DHL Opinie

1.2 - poziom obsługi
1.2 - jakość usług / cena
1.1 - poleciłbyś znajomym?
ilość opinii: 908
Średnia ocen:
1.2 / 5

Kategoria:
Firmy kurierskie

Strona internetowa:
www.dhl.com.pl
Informacje o oceniającym
Twoje imię / nick: *
Twój adres e-mail: *
TWOJA opinia
Treść opinii: *
Zalety:
Wady:
Poziom obsługi i reklamacji: *
Jakość usługi / produktu i cena: *
Czy poleciłbyś firmę znajomym? *
Prosimy przepisać kod z obrazka: *
* prosimy o wypełnienie pól oznaczonych gwiazdką
Mila
link | zgłoś
2019-05-08
*.181.132.*
Dnia 7.05.2019 była "próba doręczenia" naszej przesyłki, próba była nieudana... Czekaliśmy w domu na przesyłkę, paczki nie było, a kurier nawet nie zadzwonił. Po południu na stronie internetowej okazało się, że próba doręczenia była nieudana. Na stronie przekierujdhlparcel okazało się, że nie da się [rozwiń/zwiń]
BRAK
brak konstruktywnego kontaktu
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Monika
link | zgłoś
2019-05-07
*.30.6.*
Brak słów na to jak traktujecie klientów.... Czekanie na kuriera, który i tak się nie pojawia godzinami a na infolinii okazuje się ze zlecenie zamknięte bo adresata nie zastano. Zmarnowałam dwa dni, żeby nadać paczke kurierowi plus mnóstwo czasu żeby połączyć się z konsultantem w celu uzyskania jaki [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Magdalena
link | zgłoś
2019-05-06
*.2.253.*
Nie polecam. Obie paczki wysłane z Polski do Anglii trafiły do mnie w stanie tragicznym. Części z mebli w paczkach poniszxzone, dodatkowo brak elementów z mebli. Po złożeniu reklamacji i wysłaniu zdjęć plus wszystkich dokumentów reklamacja odrzucona, pomimo ubezpieczonych paczek. Straciłam produkt, [rozwiń/zwiń]
Śledzenie paczki/kurier ok
Brak uznania reklamacji i zwrotu kosztów pomimo winy DHL
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Daria
link | zgłoś
2019-05-02
*.248.211.*
Kurier jest beznadziejny tak samo jak firma! Nawet nie próbuje doręczyć paczki tylko przekierowuje ja do najbliższego punktu mimo, że byłam w domu.. Od Pani z żabki wiem, że ciągle przychodzą klienci i się skarżą na tego kuriera. W każdej normalnej firmie za coś takiego wyleciałby z pracy, ale z rac [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ewa
link | zgłoś
2019-05-02
*.158.226.*
DHL najgorsza firma kurierska!!!! Nie otrzymalam przesylki, ktora dzisiaj mialam otrzymac i nikomu nie chce sie zajac interwencja. Chcialam odebrac przesylke osobiscie w magazynie w Staniatkach gdzie przesylka utknela, ale nikomu nie chce sie sprawdzic i zglosic przesylki do wydania osobistego. Jes [rozwiń/zwiń]
B rak rzetelnosci, balagan w firmie, brak checi pomocy!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marcin
link | zgłoś
2019-04-30
*.74.85.*
Kiepski kurier. Dostawa opóźniona z ich winy o tydzień.
Brak
Brak terminowości, słabi konsultanci, bez wiedzy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Nabersa
link | zgłoś
2019-04-29
*.146.59.*
Nigdy więcej paczki dostarczanej przez DHL jedna paczka cofała się 4 razy, kurier podobno nie mógł się dodzwonić, w przypadku drugiej paczki na protokół szkody czekałam prawie tydzień po 4 interwencjach, bo kurier nie ma obowiązku noszenia go przy sobie. Obie paczki były wysłane w tym samym dniu od [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ema_emaa
link | zgłoś
2019-04-25
*.56.211.*
Od kilku dni siedzę uwięziona w domu, ponieważ czekam na kuriera, który łaskawie się zjawi. Nie poinformują, że jadą z paczką. Brak kontaktu z kurierem, rzekomo można śledzić paczkę na internecie- nie, nie można. Jeśli takowy kurier się zjawi to bardzo naburmuszony i chamski. Osobiście polecam DHL [rozwiń/zwiń]
zadne
wszystko
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
szymon
link | zgłoś
2019-04-19
*.11.76.*
nie wożą paczek tylko informuja ze nikogo nie bylo w domu i zistawiaja w magazynie za miastem od trzech dni dwue osoby czekaly na przesylke w domu teraz juz córka płacze , niktnie dzwonil a teraz informacja ze przysylka w magazynie. polecam paczkomaty a jezalo juz kurier to dpd
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Agata
link | zgłoś
2019-04-18
*.182.153.*
Przesyłka z gwarantowaną datą nie dostarczona, brak kontaktu z kurierem,brak powiadomienia ,że przesyłka nie zostanie dostarczona.Infolinia na poziomie dna,nikt nic nie wie.Kontakt tylko poprzez interwencję mailową,na którą i tak nikt nie odpowiada.Żenada!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Iwona
link | zgłoś
2019-04-18
*.10.214.*
Poziom usług
Brak, może tylko BARDZO sympatyczny kurier w Zakopanem
Paczka po jednym dniu jest dopiero w Krakowie, dodatkowo w żaden sposób nie ma kontaktu z firmą ani możliwości uzyskania kontaktu z kurierem doręczającym. NIGDY WIĘCEJ
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Martin
link | zgłoś
2019-04-17
*.248.166.*
Tragedia że kurier nie może zadzwonić że przyjechał z paczką lub po paczkę to nikogo nic nie kosztuje, człowiek ma siedzieć i czekać niewiadomo ile aż kurier przyjedzie. Przecież wiadomo każdy pracuje. Tragedia tragedia tragedia nie polecam nikomu tej firmy.
Brak powiadomienia że strony kurierów o przesyłkach
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Adam
link | zgłoś
2019-04-17
*.237.136.*
Dostałem SMS że otrzymam przesyłkę. Z obrazków w śledzeniu przesyłki ciężko jest określić co się dzieje z przesyłką - brak konkretnych opisów. Po moich wielu telefonach okazało się że przesyłka NIE została wydana do dostarczenia w dniu w którym otrzymałem SMS ani w dniu następnym. Telefonicznie w [rozwiń/zwiń]
Mam przesyłkę
Cały zestaw opisany powyżej. Kupa straconego czasu, nerwów i pieniędzy!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ask
link | zgłoś
2019-04-12
*.173.54.*
Najgorszy dostawca przesyłek kurierskich to DHL- brak kontaktu telefonicznego z kurierem. Możliwy Kontakt za pomocą formularza lub kilkanaście minut oczekiwania na połączenie z konsultantem! DHL nie wybierać nawet w ostateczności w moim przypadku bliżej mam do sklepu niż do punktu odbioru przesył [rozwiń/zwiń]
Brak
Inne godz przybycia, brak kontaktu z kurierem, utrudniona reklamacja
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tomek
link | zgłoś
2019-04-11
*:1b0e:65fb:*
Odbiór przesyłki miał być 08.04.2019, po 3 dniach braku wizyty kuriera zgłosiłem interwencję. przyszły maile potwierdzające, że sprawa została rozwiązana, natomiast kurier dalej nie pojawił się żeby odebrać paczkę. Po kontakcie telefonicznym, konsultant DHL powiedział, że ma zapisane w systemie, że [rozwiń/zwiń]
żadnych
nieterminowość
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
werka
link | zgłoś
2019-04-10
*.194.107.*
Firma nie wywiazuje sie ze swoich uslug, opozniaja czas przesylki nawet o 3 dni, gdzie paczka powinna dotrzec o wiele wczesniej za wysokie pieniadze. Dogadanie sie z ludzmi przez infolinie jest niemozliwe, posluguja sie powtarzajacymi sie regulkami, doprosic sie o nic nie mozna. Zeby wziac pieniadz [rozwiń/zwiń]
BRAK
za duzo by pisac
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ola
link | zgłoś
2019-04-10
*.15.199.*
Z moich doświadczeń z firmą DHL wynika, że chociażby ich kurier stawał na głowie, to przez beznadziejny system, z którego korzysta DHL, nie jest w stanie dostarczyć przesyłki. Opcja przekierowania przesyłki lub zmiany terminu dostawy, to opcja dla ludzi o mocnych nerwach. Wielokrotnie zdarzyło si [rozwiń/zwiń]
Teoretycznie mamy możliwość zmiany terminu dostawy przesyłki i przekierowanie jej do Punktu odbioru
brak kontaktu z kurierem, przekierowywanie i zmiana terminu dostarczenia przesyłki nie zawsze przynosi pożądany skutek, beznadziejna infolinia
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Robert
link | zgłoś
2019-04-10
*.146.193.*
Dno dno i jeszcze raz dno nie polecam żadnych kontaktów że strony kuriera byłem w domu 2dni a dostałem esem z dhl że kurier nikogo nie zastał w domu odradzam tą firmę ominąć dalekim krokiem
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anastazja
link | zgłoś
2019-04-09
*.248.161.*
Niekompetentni pracownicy którzy są wizytówką firmy. Kurier, pani w punkcie i z infolinii jeden wielki dramat!
Pracownicy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
karol
link | zgłoś
2019-04-06
*:dc9:aa54:*
Potwierdzam krytyczne decyzje , u nmnie to samo status zmieniony na kurier nie zastał nikogo w domu mimo że nikt nie dzwoni ani domofonem ani na telefon
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 

DHL Opinie