z firmy buduj .pl twierdzi ze mogę złożyć nowe zamowienie nigdy więcej! !
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
dang
link | zgłoś
2018-08-03
*.184.193.*
Ta firma to jakieś jedno wielkie nieporozumienie. Płaci człowiek w sklepie za ekspresową przesyłkę kurierską w 48 godzin a czekam na przesyłkę już praktycznie 10 dni. Na stronie przy sprawdzaniu statusu widnieje, że przesyłka jest w lokalnym punkcie wywozu już od 7dni i nikt jej nie dostarcza! Aby p [rozwiń/zwiń]
brak
bałagan, brak terminowości, brak możliwości uzyskania sensownej odpowiedzi
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Luiza
link | zgłoś
2018-08-03
*.189.90.*
Totalny brak profesjonalizmu. 1. Zlecenie przekładane z dnia na dzień bez informowania nadawcy. 2. Moje interwencje codziennie przez 5 dni nie odniosły rezultatu. 3. Zlecenie przełożono z 30.07.2018 na 6.08.2018. 4. Zero kontaktu z kurierem 5. Infolinia: pracownicy zniecierpliwieni, chyba obraż [rozwiń/zwiń]
BRAK
BRAK KONTAKTU Z KURIEREM, BRAK PODJĘCIA REALIZACJI ZLECENIA, INDOLENCJA INFOLINII
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Olga
link | zgłoś
2018-08-02
*:604b:a08d:*
Najgorsza firma kurierska na rynku. Dostawy z tygodniowym opóznieniem, kurier nie kontaktuje się z odbiorcą, interwencje na infolinii bezskuteczne i żenujące informacje o " nieudanej próbie doręczenia" podczas kiedy kurier nie zdążył dostarczyć przesyłki w ciągu dnia. DRAMAT !
brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Luc
link | zgłoś
2018-08-01
*.17.58.*
Uwaga na firmę kurierską DHL! Poinformowana o przesyłce wzięłam urlop i czekałam na kuriera. Zamiast kuriera z paczką dostałam mailem informację "o nieudanej próbie doręczenia". Konsultant DHL, który się z kurierem natychmiast porozumiał, stwierdził, iż kurier nie chce zawrócić, gdyż już za daleko [rozwiń/zwiń]
nie ma
nierzetelność, nieuczciwość, arogancja i kompletne lekceważenie klientów
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
tiwoli
link | zgłoś
2018-07-31
*.47.11.*
Dostałam 2 smsy o odlozonym terminie odbioru paczki. Pani wyjanila mi, ze nie moze mi dac gwarancji, ze kurier w koncu po paczke przyjedzie. Za co ja zaplacilam? Ile mam czekac, tydzien, dwa, a moze miesiac??? KPINA
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ania90
link | zgłoś
2018-07-31
*.42.0.*
W ciągu ostatnich kilku miesięcy byłam zmuszona korzystać z usług tej firmy kilka razy. Niestety, ale większość paczek została odesłana do nadawcy, ponieważ paczki trafiały do różnych miejscowości o tej samej nazwie, oddalonych czasem o kilkaset kilkometrów. Zastanawia mnie, dlaczego firma kurieska [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kasia
link | zgłoś
2018-07-31
*.29.235.*
katastrofa najgorszy kurier jaki może być
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wiciu
link | zgłoś
2018-07-30
*.11.131.*
Dno, jedno wielkie nieporozumienie. Piszą, że kurier, a raczej jedno wielkie zero, a nie kurier, nie zastał nikogo :( O JAK MI PRZYKRO, ŻE NIE ZASTAŁ NIKOGO W PONIEDZIAŁEK O 11 W BIURZE GDZIE PRACUJE KILKANAŚCIE PRACOWNIKÓW... NIE POLECAM! TO NIE FIRMA TO ZWYKŁE NIEPOROZUMIENIE!
BRAK ZALET
ICH FIRMA TO JEDNA WIELKA WADA
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anna
link | zgłoś
2018-07-28
*.146.1.*
Paskudna firma nie wywiązują sie ze swoich obowiazkow nie przyjeżdżają po odbior paczek kurierzy nagminnie oszukuja ze przyjeżdżają i ze zawsze nie ma nikogo w domu( kiedy calymi dniami byl ktos w domu ) u mnie tak bylo 2 razy po 5 dnilacznie 10 dni czekania na kuriera .Dzwoniac na infolinie nikt ni [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
bea
link | zgłoś
2018-07-27
*.134.163.*
DHL nigdy więcej. Od lat korzystaliśmy z usług tej firmy, ale z roku na rok jest coraz gorzej. Kurierzy nie przyjeżdżają po odbiór paczki, informują, że nikogo nie było w domu podczas gdy cały czas ktoś oczekiwał na kuriera. Ostatnio specjalnie wzięliśmy urlop, aby nadać paczkę, kurier miał być o 1 [rozwiń/zwiń]
zero
same
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Barbara
link | zgłoś
2018-07-27
*.109.33.*
Kurier dostarczając paczkę wcześniej nie dzwoni, brak jakiejkowliej inforacji o doręczeniu. Już kilka razy nie zostałam poinformowana o doręczeniu przesyłki, w związku z czym paczka oczekiwała na mnie u ochrony osiedla, do momentu aż ochroniaż mi jej nie przyniósł. Paczki docierają poobijane i uszk [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
efdqef
link | zgłoś
2018-07-27
*.240.68.*
Kurier z dokumentami nie wyrobił się, tak się tłumaczą poczta polska działa dużo szybciej.
nietreminowość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Klaudia
link | zgłoś
2018-07-26
*.254.149.*
Potrzebujesz wysłać paczkę? Szukasz kurierów widmo na których będziesz czekać całymi dniami? A może jesteś znaną marką, która chce stracić klientów i swoje dobre imię? Gratuluję! Trafiłeś w świetne miejsce! Jeżeli potrzebujesz nieprofesjonalnej i nie terminowej obsługi DHL Polska jest niezastąpione! [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Beti
link | zgłoś
2018-07-26
*.172.236.*
Beznadziejna firma. Terminowość nie ma tam żadnego znaczenia. Dzwoniąc na infolinię ciągle powtarzają,że "dziś" przesyłka będzie "na pewno" dostarczona,obiecanki,cacanki,paczka wciąż krąży gdzieś "tam" i mają to w nosie. Już nigdy u nich nie zamówię usługi.
Nie ma
Nieuszanowanie czasu klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Dmitry
link | zgłoś
2018-07-26
*:5fc9:4f00:*
W ogóle nie pracują.Zapłaciłem 89zł za ekspres dostawę - już czwarty dzień roboczy a przesyłkę ciągle nie ma. Poczta polska paczka ekonomiczna już by dotarła W ogóle nie polecam DHL - one po prostu nie działają
Brak
Nie pracują
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Grzegorz
link | zgłoś
2018-07-25
*.24.100.*
Najgorsza firma kurierska na \świecie. Jak będę zamawiał śmierć to tylko przez DHL
brak
totalna niepunktualność i brak poszanowania klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
nigdy_wiecej
link | zgłoś
2018-07-25
*.70.133.*
TRA_GE_DIA zalezalo mi na expresowej dostawie i zaplacilam 39.90 mialy miejsce dwie zupelnie wirtualne proby doreczenia. pracownicy infolinii zaslaniaja sie problemami technicznymi z systemem (brak numeru PIN do samodzielnego przekierowania, brak kontaktu z kurierem) - po prostu zostalam spl [rozwiń/zwiń]
brak
kurier nie kontaktuje sie przed dostawa, bardzo droga expresowa dostawa trwa 4 dni (z odbiorem wlasnym z magazynu oddalonego o dobre 20 km)- już poczta polska jest znacznie lepsza.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marzanna
link | zgłoś
2018-07-25
*.18.208.*
Dramat, nie korzystajcie nigdy z tej firmy. Paczkę trzymali 2 dni w magazynie , miała być w pon. a do środy była w magazynie. Wydrukowałam status, żeby nie skasowali. NIE KORZYSTAJCIE Z TEJ FIRMY. będę się sądzić. Zła logistyka- brak kontaktu, wszystko anonimowe.
do usunięcia z rynki
tragedia
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anna
link | zgłoś
2018-07-24
*.188.125.*
Tragedia!!!Nie dostarczyli paczki,odesłali ją pomimo że adres był prawidłowy.... kurierowi się nie chciało przyjeżdżać. Interweniowałam w dziale obsługi klienta ale nic to nie dało, nie traktują ludzi poważnie... Nie polecam... jak najdalej od DHL!!!
brak
brak profesjonalizmu, traktowanie klienta jak zło konieczne, nie dostarczają paczek, oszukują i kłamią
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Chris
link | zgłoś
2018-07-24
*.47.174.*
Postanowiłem podzielić się swoją opinią w internecie na temat firmy kurierskiej DHL, aby ostrzec wszystkich przed nimi. Jeszcze parę lat temu (8-10) uważałem DHL za najlepszą firmę kurierską w Polsce jeśli chodzi o solidność i terminowość, pomimo iż jednego razu młody, niedoświadczony kurier przywi [rozwiń/zwiń]
niestety brak
nieterminowość, nierzetelność, brak jakiegokolwiek kontaktu z kurierem jak to jest w większości firm kurierskich, paczki dochodzą uszkodzone z zewnątrz
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Alicja
link | zgłoś
2018-07-23
*.8.180.*
Beznadzieja.W piątek mail,że dostarczą- czekam cały dzień.Nic.Na śledzeniu- paczka w doręczeniu.W poniedziałek kolejny mail- doręczą dziś.Czekam do 14- zero paczki.Wieczorem sprawdzam- paczka jest w punkcie 50 km ode mnie.Raczej cały czas tam była i stąd ta ściema.
żadne
wszystko
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Łukasz
link | zgłoś
2018-07-23
*.173.217.*
Zamówiłem paczkę 18.07 mimo niechęci do firm kurierskich, ze względu na gabaryt paczku nie mogłem skorzystać z paczkomatu. Po zapoznaniu się z opcjami dostawy wybrałem dostawę 18:00-22:00 ( przy tej opcji jest adnotacja 2 dni robocze). Dziś 20.07 sprawdzam na stronie, jest informacja że przekazane [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Dawid
link | zgłoś
2018-07-22
*.237.190.*
Paczka miała być we wtorek między godziną 10:30-12:30. Jest niedziela i dalej paczki nie dostałem. Jedynie jak wejdę w śledzenie paczki to w następnych dniach widać, że ,,Przesyłka oczekuje na kolejny cykl doręczenia.'' albo, że zostanie dostarczona 10:30-12:30. Śmiech.
Brak.
:)
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
peczuk
link | zgłoś
2018-07-21
*:fd07:c0be:*
Po raz kolejny firma DHL nie dowiozła paczki w terminie wysłanym smsem. Raz w ciągu tygodnia nie byli w stanie dostarczyć przesyłki, przez co musiałam ponosić koszty przeadresowania paczki do innego miasta. Człowiek traci cały dzień na oczekiwanie, nawet nie dostaje smsa z proponowanymi godzinami do [rozwiń/zwiń]
Nieterminowość, brak kontaktu.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Rob
link | zgłoś
2018-07-20
*.15.170.*
Beznadzieja! Paczka miała zostać dostarczona w dniu wczorajszym tj. 19 lipca z usługą dostarczenia między 18 a 22gą. Niestety kurier zamiast między godziną 18 a 22 był po godzinie 14:00 i nikogo nie zastał. Nie po to płacę dodatkowo za usługę skoro i tak robią swoje. Przekierowałem na wszelki wypade [rozwiń/zwiń]
brak
Nierzetelność, nieterminowość, brak kontaktu z kurierem
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kasia
link | zgłoś
2018-07-20
*.228.136.*
Otrzymałam informację, że "w celu usprawnienia obsługi" paczka czeka w mobilnym punkcie odbioru. Nie odebrałam paczki w jedynym wyznaczonym terminie i została odesłana do magazynu w innej miejscowości. Do magazynu nie można się dodzwonić, firma nie odpowiada na maile. Obcięli stawki pracownikom i [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tomasz
link | zgłoś
2018-07-19
*:ba4c:3255:*
Firma beznadziejna. Współpracuję z nimi służbowo i prywatnie. Przewalają z każdym transportem i do tego kłamią i oszukują. A interwencje to jakaś kpina. Po ostatniej składanej ustnie wieczorem następnego dnia już z samego rana przesyłka zmieniła status na: "Przesyłka oczekuje na kolejny cykl dor [rozwiń/zwiń]
BRAK
Są gorsi od Poczty Polskiej
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
zosia
link | zgłoś
2018-07-19
*.8.238.*
TRAGEDIA!
-
wszystkie możliwe jakie może mieć firma kurierska.np. niedostarczanie przesyłek
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
rom
link | zgłoś
2018-07-18
*.23.243.*
Czekam na paczkę 12 dni(4.07 -dotarła do magazynu 50 km.ode mnie. siedmiokrotnie interweniowałem w sprawie doręczenia- Zawsze zdawkowe odpowiedzi, że będzie kontakt, którego nigdy nie ma. Interwencja telefoniczna-to samo: Jakaś pani wypełnia formularz,i obiecuje wysłać e-mila do oddziału.Na "Śledzen [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
dhl to porażka
link | zgłoś
2018-07-18
*.76.191.*
ta firma to nieporozumienie , trzymają paczki w oddziałach po kilka dni - brak prób doręczenia .brak kontaktu z odbiorcą i nadawcą - zero informacji . Złożona interwencja nie doręczenia przesyłki i przez 2 dni tylko lakoniczny mail że sprawa jest rozpatrywana .Dramat . Odradzam korzystanie z dhl . [rozwiń/zwiń]
brak
wszystkie jakie tylko są możliwe - olewanie klientów to normalka
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
kamil
link | zgłoś
2018-07-18
*:7d8c:7928:*
Zamówiłem paczkę którą mi miał dostarczyć kurier z dhl niestety czekam kolejny dzień a kuriera jak nie było tak nie ma czuję zażenowanie bo tak nie ogarniętej firmy kurierskiej nie widziałem jeszcze nigdy! Ludzie w firmie powinni się wstydzić bo gdy się dostaje sms-a że paczka przyjdzie do ciebie dz [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Maciej
link | zgłoś
2018-07-18
*.82.163.*
DHL to chyba najgorsza zaraza jaka jest wśród kurierów. Zero komunikacji, infolinia, która nie potrafi obsługiwać klienta, sami kurierzy beszczelni do granic możliwości - wydaje im sie, że są niewiadomo kim. Kurier z rana przychodzi i żąda ode mnie pieniędzy - bez jakiejkolwiek informacji wstępnej, [rozwiń/zwiń]
niekomunikatywni kurierzy, wysoka cena, długi czas dostarczenia, niemiła i niekonstruktywna obsługa klienta na infolinii, okropnie długi czas oczekiwania na połączenie z konsultantem, do przesady długi automatyczny wstęp przy połączeniu telefonicznym, w którym dowiadujemy się masy niepotrzebnych rzeczy.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wieslaw
link | zgłoś
2018-07-17
*.59.74.*
Lipa. Nadaje paczke wybieram odbior w piatek 10-12. W piatek po 12 dostaje smsa ze odbior niemozliwy w piatek (a czekalem :((), tylko w poniedzialek 10-12 kiedy to nikogo nie ma :(. Zero telefonu, zero odbioru, zero informacji we wtorek. Lipa.
Zadnych
Terminowosc, kontakt, jakosc traktowania paczek
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ND
link | zgłoś
2018-07-17
*:68b8:23f7:*
Zdecydowanie odradzam, przynajmniej, jeśli chodzi o nadawanie przesyłek z odbiorem przez kuriera. Usługa zamówiona na godz. 12-14, po godz.15 przychodzi sms, że zlecenie może zostać zrealizowane w dniu następnym. Na pytanie dlaczego - odpowiedź: "widocznie nie było wolnego kuriera".
Nie można polegać na tej firmie.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
sebastian
link | zgłoś
2018-07-17
*.254.129.*
Obsługa fatalna pięć dni czekam na przesyłkę zero informacji od kuriera
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Natalia
link | zgłoś
2018-07-17
*.21.15.*
Najgorsza firma kurierska na rynku,przetrzymują paczkę w magazynie bo nie mają miejsca w samochodzie.Nikt nie wie kiedy przesyłka opuści magazyn.Pani na infolinii proponuje odbiór osobisty!
brak
długie przetrzymywanie przesyłek w magazynie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wojtas57
link | zgłoś
2018-07-16
*.183.219.*
Robienie kpin z pogrzebu. Pisanie, że kurier nie zastał odbiorcy w sytuacji gdy siedziałem cały dzień w domu to wierutne kłamstwo. Kłamliwa firma do tego naciąganie klientów na koszty połączeń telefonicznych
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
tallq
link | zgłoś
2018-07-14
*.230.50.*
Obecnie najgorsza firma kurierska. Jestem nadawcą i niestety miałam wątpliwą przyjemność korzystać z usług DHL, które wybrała ze względu na cenę. Ale miarka się przebrała i czas pożegnać DHL. czas dostarczenia paczki to zagadka - raz dotrze do adresata następnego dnia, a raz za tydzień, za dwa. Oczy [rozwiń/zwiń]
brak
długi czas dostawy, brak odpwiedzi na reklamacje, bałagan w firmie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marek
link | zgłoś
2018-07-14
*.252.61.*
Paczka wysłana w poniedziałek, do piątku w dalszym ciągu nie została dostarczona, w statusach na stronie codziennie wypisują kłamliwe komentarze że termin dostawy został ustalony z odbiorcą kiedy nikt nawet nie zadzwonił/napisał. Dwukrotnie zgłaszana sprawa w DHL mailowo i telefonicznie, żadnej reak [rozwiń/zwiń]
BRAK
KŁAMIĄ I OSZUKUJĄ
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Adam
link | zgłoś
2018-07-13
*.248.138.*
Kurierzy uważają się za święte krowy, nie doręczają przesyłek zgodnie z godzinami wskazanymi przez nadawcę (godziny wieczorne), dzwonią w środku dnia i oczekują, ze klienci będą w domu specjalnie na ich życzenie bo tak im pasuje. Poziom kultury osobistej kurierów poniżej krytyki, chamstwo i buractw [rozwiń/zwiń]
ta firma to pomyłka
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tomasz
link | zgłoś
2018-07-13
*.242.62.*
Kurierzy są bezczelni i olewają klientów. Od tygodnia czekam na przesyłkę, która została nadana z doręczeniem w godzinach 18-22 a kurierzy dzwonią o 15 z info, że pracują do 15.30 i nie będą wieczorem doręczać! Karygodne.
brak
chamscy kurierzy, nieterminowość, olewczy stosunek do klienta, ŻENADA!!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jacek
link | zgłoś
2018-07-13
*.205.112.*
Kurierzy ok, gorzej z traktowaniem przesyłek i przede wszystkim obsługą klienta biznesowego. Tragedia ! Paczki docierają do klientów uszkodzone, każda reklamacja odrzucona. Jako firma zabyt dużo kosztów poniesionych przez firmę kurierska. NIe polecam współpracy.
Brak
Za mało miejsca żeby opisać
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anna
link | zgłoś
2018-07-12
*.10.159.*
Po pierwszym kontakcie z DHL byłam zadowolona z wykonanej usługi. Niestety druga próba,to do skandal i żenada. Paczka oddana w tym samym punkcie odbioru co poprzednio, została odebrana (po mojej interwencji) dopiero po 8 dniach. W tej chwili od 3 dni przebywa w "sortowni" i nie wiadomo, kiedy ruszy [rozwiń/zwiń]
żadnych
dzialania szkodliwe dla konsumenta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ania
link | zgłoś
2018-07-12
*.202.43.*
DHL-żenada i dno dna...kurier zamówiony na wczoraj w godzinach 11-13 (a przesyłka naprawdę ważna), przyjechał sobie dziś o 16...na moje skargi, zaczął się chamsko odszczekiwać, po czym odwrócił się i burcząc coś pod nosem, wyszedł... gratuluję profesjonalizmu....nigdy więcej!!!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Black
link | zgłoś
2018-07-12
*.60.200.*
DHL zasługuje na negatywną ocenę. Miesiąc czasu kurier nie potrafi przyjechać po odbiór paczki. Odbiór umawiany kilkanaście razy. Dział obsługi klienta ma to w poważaniu. Stracone pieniądze i czas. Nie polecam ich usług.
BRAK
same wady
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anna
link | zgłoś
2018-07-12
*.200.82.*
Jestem mega zadowolona, jak dostałam @ o przesyłce tak była dostarczona. Kurier bardzo uprzejmy o wysokiej kulturze sam zaproponował mi jak w dogodny sposób mogę odebrać przesyłkę
rzetelność
nie ma wad
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr Z
link | zgłoś
2018-07-12
*.254.130.*
Takiego bałaganu w systemie nie ma żadna firma kurierska!!! Kurier pobrał przesyłkę do doręczenia rano ,wieczorem ją oddał do magazynu i nikt nie wie dlaczego. Kompletny brak kontaktu!!!!! Na stronie gdzie można śledzić przesyłki, kłamstwo: "przesyłka w doręczeniu" a przesyłka leży na magazynie i [rozwiń/zwiń]
Cena
Wiele!!!!!!!!!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
NieznanyKozak
link | zgłoś
2018-07-10
*.10.208.*
Kurier chamski i gbur, o numerze telefonu :732 524 351. Do drzwi puka jak do stodoły. Miał być w poniedziałek przyjechał we wtorek.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ja
link | zgłoś
2018-07-09
*.136.92.*
Przesyłka wysłana 03.07.2018 14:08 Białystok od 04.07.2018 08:01 jest w Legnicy 85km od mojego domu tam aklimatyzuje się już 5 dni nie wiem ile ta kwarantanna( czy jak to ku... nazwać) będzie trwała .Kontakt tylko z automatem Dno !!!!!
brak
same wady
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
klient z zabrza
link | zgłoś
2018-07-09
*.48.164.*
Jako Firma mająca umowę z DHL zleciliśmy odbiór przesyłki od klienta. Kurier przejechał pod domem aby system GPS zarejestrował iż był ale nie odebrał paczki. Następne zlecenie zostało wystawione na 7 dni wcześniej ( OGRANICZONA ILOŚĆ KURIERÓW - ZA DUŻO PACZEK ) ale tym razem nikt nie podjechał bo ku [rozwiń/zwiń]
BRAK
NIERZETELNOŚĆ
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
kejt
link | zgłoś
2018-07-09
*.234.6.*
Masakra i jaja. Czekam na dość drogą przesyłkę, inf, że dostarczona będzie dnia 9.07. Ok, to czekam ja na jakis tel w jakich godzinach lub maila. Nic. Po 13 wyszłam z domu, myślę, jeśli mnie nie zastanie pewnie zadzwoni i się umówimy na jakąś godzinę. Ale nic, cisza. Wracając do domu sprawdziłam sob [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Alina
link | zgłoś
2018-07-09
*.186.188.*
Beznadzieja nigdy więcej przesyłka miała być odebrana. każą czekać jak pies od 10 do 16 ,o 16 SMS że nie mogą zrealizować, na drugi dzień kurier nie może odebrać bo w firmie nie mogą wydrukować listu przewozowego na trzeci dzień dzięki interwencji kuriera odebrane bez listu przewozowego.Kolejna prze [rozwiń/zwiń]
Brak
Niesłowność ,nieterminowość
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marcin
link | zgłoś
2018-07-09
*.30.95.*
Ostatnio zamówiłem paczkę z pewnego sklepu z ubraniami. Paczka miała przyjsć od 2-5dni. 6dzień i paczki nie ma,pisze trzy dni że paczka dzisiaj przyjdzie a nic nie ma.To już drugi przypadek taki z tą firmą kurierską. Nie wywiązują się z umowy NIE POLECAM firmy DHL !!!!!!!!!
Brak
nie wywiązują się z terminu,lekceważenie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Katarzyna
link | zgłoś
2018-07-09
*.216.26.*
Najgorsza firma na polskim rynku, księgarnia nie poinformowała mnie że wysyła DHL gdybym wiedziała nie zgodziłabym się na tę firmę. Moja paczka od tygodnia jest celowo przetrzymywana bo rzekomo od tygodnia w moim wojewodztwie nikt paczek nie zamawia, co w sumie jest możliwe skoro macie opnię bandy [rozwiń/zwiń]
Brak
Brak przedyłki, brak kontaktu
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mary
link | zgłoś
2018-07-09
*:248a:73fb:*
Ostatnio spotkałam 5 osób, które podobnie jak ja miały nieprzyjemność korzystania z usług DHL. Zaprawdę, Piotr T (patrz poniżej), który nazwał DHL gównianą firmą miał rację w 100%. Jak takie coś jak DHL może w ogóle funkcjonować na naszym rynku!? Zadałem to pytanie UOKiK i czekam na ich reakcję. [rozwiń/zwiń]
żadne
lekceważenie,, bezkarność, oszustwa
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jacek
link | zgłoś
2018-07-05
*.241.196.*
Towar- przesyłka miała zostać dostarczone w godzinach popołudniowych w poniedziałek 2, 07 , 2018( zostało to umówione z DHL) w celu wniesienia towaru którym jest kocioł o wadze 152 kg ( w tym celu została wynajęta zewnętrzna firma) . Kurier DHL nie pojawił się i ZERO kontaktu. Kurier pojawił się ran [rozwiń/zwiń]
uszokdzili produkt i celowo to ukryli przed klientem
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
EDYTA
link | zgłoś
2018-07-05
*.183.222.*
Od 26 czerwca nie ruszam się z domu .Czekam .To po prostu zero szacunku. Na infolini sekretarka .Zero informacji kiedy będzie doręczenie. Zgłosiłam reklamację Odpowiedź na e-mail :zadzwonimy.I nic .Chciałam zarobić przekierowanie do punktu odbioru - informacja nie możesz , skontaktuj się z nadawcą [rozwiń/zwiń]
Brak
Same
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Krzysztof
link | zgłoś
2018-07-04
*.179.255.*
Czekam już tydzień na odbiór palet,jestem stratny finansowo DHL to jakaś porażka nigdy więcej tej firmy DHL
brak
wrzystkie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Lena
link | zgłoś
2018-07-03
*.146.236.*
Spotkalam sie z bardzo przykrą sytuacja, kurier odebral ode mnie przesylke ktora miala byc za pobtaniem niestety pieniadze do mnie nie wrocily, ktos gdzies w firmie popełnił błąd i nie potrafil sie przyznać a ja stracilam 350zl, zostalam okradziona przez firme nikomu nie polecam i nigdy nie skorzyst [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mateusz
link | zgłoś
2018-07-03
*.75.74.*
Ta firma to DNO! Od 2 tygodni czekam na kuriera, aż odbierze odemnie przesyłkę. To jest jakaś masakra. Codziennie dzwonie na infolinię i przepraszają i obiecują, że jutro kurier już dotrze. Jak dotąd się nie udało.
brak
Oszukują ludzi, kurier przez 2 tyg nie podejmuje przesyłki
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr T
link | zgłoś
2018-07-01
*:13a:f7f5:*
Powszechnie jakość oferowanych usług podaje się poprzez liczbę przyznawanych gwiazdek. Idąc tym tropem po dwu kontaktach z DHL przyznaję tej firmie 5 wielkich śmierdzących krowich łajn. Tym sposobem chcę powiedzieć, że jest to firma gówniana. W zeszłym roku w czerwcu w jeden z czwartków nadałem w [rozwiń/zwiń]
brak
lekceważenie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marek
link | zgłoś
2018-06-29
*.77.94.*
DHL - najgorsza możliwa firma transportowa z jaką kiedykolwiek miałem do czynienia. Ostrzegam wszystkich, że jeśli macie cokolwiek do wysłania, lepiej wziać żula spod budki z piwem żeby pojechał z przesyłką na rowerze niż zlecać to tym partaczom. Tak będzie pewniej. Przestrzegam wszystkich - trzymaj [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kasia
link | zgłoś
2018-06-28
*.105.164.*
Zamówiłam kuriera 26.06.18 o 9:31 i do dnia dzisiejszego nie przyjechał po paczkę... dzwoniąc do infolinię dowiedziałam się, że bez mojej wiedzy i zgody odbiór paczki od tak został przesunięty. SKANDAL!! nie po to zamawiam kuriera, żeby czekać na niego trzy dni aż łaskawie przyjedzie odebrać paczkę. [rozwiń/zwiń]
żadne
same wady! nie przyjeżdża po odbiór paczki, przesuwa dni odbioru bez mojej wiedzy i zgody, opóźnia odbiór i dostraczenie ważnych rzeczy. Nie po to zamawiam kuriera, żeby łaskawie na niego czekać 3 dni.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
leszek295
link | zgłoś
2018-06-28
*.43.255.*
To jakaś kpina. Kurier we Wrocławiu ma problem z odbiorem 3kg paczki od 3 dni. Na infolinii słysze ciągle że "problemy techniczne". Nie polecam!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Adrian
link | zgłoś
2018-06-26
*.187.189.*
Kurier określił do DHL, że paczka jest źle zapakowana i nie odebrał. Tak, tylko że nie był i jej nie widział. Dwie interwencje, dwa telefony po 20 min czekania, odbiór nastąpił wcześniej niż zapowiadano w mailu, telefonu zer o zmianie godziny(cud że ktoś akurat był) w końcu wysłana po 6 dniach walki [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Katarzyna
link | zgłoś
2018-06-21
*.181.138.*
Kurier nawet nie raczył poszukać adresu i to dwukrotnie. Nie było mowy o niemożliwości doręczenia przesyłki bo byliśmy w domu. Nie bylo rowniez mozliwosci uzyskaniakontaktu telefonicznego do kuriera.Beznadziejna firma. Nie polecam
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
szuman
link | zgłoś
2018-06-21
*.81.188.*
Witam, nie wiem czy przykro mi to pisać czy nie ale chyba sobie w kulki lecicie, paczka kurierem idzie do mnie z Warszawy do Warszawy 3 dni i to już drugi raz! (niestety nie mam wpływu jakim kurierem wysyła klient) na stronie śledzenia komunikaty że próby dostarczenia zakończyły się nie powodzeniem [rozwiń/zwiń]
brak
nerwica i niedopełnienie warunków umowy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
mg
link | zgłoś
2018-06-15
*.191.87.*
masakra.Zostala zniszczone przesylki.zostałam na weekend bez zadnych rzeczy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jacek
link | zgłoś
2018-06-14
*.146.36.*
Przesyłka doręczona po 19 dniach. Dlaczego tak szybko? To przez naciski nadawcy. Ja, kiedy zorientowałem się (po czterech interwencjach) że interwencja w DHL to fikcja dałem sobie już spokój. Zero odpowiedzi na pytania o losy przesyłki i termin doręczenia. Nie ma z kim rozmawiać - całkowita ignoranc [rozwiń/zwiń]
Brak
Nierzetelność, brak dbałości o powierzony towar, brak woli wykonania usługi.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Agata
link | zgłoś
2018-06-14
*.72.85.*
DHL Parcel Polska - odsłona II równie kiepska! Wczoraj pisała Margarita PaLen dziś ja miałam po raz kolejny wątpliwą przyjemność z DHL Parcel - Infolinia - nie tego zdecydowanie nie polecam - to nie ludzie to małpki sterowane elektronicznie, bez szacunku dla klienta. Co prawda jak sie ich poinformu [rozwiń/zwiń]
brak
same
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Beata
link | zgłoś
2018-06-12
*.238.239.*
Nigdy więcej DHL....do dziś już od ponad miesiąca nie otrzymałam pieniędzmi za towar który nadałam firma DHL, kurier źle wypełnił list przewozowy nie wpisując nr konta ....tak więc oddałam rzecz obcej osobie zavdarmo. Mimo złożonej reklamacji cisza ze strony firmy.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Byly klient
link | zgłoś
2018-06-12
*.254.240.*
O 12 zadzwoniła do mnie infolinia czy kurier może przyjechać o 12:30. Zgodziłam się, cały dzień i tak siedziałam w domu. Kurier nie przyjechał, nie zadzwonił nawet na telefon. O 17 zadzwoniłam na infolinie zapytać czemu już tak długo czekam- kurier nakłamał że był i że nie otwarłam drzwi. To już jes [rozwiń/zwiń]
Brak
Kobieta z infolini zarzuca mi klamstwo, nie chce podac numeru do kuriera. Kurier nie probuje nawet odberbarc paczki. Nie chce wrocic po paczke pomimo nadal obowiazujacych godzin pracy. Kurier nie dzwoni, nie wiedzialam nawet ze mam juz nie czekac
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tosiaczka
link | zgłoś
2018-06-11
*.112.81.*
Zamówiony kurier wieczór. Ponoć nie zastał adresatki, ale nawet nie zadzwonił. Adresatka była 10 minut u sąsiadki, czyli praktycznie na miejscu. Kurier samowolnie przekłada dostawę na kolejny dzień roboczy, na godziny popołudniowe (trzeba było zadzwonić na infolinię, by się o tym dowiedzieć) - ma by [rozwiń/zwiń]
w końcu paczka doszła
brak kontaktu z kurierem
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Michał
link | zgłoś
2018-06-11
*.11.25.*
Dramatycznie źle. Status na stronie i w ich systemie nie zgadza się ze stanem faktycznym. Co innego mówi automat, a co innego konsultant na linii. Wybrałem przesyłkę w godzinach 18-22, żeby mieć pewność, że odbiorę ją przy pierwszej okazji. Bagażnik był mi potrzebny na wyjazd, który niestety musiałe [rozwiń/zwiń]
nieternminowość, oszukiwanie klienta, fałszowanie statusu przesyłki
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
TALA
link | zgłoś
2018-06-09
*.45.89.*
Druga i ostatnia negatywna przygoda z DHL. Rzekomo ciągle nie ma mnie pod adresem dostawy. A ja, w rzeczywistości stale tu jestem. Pierwsza paczka była już wg adnotacji kuriera dostarczana 11 maja, podczas gdy od dostawcy wyszła 13 maja. Teraz toczę bój reklamacyjny o dostawę drugiej. Dział inter [rozwiń/zwiń]
brak
lekceważenie klienta sięgające zenitu
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Irena
link | zgłoś
2018-06-08
*.75.176.*
Tragedia! Mały telefon Nokia, czyli pewnie waga ok. 30 dkg miała być dostarczona 6.06. 06.06.2018 na stronie "śledzenia paczki" adnotacja o godz. 4.08 paczka jest w Zabrzu, gdzie o godz. 15.52 kolejna adnotacja "doręczenie przesyłki planowane jest w terminie umówionym z Odbiorcą". I tak do 07.06. [rozwiń/zwiń]
żadnych
Brak kontaktu, niedotrzymanie terminu dostawy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Monika
link | zgłoś
2018-06-07
*.175.219.*
TRAGEDIA. PRZESYŁKA NADANA DWA TYGODNIE TEMU, DO TEJ PORY NIE DOTARŁA. SYN ZDĄŻYŁ WRÓCIĆ Z ZIELONEJ SZKOŁY A PACZKA PODOBNE GDZIEŚ KRĄŻY PO MAGAZYNIE. INFOLINIA - MEGA NIEKOMPETENTNE OSOBY, KTÓRE NIE SA W STANIE W NICZYM POMÓC (DO TEGO WIĘKSZOŚĆ AROGANCKA!). CZEKAM NA POWRÓT PACZKI DO DOMU- OBY PRZ [rozwiń/zwiń]
ŻADNYCH
BRAK REALIZACJI PRZESYŁEK
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Andre
link | zgłoś
2018-06-06
*.43.67.*
paczka została odebrana przez kuriera dhl od nadawcy w dniu 05.05.2018 i do dziś nie mam o niej jakich kolwiek informacji.Dzwoniłem,składałem interwencje 2 razy nadawca to samo a oni zmieniali za każdym razem zmieniali numer paczki.Dzwoniąc i podając numer paczki twierdzili że to nie moja paczka i n [rozwiń/zwiń]
zero zalet
kradzież paczek,brak jakich kolwiek wyjaśnień
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
AAA
link | zgłoś
2018-06-06
*.122.203.*
Dziadowska firma! dostawa od 4 dni i końca nie widac. Może jutro dostanę a może nie, status się zmienia 5x dziennie - raz kurier ma przesyłkę a raz jest ona znowu w oddziale (odległosc 70 km). Ostrzegę sprzedającego na allegro, aby zmienił firmę bo komuś innemu na pewno tez ten kurier zmarnował plan [rozwiń/zwiń]
zero
długo, długo, długo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Cezary
link | zgłoś
2018-06-06
*.157.113.*
Obsługa klienta to jest żart... uwagi zostawione dla kuriera przy zamówieniu są ignorowane... godziny w których jest ktoś żeby paczkę odebrać również... Kurier nie miły, chamski, mówił jakby robił mi łaskę że paczkę dostarcza. poproszony o poczekanie 2 minut (przyjechał o 2h wcześniej niż było to um [rozwiń/zwiń]
Brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 

DHL Opinie