KLER Opinie

2.7 - poziom obsługi
2.6 - jakość usług / cena
2.6 - poleciłbyś znajomym?
ilość opinii: 221
Średnia ocen:
2.6 / 5

Kategoria:
Meblarstwo

Strona internetowa:
kler.eu
Informacje o oceniającym
Twoje imię / nick: *
Twój adres e-mail: *
TWOJA opinia
Treść opinii: *
Zalety:
Wady:
Poziom obsługi i reklamacji: *
Jakość usługi / produktu i cena: *
Czy poleciłbyś firmę znajomym? *
Prosimy przepisać kod z obrazka: *
* prosimy o wypełnienie pól oznaczonych gwiazdką
[1][2]
Adam M
link | zgłoś
2023-11-24
*.107.143.*
Narożnik kupiony rok temu,zakonserwowany wg wskazań producenta niestety skóra schodzi, łuszczy się na oparciu w jednym miejscu i Mimo gwarancji 5-letniej dział reklamacji nie uznał !!!! Mieliśmy 16 lat meble niemieckiej firmy KOINOR I nic się nie działo, chcieliśmy odświeżyć wystrój... JUŻ NIGDY N [rozwiń/zwiń]
WYGLĄD
NISKA JAKOŚĆ PRODUKTU I BRAK ODPOWIEDZIALNOŚĆI ZA WADY
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Joanna
link | zgłoś
2023-11-20
*.199.251.*
Bardzo słabo jakościowe meble, odradzam zakupy!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anna
link | zgłoś
2023-10-19
*.173.194.*
PROSZĘ 100 RAZY SIĘ ZASTANOWIĆ PRZED ZAKUPEM MEBLI MARKI KLER. NOWY NAROŻNIK ZA 46 TYS. DO WYRZUCENIA. REKLAMACJA ODRZUCONA!!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Badek
link | zgłoś
2023-10-02
*.43.107.*
Mam stary komplet Kler tak ok 25 lat. Już trochę wysłużony ale nadal w pełni sprawny. Niespełna 3 lata temu kupiłem narożnik z barkuem. Cena ponad 14k w promocji. Po 2 latach siedzisko zrobiło się miękkie i dołem Wys ly jakieś druty metalowe. Reklamacja nie uznana - zerwane sprężyny a że jest to ele [rozwiń/zwiń]
Brak
Jakoś tragiczna
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Iwona
link | zgłoś
2023-08-20
*:350:1630:*
Siedem lat temu odsprzedałam zestaw 3+2+1 firmy Kler po 18 latach użytkowania- skóra nadal w dobrym stanie ( choć nie czyściłam i nawilżałam zbyt często) i ten komplet został zakupiony do dalszego użytkowania.Kupiłam w salonie Kler kolejny zestaw kanapę Accordo Prima z fotelem Sonata- minęło 7 lat i [rozwiń/zwiń]
Ładny
Cena I wykonanie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
jolanta
link | zgłoś
2023-08-07
*.122.114.*
JA rowniez posiadam kompet zakupiony 30 lat temu stelaz i korpusy foteli w idealnym stanie natomiast siedziska zaczely pekac na szwach .mialam juz kupowac nowy zestaw wypoczynkowy ale dostalam namiary na wspanialy warsztat tapicerski ktory wykonal wspaniala robote/pokryl calosc nowa skora .Ef [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marek
link | zgłoś
2023-08-06
*:a418:9430:*
20 lat temu urządzaliśmy nowe mieszkanie, oboje świetnie zarabialiśmy, kupiliśmy do gabinetu jadną kanapę a do salonu komplet wypoczynkowy (większa i mniejsza sofa), wszystko w skórze i cholernie drogie. Po 20 lat normalnej, domowej eksploatacji, meble wyglądają tak: * kanapa: stan niezły/dobr [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr
link | zgłoś
2023-07-19
*:1414:7d70:*
Tapicerka z pustymi niewypełnionymi narożnikami . Łuki pomarszczone jakby były zszywane bez wczesniej przygotowanego szablonu.Wykonanie na rynek Polski jak za PRL.Wykonanie na rynek niemiecki precyzyjne bez wyzej wymienionych niedopracowan.Ekipa reklamacyjna ma jedno zadanie ...nie zaakceptować re [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Krzysztof
link | zgłoś
2023-07-07
*.30.109.*
Mebel został zakupiony i opłacony 6 tygodni temu. W chwili zamówienia termin dostawy został określony na 2 tygodnie. Obecnie mija 6 tygodni i ciągle nie ma deklaracji o terminie realizacji zamówienia. Nigdy więcej zakupów w tej firmie.
brak
nieterminowość, kłamstwa pracowników w rozmowach telefonicznych, arogancja wobec klienta.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Dorota
link | zgłoś
2023-06-18
*:1795:b39a:*
Ludzie ! Czy kupiliście aby na pewno meble KLER? 20 lat mamy wypoczynek i ok. 10 kanapę rozkładaną na łóżko , zrobioną na zamówienie , składaną w domu , aby nie było trudności z wnoszeniem. Oba idealne , skłaniam się do zakupu nowego wypoczynku w przyszłym roku , ale tylko dla odmiany po 20 latach.
Jakość , trwałość i estetyka
Cena
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Zawiedziony
link | zgłoś
2023-05-14
*:27c:35:*
Logistyczna tragedia. Próba wniesienia narożnika, z warstwą tektury, folii, tektury, zakończona niepowodzeniem. To tak jak próbować wnieść pralkę na palecie. Opakowanie brudne, zakurzone, tragedia.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Agnieszka
link | zgłoś
2023-05-12
*.8.48.*
Nie polecam mebli tej firmy!!!!!!!, niechlujne wykonanie , Krzywe szwy, ponad to po 7 miesięcznym użytkowaniu sofy , na ścianie przy której stoi sofa pojawiły się trwałe zabrudzenia , przypominające kształt tylnej strony sofy.Pomimo iż są one w kolorze tkaniny obiciowej sofy, rzeczoznawca stwierdził [rozwiń/zwiń]
Brak
Niechlujne wykonanie, nie odzwierciedlają modelu na ekspozycji, trwałe brudzą ściany.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Katarzyna
link | zgłoś
2023-05-04
*.204.101.*
Z wielką przykrością i rozczarowaniem muszę dołączyć do grona osób negatywnie oceniających firmę. Jesteśmy właścicielami fotela oraz stolika kawowego. Jest to produkt firmy trzeciej. Oparcie fotela było źle wykończonei i o ile doczekaliśmy się szybkiej wymiany, o tyle odklejone mocowanie szklanego b [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Artur
link | zgłoś
2023-04-07
*.204.165.*
Niestety - jakość wykonania bardzo niska, produkt 'marketowy' za abstrakcyjne ceny - przestrzegam. Warto poszukać u mniej 'renomowanych' producentów. Duży stół Abeto - nogi mocowane na kilku krótkich śrubkach wkręcanych bezpośrednio do spodu blatu - ile wytrzyma rozsunięć ? kilka , kilkanaście ? Bib [rozwiń/zwiń]
design
jakość wykonania, cena
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Nina
link | zgłoś
2023-04-04
*.90.119.*
Szkoda,że nie zapoznałam się z opiniami przed zakupem rogówki. Potwierdzam ws,ystko co opisywane jest w negatywnych opiniach. Również kupiłam bubel, za ponad 17 tyś. Jestem już po 3 nie uznanych reklamacjach. Siedziska po pół roku użytkowania pomarszczone, skóra w różnych odcieniach bieli. Na oględz [rozwiń/zwiń]
Żadnej
Opisane powyżej
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ewa
link | zgłoś
2023-02-27
*.20.43.*
Żałuję bardzo , że informacje Państwa dotyczące bylejakości " renomowanej firmy Kler " odczytałam po zakupie swojej kanapy i foteli Ottawa . Dokładnie opisane historie klientów dotyczą również mnie ( słabe skóry , kiepskie wykończenie jednym słowem BUBEL za duże pieniądze) . Aktualnie walczę z rekla [rozwiń/zwiń]
BRAK
TYLKO WYSTĘPUJĄ
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kinga
link | zgłoś
2023-02-09
*.146.77.*
NEGATYWNA : zamowiona komoda przyszla z miesięcznym opóźnieniem uszkodzona. Zgłoszono od razu do salonu, Pan w toruńskim salonie Kler zarejestrował reklamacje, po czym następnego dnia dzwoni Pani z działu reklamacji oferując bon 500 zł do wykorzystania w sklepie Kler. Jaki trzeba mieć tupet. Dramat [rozwiń/zwiń]
Brak
Długi czas oczekiwania , towar uszkodzony
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mariusz
link | zgłoś
2023-01-04
*.146.65.*
Meble prezentowane w salonie sa zupelnie inne od tych ktore dostarcza firma- mowa o wypoczynkach. Komfort mebli otrzymanych mozna porownac z 3 razy tanszymi wypoczynkami. Obsluga wnosi mebel ktory ma skazy, mowi aby zareklamowac, reklamacja oczywiscie zostaje odrzucona! W TV pokazuje sie majate [rozwiń/zwiń]
Brak
Skazy, zupelnie inny poziom komfortu mebli z ekspozycji
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Roman
link | zgłoś
2022-12-15
*.105.139.*
Po pół roku zgłaszam już 3 reklamacje na narożnik i powiem, że tylko system reklamacji w miarę dobrze działa. Głupotą było kupowanie od nich tak drogiego narożnika!! Montażysta mówił że teraz to dziadostwo i to się sprawdziło. Nogi się połamały, skrzypi i gąbki się zużywają na potęgę i te wstrętne f [rozwiń/zwiń]
Reklamacje rozpatrywane
Kiepska jakość
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Gabriella
link | zgłoś
2022-12-14
*.123.215.*
Fotele i narożnik ze skory to porażka . Załamania na skórze nierówne przeszycia i zgrubienia na szwach . Podobno w par 12 umowy kupna sprzedaży jest mowa o załamaniach na fotelach i itd . Reklamacji mi nie uznali a wykonanie kompletu wyglada tragicznie . Jak zapytałam dlaczego na ekspozycji meble [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Bartosz
link | zgłoś
2022-11-18
*.133.35.*
Dobry, te meble to jakaś pomyłka, komplety wypoczynkowe kosztują po 10k +, a są tragicznej jakości. Mebel otrzymałem brudny, z białymi plamami, które nie chcą zejść. Po paru miesiącach użytkowania zaczęło być słychać sprężyny, ruchome siedziska przestały się licować ze sobą, a guziki do poruszania n [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marek
link | zgłoś
2022-10-21
*.21.86.*
Zakupiłem w marcu 2021 narożnik opera . Koszt zakupu to ponad 30 tyś zł. Po roku czasu skóra zaczęła się łuszczyć. W sierpniu zgłosiłem reklamacje.31 sierpnia br. zgłosił się Pan z serwisu KLERA obejrzał narożnik i stwierdził, że skóra się łuszczy i schodzi z niej lakier .Na protokole z oględzin j [rozwiń/zwiń]
brak
Jak na taką firmę jak KLER, to obsługa ze strony serwisu katastrofa
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
jarrey
link | zgłoś
2022-10-07
*.235.186.*
Przeczytałem opinie, te z 5 gwiazdkami raczej są oderwane od rzeczywistości. Miałem zamiar kupić narożnik Diva i zrezygnowałem. Dzięki ludziska za opinie przynajmniej nie straciłem kupę kasy. Wszystkim poszkodowanym życzę sukcesu.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Michalina
link | zgłoś
2022-10-03
*.54.35.*
Reklamy firmy Kler to klasyczny przyklad przerostu ambicji nad mozliwosciami.Jakosc mebli nie nadaza za swiatowymi standartami.Rzekomo luksusowe meble nie wytrzymuja nawet dwuletniej proby czasu.W odpowiedzi na reklamacje,dowiadujemy sie,ze zniszczenie jest skutkiem "dzialan o charakterze mechaniczn [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mariusz
link | zgłoś
2022-09-30
*.146.70.*
Nikomu nie polecam mebli kler. Komfort w salonie to jedno a przyjezdza chlam z zupelnie innymi wypelnieniami. Co wiecej fotele sa bardzo niewygodne, zle wyprofilowane, bola plecy po godzinie siedzenia. Na kanapie skazy, zadrapania. Zlozono reklamacje na ktora kler odpisal iz uszkodzenia mogly pow [rozwiń/zwiń]
Brak
Niewygodne, nie da sie siedziec, pozaciagana tapicerka
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Beata
link | zgłoś
2022-08-18
*:d937:3490:*
Jestem bardzo zadowolona z firmy KLLER.Wszystko w terminie.Wypoczynek Can Can zamówiony w Lublinie.Wypoczynek w skórze solidnie wykonany. Przed dokonaniem całkowitej zapłaty można sprawdzić jakość wykonania.Bardzo miła obsługa. Polecam. Zamawiam kolejne rzeczy w tej firmie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Pawel Marecki
link | zgłoś
2022-08-10
*.28.75.*
Pan Piotr robi kaszane kupilismy meble kler 15 lat temu , zamowilismy znowu po latach kanapa + fotele robione niedokladnie , szpary , scieg nierowny, komoda i szafka porysowane. obiecano nam wymiane i naprawe , na tym sie skonczylo.nie mamy komody i odpowiedzi od pana Piotra NIE KUPUJ KLER
dziadoskie wykonanie,
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marek
link | zgłoś
2022-08-07
*.21.150.*
Posiadam 9 różnych kolekcji mebli kler. UWAGA żadna dostawa nie przyszła ani na czas ani kompletna. Podam przykład z ostatniej bo mnie chyba najbardziej rozśmieszyła. Zamówiliśmy z żona stolik. Oczywiście przyszedł 5 tygodni po terminie ale jest. Nauczeni wcześniejszym doświadczeniem czekamy aż wnio [rozwiń/zwiń]
Brak
Wysoka cena i brak szacunku do klienta, brak serwisu
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Roma
link | zgłoś
2022-05-28
*.47.71.*
Zamierzałam kupić w toruńskim Salonie "KLER" - część kompletu wypoczynkowego Libretto wykonanego w tkaninie obiciowej ENERGY-AQUA CLEAN w kolorze żółtym. Z uwagi na ograniczone wymiary ściany w moim pokoju wybrałam jego część oznakowaną na rysunku poglądowym symbolem 3 ONL dł 198cm. Cały komplet był [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Staszek
link | zgłoś
2022-05-20
*.67.88.*
Piękna reklama i gwarantowana jakość w salonie Kler to fikcja, meble są marnej jakości i wytrzymują tylko okres gwarancji, której to i tak KLER nie uznaje gwarantowanej w KC, meble są wykonane z płyty wiórowej obitej gąbką i owleczone materiałem, takie meble można kupić w najtańszym markecie! KLER g [rozwiń/zwiń]
brak
wszystkie jakie są możliwe
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
niezadowolonyKlient
link | zgłoś
2022-04-24
*.146.204.*
Szkoda kasy!!! Miła obsługa w salonie to tylko mydlenie oczu, nie dajcie się zwieść. Jakość mebla nie ma żadnego przełożenia na cenę.
BRAK
BRAK JAKOŚCI
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ania K.
link | zgłoś
2022-04-17
*.192.177.*
Posiadam sofę idilio - bardzo wygodna, dobrze zrobiona, dużo miejsca. Byłam zaskoczona, że znajdę w ofercie Klera coś takiego - super!
oferta, wzory, jakość, wygoda
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Amanda
link | zgłoś
2022-04-09
*.205.214.*
Wszystko super do momentu otrzymania towaru. Zamówiłam dwie sofy 3-osobowe ze skóry naturalnej. Skóra to mocne słowo, bo gramaturę ma jak ścierka. Na dzień dobry okazało się, że sofy uszyte są z fragmentów o różnych odcieniach. Siedziska nierówno osadzone. Wypełnienie tak liche, że lepiej mebla to s [rozwiń/zwiń]
Brak
Fatalna jakość materiałów, wykonanie i dział reklamacji jak z najgorszego koszmaru.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
PAULA
link | zgłoś
2022-04-09
*.204.38.*
Trzy lata temu kupiliśmy sofę Soprano. Był to bardzo dobry wybór - sofa wygoda, wygląda nowocześnie i wykonana z dobrych materiałów. Ostatnio dokupiliśmy dwa fotele, jakość dobra jak w przypadku narożnika. Polecam
jakość wytrzymałość design
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Damian S
link | zgłoś
2022-03-09
*.241.252.*
Kler lipa totalna. Zakupiłem stół Solaris za 7000zł. Model ten był wystawiony na ekspozycji. Tak mi się spodobał że go zamówiłem i nie mogłem się go doczekać. Po paru miesiącach otrzymałem stół nie podobny do tego z ekspozycji. Jest totalnie czarny a ten który oglądałem przebijał drewnem i był niesa [rozwiń/zwiń]
Solidny
Nie taki jaki miał być
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
taki_sobie_klient
link | zgłoś
2022-03-03
*:ad58:5f00:*
Uwaga na jakość materiału i usług. Przy montażu mebli zamilczeli pracownicy usterkę w jednej części mebli. Mili panowie, ale łgali do oczu.
dotrzymali termin, ogólna jakość na wygląd
jakość niektórych części nie przeszła kontrolą, ani podczas montażu nie przyznali wady i zamilczeli ją
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ryszard
link | zgłoś
2022-02-21
*.172.235.*
UWAGA, miła obsługa tylko do podpisania zamówienia. W dniu 20-11-2021r. zamówiłem: kanapę, komodę i stół, zamówienie nr 066/1340/2021. Kanapa po 3 tygodniach sporadycznego użytkowania miękkie oparcie kanapy zaczęło się zapadać. Zgłosiłem reklamację telefonicznie, odpowiedź reklamacja bezzasadna bo k [rozwiń/zwiń]
jakość wykonania, dostarczony towar w innym wymiarze
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mirka
link | zgłoś
2022-02-17
*.204.48.*
Meble zakupione pół roku temu - póki co prezentują się świetnie, wad brak. Kupiliśmy stół solaris i narożnik solfeggio. Sofa bardzo wygodna. Obsługa w salonie bardzo profesjonalna. Czas realizacji zamównienia znośny. Polecam
jakość cena obsługa design
brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
KATARZYNA
link | zgłoś
2022-02-17
*:50a7:2da3:*
Bardzo miła obsługa. Meble naprawdę warte swojej ceny. Polecam!
BRAK
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anna
link | zgłoś
2022-02-16
*.173.17.*
Bardzo nie polecam mebli Kler. Nie jest to jakość z przed lat. Nie warto ich kupować a później ich reklamować. Ciagle jest coś nie tak. Jedno naprawiają a przy naprawie dokonują uszkodzeń. Muszę reklamować juz trzeci raz. W salonie meble wyglądają na solidne i ładne, ale kiedy zamówicie i dotrą do [rozwiń/zwiń]
Brak
Wszystko jest nie tak - marszczenia skory, wypełnienia, uszkodzone nogi kanapy, uszkodzony schowek.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
HALINA
link | zgłoś
2022-02-08
*.227.63.*
Zakupiliśmy kanapę, która wytrzymała 6 miesięcy zgłosiliśmy reklamację i odpowiedzieli nam że to nasza wina i nic się nie da z tym zrobić. ,LUDZIE ZASTANÓWCIE SIĘ PRZED ZAKUPEM , bo reklamacji i tak WAM nikt nie uzna sprawa dla reportera powinna się tym zająć widzę ,że jest coraz więcej niezado [rozwiń/zwiń]
pieknie w salonie wszysto wygląda
bardzo słaba obsługa posprzedażowa ,dramat,
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ANDRZEJ
link | zgłoś
2022-02-08
*.227.63.*
MEBLE BARDZO SŁABEJ JAKOŚCI,ZAKUPIONA KANAPA SKRZYPI PO 4 MIESIĄCACH,REKLAMACJI NIE CHĄ UZNAĆ , SALONY KLER HANDLUJĄ MEBLAMI INNYCH ,GŁÓWNIE ZAGRANICZNYCH PRODUCENTÓW I CHYBA NA TYM BAZUJĄ
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jarek
link | zgłoś
2022-02-07
*:6654:b054:*
Mamy komplet wypoczynkowy ze skóry od 16 lat. Nie zniszczył się , tylko lekko trąci już myszką . Jest w idealnym stanie do dziś . Właśnie zamawiamy kolejny w Dobrotece w Dobrodzieniu.
Super jakość skóry
Brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ADAM
link | zgłoś
2022-02-06
*.227.63.*
NIE POLECAM ZAKUPÓW MEBLI WYPRODUKOWANYCH PRZEZ KLER . Zakupiliśmy kanapę OTTAWA ,pasowała nam do wnętrza nowego domu.Część rozsuwana zaczęła skrzypieć od początku ,myśleliśmy że to się z czasem wyrobi ,zgłosiliśmy ten fakt w salonie,ale bez oficjalnej reklamacji.Po kilku miesiącach okazało się ,że [rozwiń/zwiń]
piękne salony i bardzo miła obsługa
kanapa rozpada się po 4 miesiącach użytkowania
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karolka
link | zgłoś
2022-01-30
*.192.177.*
Polecam!! Meble bardzo wygodne, dobrze zrobione. Obsługa bez zarzutu. Mam nadzieję, że będą długo cieszyć
jakość obsługa design cena
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jakub
link | zgłoś
2022-01-25
*.173.50.*
Bardzo polecam zakupy w salonie Kler w Warszawie. Fotel przepiękny! Meble najwyższej jakości. Zamówienie zrealizowane w terminie. Profesjonalna obsługa. Na pewno wrócę!
Design, obsługa, jakość
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
anita
link | zgłoś
2022-01-24
*.204.55.*
Meble wygodne, dobrze wykonane. Realizacja zamówienia i obsługa bez zarzutu. Polecam
jakość, wygoda, realizacja zamównienia
-
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tomasz
link | zgłoś
2022-01-22
*:a007:81f7:*
Lubię salon meblowy Kler i lubię tu wracać! Bardzo miła, pomocna obsługa, meble i dodatki dobrej jakości. Jest co wybrać. Polecam
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kitka
link | zgłoś
2022-01-19
*.173.57.*
Super obsługa, mega wysoka jakość mebli. Komplet mam już 10 lat i niebawem wybieram się jeszcze po wymarzony fotel.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Barborka
link | zgłoś
2022-01-18
*:89a1:baa8:*
Miła i znająca się na rzeczy obsługa salonu. Znalazłam to czego szukałam. Zestaw wypoczynkowy Diva był udanym zakupem. Polecam!
Obsługa, jakoś, design
Cena
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Elżbieta
link | zgłoś
2022-01-16
*.71.12.*
NIM DOKONACIE ZAKUPU W KLER - ZASTANÓWCIE SIĘ. MIMO, ZE MARKA NAPRAWDĘ ŁADNIE PREZENTUJE SIĘ W TELEWIZJI. W roku 2019 kupiłam, kolejną już, kanapę skórzaną w salonie Kler. Koszt ok 20 tys. Pod koniec okresu gwarancji zauważyłam znaczne uszkodzenia poszycia, nie mające nic wspólnego z użytkowaniem [rozwiń/zwiń]
Dostępność
Drogi produkt bardzo marnej jakości
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ewa
link | zgłoś
2022-01-14
*.14.102.*
Jestem niesamowicie zawiedzona produktami zakupionymi w Firmie Kler. Kontakt z Firmą mam od kilkudziesięciu lat, wówczas zakupiony narożnik z fotelem służy mi do dzisiaj ,po oczywiście zmianie skóry na nową. Obecny zakup czyli narożnik pokryty skorą był reklamowany bo marszczy się skóra i po miesią [rozwiń/zwiń]
super nowoczesny narżnik
wiele wad
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Krzysztof
link | zgłoś
2022-01-12
*.30.112.*
Część narożnika (fotel elektrycznie otwierany) przyszedł wygięty i nie chowa się całkowicie. Firma zaproponowała odebranie części i naprawę zostawiając mnie z rozmontowanym narożnikiem do dwóch miesięcy. Nie zgodziłem się i dzisiaj poinformowali mnie, że nie wymienioną na nowy tylko mnie pozbawią [rozwiń/zwiń]
dobre materiały/skóry, salon i obsługa w salonie
Konstrukcja, kontrola jakości, montaż, reklamacje
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Waldemar
link | zgłoś
2022-01-08
*:5c2d:2219:*
Jestem zadowolony z obsługi w salonie, duży wybór sof. Mam nadzieje, ze jakoś bedzie adekwatna do ceny.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Monia
link | zgłoś
2022-01-07
*.186.186.*
Meble bardzo wygodne i ładne. Obsługa bez problemów. Polecam salon w Katowicach
Wygoda, komfort, wygląd, jakość, obsługa
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
karolka
link | zgłoś
2022-01-06
*:eea2:54e3:*
Miejsce pełne fantastycznych mebli i dodatków! Lubię tu wracać :)
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
j.wolny
link | zgłoś
2022-01-06
*:eea2:54e3:*
Kompetentna obsługa w salonie w Warszawie, ciekawy design, możliwość personalizacji mebli, duży wybór. Ceny mebli wysokie, ale udało się skorzystać z promocji. Polecam
design, jakość, duży wybór
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
gosia
link | zgłoś
2022-01-03
*.205.172.*
Firma Kler okładka ładna , ale wnętrze mizerne. Meble wątpliwej jakości, po zakupie towaru usterki i wady, serwis kiepski, proszę się dwa razy zastanowić przed zakupem. Pozytywne opinie piszą sobie sami, proszę zauważyć, że po wpisie, który jest niekorzystny dla firmy, zaraz kilka na plus.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Romek
link | zgłoś
2021-12-12
*:cdac:6ee:*
Posiadam skórzaną kanapę i dwa fotele z Kler. Ostatnio kupiłem tam stelaż do łóżka i materac. Mimo upływu lat, wszystko służy bez zarzutu. Na pewno będę wracał po nowe meble.
trwałość
brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Aleksandra
link | zgłoś
2021-11-08
*:b45a:1963:*
Zamówiłam meble pół roku temu. Otrzymałam po czterech miesiącach meble zepsute tzn. Komoda z blatem przerysowanym i witryna z uszkodzonym oświetleniem. Firma Kler założyła reklamację i od dwóch miesięcy czekam na komodę i naprawę oświetlenia. Przestrzegam wszystkich przed dokonywaniem płatności za [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ewa
link | zgłoś
2021-10-28
*.60.50.*
Moja dostawa mebli będzie już trwać 4 miesiące . Niestety nikt mnie nie poinformował sama musiałam dopytywać co się dzieje cześć towaru już jest a mimo to i tak będzie dostarczony z opóźnieniem . Gwarantują marne upusty za każde tydzień zwłoki Świece u nich sa droższe ????. Rabaty bonusy jak to t [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
marcin79
link | zgłoś
2021-10-24
*.204.49.*
Bardzo solidna firma. Posiadamy meble wypoczynkowe Largo od 5 lat. Skóra wysokiej jakości. Ostatnio kupiliśmy komodę - szyba realizacja, udało się nam trafić na korzystną promocję. Polecamy
jakość cena obsługa oferta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Krystyna
link | zgłoś
2021-10-23
*.74.51.*
Rok temu kupiłam kanapę ,,sincope”z funkcją spania , której nie używam oczywiście do spania tylko do użytku dziennego. Niestety po niecałym roku okazało sie że odchodzi cokół na dole kanapy. Reklamowana trzykrotnie - reklamacja nie uznana ponieważ panowie z serwisu stwierdzili że kanapa nie służy do [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anka
link | zgłoś
2021-10-04
*.204.49.*
Wysoka jakość i sprawna realizacja - to mogę powiedzieć po dokonaniu zakupu w salonie Kler w Katowicach. Sofa i fotel Diva prezentują się świetnie. Polecam!!
jakość, wykonanie, obsługa
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karol
link | zgłoś
2021-09-27
*.204.50.*
Pół roku temu kupiłem sofę soprano. Mebel bardzo dobrze wykonany, skóra wysokiej jakości. Zamównienie zostało zrealizowane bardzo szybko. Obsługa bardzo pomocna i profesjonalna. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Polecam!
wygoda, komfort, wygląd, obsługa
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marek
link | zgłoś
2021-09-27
*:7980:ed61:*
Świetne meble. Profesjonalna i sympatyczna obsługa. Bardzo polecam!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Klient okolice Bydgoszczy
link | zgłoś
2021-09-12
*.221.120.*
Bardzo zadowolony z produktu do czasu gdy minęła gwarancja dokładnie 2 lata i 2 miesiąca kanapa dosłownie rozpadały się siłowniki po miesiącu wspornik od łóżka niestety w sklepie firmowym Bydgoszcz odrzucono reklamacje ponieważ minęła gwarancja,poprosiłem jednak aby zgłosi ponieważ minęły 2 miesiące [rozwiń/zwiń]
Wygoda
Rozsypuje się po gwarancji
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paula75
link | zgłoś
2021-08-27
*.146.226.*
Bardzo ładne meble. Wykonane solidnie, wygodne. Obsługa profesjonalna i uprzejma. Mam nadzieję, że posłużą nam na lata.
jakoś, meble ładne
brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kate
link | zgłoś
2021-08-26
*:f809:1b73:*
Byłam dziś na zakupach w salonie w Katowicach i szczerze polecam. Piękne miejsce, duży wybór, ciekawe aranżacje, bardzo pomocna obsługa. Pewnie jeszcze wrócę!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Andrzej
link | zgłoś
2021-08-26
*.76.128.*
Jakość o wiele niższa, niż 10-15 lat temu. Meble rozpadają się od siadania i rozkładania funkcji spania. Serwis nie uznaje takich uszkodzeń i każe płacić za naprawę.
Produkty ładne, świetna obsługa w salonie
Niska jakość produktów
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Patrycja
link | zgłoś
2021-08-24
*.94.17.*
Odradzam szczerze firmę Kler! To oszuści i miernota! Skusiłam sie na zakup kanapy Libretto w salonie w Szczecinie(poprzednia kanapa również pochodziła z Klera , ale chyba w czasach świetności tej firmy) Problemy zaczęły się juz w dniu dostawy… otóż okazało się, ze zamowiona przeze mnie kanapa nie ma [rozwiń/zwiń]
Brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Bohdan Szulc
link | zgłoś
2021-08-16
*.254.177.*
Mam komplet mebli juz 15 lat. Kler to solidna firma!
Solidna firma
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karlajka
link | zgłoś
2021-08-14
*:6445:9a5c:*
Polecam! Wysokiej jakości, bardzo ładne meble, a do tego duży wybór kolorów tapicerki.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wojciech Janik
link | zgłoś
2021-08-06
*.254.134.*
Bardzo ładna ekspozycja i miła obsługa salonu.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Artur
link | zgłoś
2021-08-03
*.64.79.*
Dobrej jakości meble, obsługa zamównienia w salonie profesjonalna. Transport i realizacja odbyły się szybko. Wad póki co nie zauważam.
Jakość, cena, realizacja zamówienia
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Architekt66
link | zgłoś
2021-08-02
*:aba7:a6a:*
Meble najwyzszej jakości pod każdym względem. Kompetentna obsługa.
same plusy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ania P.
link | zgłoś
2021-08-01
*:abb7:eb38:*
Jestem zadowolona, meble prezentują się świetnie - wygodne, dobrze wykonane. Mam nadzieję, że posłużą na lata. Polecam!
jakość, styl, obsługa
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ma67
link | zgłoś
2021-07-30
*.173.250.*
A ja polecam, mam w salonie komplet Traviata od kilku lat i wyglądają jak nowe. Natomiast w gościnnym mam sofe konkurencji kupiona w podobnym czasie i wyglada fatalnie.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paweł
link | zgłoś
2021-07-30
*.15.216.*
Jak zwykle wszysto na najwyższym poziomie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Honorata
link | zgłoś
2021-07-21
*.60.157.*
Meble zamówiłam we wrześniu 2020 przyjechały szafki bez oświetlenia NIEZGODNE z zamówieniem w grudniu, z opóznieniem. Reklamacja została uznana. Czekałam dwa miesiące i zamiast nowych zaproponowano mi naprawę, a raczej WYMUSZA O na mnie taką formę realizacji RAKLAMACJI! TERMIN dostawy nowych szaf [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
aga
link | zgłoś
2021-07-10
*.149.148.*
Zakupiłam w grudniu 2020 meble ( salon rogówka, szafka pod telewizor, dwa fotele i sypialnię), meble przyjechały do mnie w połowie kwietnia , szafka juz jest oddana, nie zgadzała się z zamówieniem, rogówka też reklamowana, ale panowie nie uznali reklamacji, bo lekkie zagiecia materiału i różne ułoże [rozwiń/zwiń]
fatalne wykonanie mebli, brudne , żle przeszyte, braki w wypełnieniu.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Zbyszek
link | zgłoś
2021-07-10
*.179.152.*
Meble tragedia . Stół miał się nie rysować . A tak się rysuje ze szok . Mamy innej włoskiej firmy stół i tego nie ma . Nie polecam i omijać te markę . Tylko ceny są dobre
Brak
Dużo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
BETKA
link | zgłoś
2021-07-03
*:87e9:3a70:*
Wszystko super!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paula K.
link | zgłoś
2021-06-30
*.184.49.*
Dzień dobry, kupiliśmy sofę o fotel z firmy Kler 15 lat temu. Nasz zestaw wypoczynkowy służył nam przez wiele lat. Śmiało mogę powiedzieć, że są to meble wysokiej jakości. Skóra, z której wykonano meble jest solidna i wytrzymała. Wystarczy odpowiednio konserwować, aby cieszyła przez lata, tak jak [rozwiń/zwiń]
jakość trwałość wzornictwo obsługa doradztwo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
BB
link | zgłoś
2021-06-18
*.205.172.*
Nie polecam, słaba jakość
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Aleksandra Kownacka
link | zgłoś
2021-06-02
*.173.107.*
Zawsze jak jestem w pobliżu salonu Kler, to muszę wstąpić! Po inspiracje i po jakiś dodatek do domu. Mój ulubiony sklep ;)
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anita
link | zgłoś
2021-06-01
*:fcf7:6b2a:*
Zamówiliśmy z mężem meble do salonu Traviata - sofa i 2 fotele. Był to bardzo dobry wybór, fotele i sofa wygodne, dobrze wykonane. W samym salonie fachowa obsługa i doradztwo. Do tego duży wybór tapicerek. Zdecydowany plus za sprawną realizację zamównienia i dostawę. Mamy nadzieję, że mebelki pos [rozwiń/zwiń]
jakość, wykonanie, transport, realizacja zamówienia, obsługa w salonie
obecnie brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ANNA
link | zgłoś
2021-05-31
*.254.184.*
Jestem bardzo mile zaskoczona zakupami w Kler. Od dłuższego czasu szukaliśmy odpowiedniego narożnika i pasującego fotela, i tak przypadkiem trafiliśmy do salonu w Poznaniu. Akurat była promocja i kupiliśmy zestaw w rozsądnej cenie. Polecamy!
promocje
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
AS
link | zgłoś
2021-05-31
*.101.16.*
Zdecydowanie odradzam zakup mebli tej marki, W styczniu 2021 zakupiłem zestaw mebli Kler - Solfeggio Masterpiece. Byłem wręcz przekonany, że kupując produkt marki premium otrzymam meble najwyższej jakości. Rozczarowanie przyszło wraz z dostawą. Dostawa - fatalna pod względem jakości: - b [rozwiń/zwiń]
Miało być tak elegancko i prestiżowo
Słaba jakość wykonania mebli, praktycznie brak obsługi po sprzedażowej
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
marcin
link | zgłoś
2021-05-26
*.226.236.*
Widzę, że sporo sobie pozytywnych opinii dodali... "Moja ulubiona marka meblowa..." masakra, wstydziliby się. Jak narazie czekam na lustro miesiąc, 2 tygodnie temu pisałem maila - bez odpowiedzi, tydzień temu kolejnego maila - bez odpowiedzi. Troche słabo jak na taki drogi sklep.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Goska_noak
link | zgłoś
2021-05-25
*:cb9d:7ff5:*
Moja ulubiona marka mebli! Mam kanapę soprano i każdy kto przychodzi pyta - co to za piękna kanapa! Polecam!
design
nie ma :)
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ania B.
link | zgłoś
2021-05-18
*:2621:7e20:*
Meble wysokiej jakości. Sprzedawcy pomocni i profesjonalni. Polecam!
jakość wykonania, styl
brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ANETA
link | zgłoś
2021-05-18
*.205.172.*
Firma Kler to meble słabej jakości, niestety kupiłam tam meble do całego domu i cały czas muszę składać reklamacje , bo co chwilę coś się psuje. Przestrzegam przed kupowaniem w tej firmie. Opinie , które czytam pewnie pisze rodzina i znajomi pracowników.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ToJa
link | zgłoś
2021-05-14
*.3.143.*
Transport opóźniony o dzień, mimo ustalonego wcześniej terminu dostawy. Informacja na godzinę przed zaplanowana dostawą,że towar nie dojedzie w ustalonym dniu. Wynajęta firma kurierka nieprzeszkolona. Meble panowie montowali po raz pierwszy. Jak na wydane pieniądze to bardzo słabo. A miało być tak p [rozwiń/zwiń]
meble w porządku
obsługa po zapłaceniu zaliczki słabo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Doris73
link | zgłoś
2021-05-09
*:2e19:634:*
Rok temu kupiłam sofe i stolik kawowy, wczoraj wróciłam po więcej. Polecam salon w Katowicach, piękne miejsce.
wszystko
brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
lukasz
link | zgłoś
2021-05-07
*.173.65.*
Zakupiłem narożnik za kilkanaście tysięcy złotych i oczywiście żaden sprzedawca nie informował że mam sobie co kilkanaście dni ( psikać WD-40 czy podobnym specyfikiem) żeby wszystko nie piszczało. Zgłosiłem reklamacje i dostałem odpowiedź cyt: W nawiązaniu do pisma z dnia... informuję, iż w książ [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tomasz
link | zgłoś
2021-04-22
*.173.10.*
Firma korzysta z podwykonawców. Przywiezli, zmontowali kanapę. Stwierdzili, z uśmiechem, że 2 nóżki były od innego modelu, 1 nie pasuje w ogóle. Napisali protokół reklamacyjny i tyle. Wszelkie reklamacje pisemne nie odnoszą efektu. Nadmienię, że kanapa ma po jednej stronie nóżki 4 cm wyżej a po dru [rozwiń/zwiń]
wygląd w salonie firmowym
krzywa
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karola
link | zgłoś
2021-04-21
*:b874:cb1e:*
Wszystko super!
Jakość, wygląd, cena, obsługa
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
link | zgłoś
2021-04-10
*.244.80.*
Moja ulubiona fima Mam naroznik i fotel od kilku lat i nic sie nie dzieje Rodzice tez maja Klera i to najlepszy wybor jak chcecie miec porzadne meble w swoim domu
porzadne meble
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jarek.Sojka
link | zgłoś
2021-03-29
*.11.24.*
Mam od 5 lata Klera w salonie i polecam.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karolina J.
link | zgłoś
2021-03-27
*:30cb:b0f8:*
Przede wszystkim profesjonalna obsługa w salonie. Sprzedawcy służą radą i pomocą. Miła atmosfera. Same meble bardzo wysokiej jakości, cena adekwatna do jakości. Kupiliśmy narożnik soprano, bardzo nowoczesny kształt - idealnie wygląda w naszym salonie.
jakość wykonania, design, obsługa, wygoda
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karolka
link | zgłoś
2021-03-23
*.173.120.*
Moja ulubiona marka meblowa. Mam łóżko Baletto oraz narożnik soprano i już planuję zakup fotela. Polecam ;)
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paweł.Myszkowski
link | zgłoś
2021-03-22
*:e42:979a:*
Wszystko w porządku. Ceny są pochodną jakości, miejsca i obsługi. Fajne mebelki, eleganckie miejsce. Trafiłem akurat na jakieś wyprzedaże!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Edzix
link | zgłoś
2021-03-18
*:9e3d:30c4:*
Bardzo miła, kompetentna obsługa, a to rzadkość w dzisiejszych czasach. Zamówienie zrealizowane na czas. Sofa po 28 miesiącach użytkowania wygląda jak nowa ze sklepu! Super!
jakosc
brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
BohdanNitecki
link | zgłoś
2021-03-17
*.173.105.*
Elegancja, wygoda, meble dopracowane w każdym calu. Dzięki Kler!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
olka64
link | zgłoś
2021-03-14
*:3a90:b63b:*
Nowoczesne meble, super obsługa salonu. Sprzedawcy uprzejmi i bardzo pomocni. Salon godny polecenia!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Damian
link | zgłoś
2021-03-13
*.221.120.*
Zakupiłem produkt kanale z funkcja spania po dwóch latach latach i dwóch miesiąc kanapa rozpadał się w ciągu 3 miesięcy klika rzeczy uległo zepsuciu zgłosiłem usterki do sklepu w Bydgoszczy niestety zostałem poinformowany iż minęły dwa lata gwarancji jedynie pozostaje naprawa na swój koszt zwróciłe [rozwiń/zwiń]
Mało wytrzymały stelaż amortyzatory bardzo słabe
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ala
link | zgłoś
2021-03-12
*.230.222.*
Kupiliśmy sofę i fotel Diva. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Meble wyglądają świetnie, nowoczesny styl, do tego wysoka jakość. Zestaw jest bardzo wygodny. Zdecydowanie polecam !!
Jakość styl wygląd materiał cena
Brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kacper
link | zgłoś
2021-03-12
*:9f8c:be81:*
Fantastyczne meble!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kcs53
link | zgłoś
2021-03-06
*.0.53.*
Badziew jakiego świat nie widział,ku przestrodze innych klientów.Te pozytywne opinie pisane są chyba przez właścicieli.Beznadzieja
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jurek
link | zgłoś
2021-03-05
*:e8a7:5531:*
Świetne produkty!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Beata
link | zgłoś
2021-03-04
*:5dbc:7e39:*
Mam komplet Diva, od jakiś 2 lat, mega komfort. Polecam
jakość
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Józek
link | zgłoś
2021-03-03
*:5dbc:7e39:*
Super obsługa, meble godne polecenia, mega wysoka jakość mebli jak i obsługi klienta. Komplet mam już 10 lat!
jakość
nie stwierdziłem
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jacek
link | zgłoś
2021-03-01
*.192.2.*
czekam na stół od października 2020 mamy marzec 2021 i 6 term in dostawy. Obsługa poniżej krytyki totalne olewactwo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Izabelka
link | zgłoś
2021-03-01
*:bb6c:3521:*
Fachowa i miła obsługa. Jestem bardzo zadowolona z zakupów. Polecam
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mariusz
link | zgłoś
2021-02-26
*.204.20.*
Firma odrzuca reklamacje złożone tuż po zakupie. Pierwszy raz spotykam się z tak bezczelnym podejściem do klienta.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Roman
link | zgłoś
2021-02-22
*.110.108.*
5 letnia gwarancja obejmuje konstrukcję.. wyłącznie drewnianą! Dalego, moja kanapa, której prawie cała konstrukcja jest z metalu, po 4 latach używania, ma zaplanowaną podróż do spawacza i wymaga spawania w kilkunastu miejscach (ważę 90 kg, o kanapę bardzo dbam.. wszystko urwało się w miejscu gdzi [rozwiń/zwiń]
Zaletą jest to, że już nigdy nie kupię takiego mebla (nauczyłem się, choć ta nauka mnie sporo kosztuje).
rozpadające się elementy konstrukcji przed upływem 5 lat...
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Pietrek
link | zgłoś
2021-02-21
*.11.24.*
Meble bardzo wygodne i perfekcyjnie wykonane. Polecam
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tom-ek74
link | zgłoś
2021-02-20
*.11.24.*
Świetna obsługa! Byliśmy na zakupach z małym dzieckiem i ku naszemu zdziwieniu nie nudziło się - my oglądaliśmy spokojnie kanapy, a dziecko było zajęte rysowaniem w kąciku + zabawiane przez innych pracowników :) Wyszliśmy zadowoleni z zamówioną kanapą.
Obsługa, profesjonalne podejście, duży wybór
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Danuta
link | zgłoś
2021-02-19
*.173.161.*
inspirujące miejsce, bardzo mi się podoba duży wybór wyposażenia domu
Dużo inspiracji
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Olka
link | zgłoś
2021-02-15
*:89ba:aaad:*
Ciekawe meble, super pomocna obsługa salonu. Handlowcy pomocni i bardzo uprzejmi.. Salon godny polecenia.
Obsługa, Design
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Daria
link | zgłoś
2021-02-15
*.230.222.*
Jestem bardzo zadowolona narożnika libretto. Spodobał mi się w pierwszej chwili, kiedy zobaczyłam go w reklamie. Wykonanie na najwyższym poziomie, świetna jakość materiałów. Do tego bardzo wygodny i funkcjonalny. Trochę ciężki, ale dzięki temu stabilny i solidny. Do tego miła obsługa w salonie Ba [rozwiń/zwiń]
jakość, wykonanie, wygląd, wygoda
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paulina
link | zgłoś
2021-02-11
*.254.176.*
Sympatyczna obsługa salonu. Zakupy przebiegały w miłej atmosferze. Dodatkowo zostałam poczęstowana kawą. Chętnie wrócę do tego salonu. Bardzo polecam!
Obsługa
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jarek
link | zgłoś
2021-02-10
*.173.96.*
Bardzo sympatyczna i rzeczowa obsługa. Panie traktują klienta poważnie i naprawdę pomagają w trudnych wyborach. Dokonaliśmy z żoną zakupów mebli firm Kler i Klose. Wysoka jakość, a ceny... Tak jak i jakość. Polecam ten salon meblowy.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kate
link | zgłoś
2021-02-09
*:fc3c:b858:*
Przemiła obsługa. Meble bardzo dobrej jakości. Ceny nie marketowe....ale produkty także, są innej jakości, niż we zwykłym markecie meblowym. Kupiliśmy właśnie tego, czego szukaliśmy.
Jakość, Wybór
Brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ludka
link | zgłoś
2021-02-06
*.173.105.*
Miła i znająca się na rzeczy obsługa salonu. Znalazłam to czego szukałam. Zestaw wypoczynkowy Diva był udanym zakupem. Polecam!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr
link | zgłoś
2021-02-03
*.232.132.*
Zamówiłem krzesło w firmie Kler ( niestety nie ma swojej nazwy, ale jest to produkt krajowy w kooperacji Kler z jakąś fabryką nr. Kat. 8244-01, mogę załączyć fotkę dla zainteresowanych) Zamówienie było indywidualne, ponieważ siedzisko było za niskie do standardowej wysokości stołu i siedziało się tr [rozwiń/zwiń]
ładny materiał siedziska, odporny na zaplamienia
fatalna jakość sklejki użytej do oparcia
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Baska
link | zgłoś
2021-01-31
*.173.113.*
Bardzo miła obsługa klienta Panie zawsze uśmiechnięte doradzą i pomogą.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Robert
link | zgłoś
2021-01-31
*.254.226.*
Narożnik Solfeggio jest godny polecenia, jeżeli ktoś szuka narożnika z funkcja codziennego spania to w 100% polecam. Wygląd narożnika oraz wykonanie bardzo solidne i eleganckie. Profesjonalna i miła ekipa montażowa. Napewno będziemy korzystac z firmy Klera.
Wygoda, wygląd
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Gawel07
link | zgłoś
2021-01-24
*.173.97.*
Bogata oferta salonu i miła obsługa. Bardzo chętnie tutaj wrócę. Polecam.
Bogata oferta
Brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Andrzej
link | zgłoś
2021-01-18
*.147.101.*
Calligaris Krzesło Romy - ponad 2000zł za sztukę, po ponad dwóch latach krawędzie oparcia powycierane. Bardzo słaba jakość produktów.
jakość użytych materiałów
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tomek
link | zgłoś
2021-01-18
*:e8cb:a56:*
Profesjonalna i miła obsługa salonu. Duży wybór towarów i fachowe doradztwo. Zdecydowanie polecam, często wracam do salonu po inspiracje :)
Ciekawy Design
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karina
link | zgłoś
2021-01-18
*:5c8e:52d3:*
Bardzo polecam sklep Kler, mieliśmy przyjemność współpracować z Panią Kingą z Krakowa. Profesjonalne podejście do klienta i zaangażowanie.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kaska
link | zgłoś
2021-01-18
*:22e2:9d13:*
Można super że smakiem urządzić mieszkanie,dom.
jakość
cena
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Olka
link | zgłoś
2021-01-17
*:22e2:9d13:*
Bardzo wysoka jakość obsługi klienta. Bardzo stylowe meble. Zdecydowaliśmy się na zestaw oratorio do salonu i był to bardzo dobry wybór. Wszystkim którzy szukają czegoś wyjątkowego i klimatycznego w meblach zdecydowanie polecam.
design
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ewka
link | zgłoś
2021-01-17
*:6587:4942:*
Ogromny wybór ładnych rzeczy z klasą.Jeśli ma się odpowiednie fundusze to jest z czego wybierać.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paula
link | zgłoś
2021-01-16
*:d33:72b0:*
Piękne i stylowe meble. Jestem pod wrażeniem obsługi w salonie. Odwiedziłam nowy salon w Katowicach - bardzo polecam, piękne aranżacje i duży wybór!
Wykonanie, styl, wzory, jakość, wygoda
Brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
marcin
link | zgłoś
2021-01-16
*:eab9:97da:*
Spotkaliśmy się z wysokiej klasy obsługą w salonie Kler. Zamówienie zostało dosyć szybko zrealizowane. Same meble wysokiej jakości, prezentują się świetnie. Zdecydowanie dobry wybór.
wysoka jakość, dobra obsługa w salonie, szeroki wybór tkanin i obić
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
izka
link | zgłoś
2021-01-15
*:2dbd:6fcf:*
Obsługa bardzo miła, widać że dbają o klientów
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Peter
link | zgłoś
2021-01-15
*:9d1b:1ccc:*
Super sklep. Polecam
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kate
link | zgłoś
2021-01-15
*:2dbd:6fcf:*
Duży wybór nie tylko mebli, ale również pięknych dodatków. Zdecydowanie polecam :-)
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
zuzka07
link | zgłoś
2021-01-15
*:2dbd:6fcf:*
Kupiliśmy zestaw kanapę Diva i dwa fotele Alto jesteśmy zadowoleni, super meble!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
KRZYSZTOF
link | zgłoś
2020-12-23
*.111.152.*
Oprócz medialnej reklamy, to cała reszta jest wielkim bublem. Meble miernej jakości. O uznaniu reklamacji z oczywistej winy producenta nie ma mowy. Wkręcony w stelaż kanapy wkręt spowodował roszczenie drewnianego wzmocnienia. W tej oczywistej do uznania reklamacji dla KLera już taka nie jest. Dwukro [rozwiń/zwiń]
ładne reklamy w TV
cała reszta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Katarzyna
link | zgłoś
2020-12-04
*.28.15.*
Meble KLER to totalna porażka za takie pieniądze zagłówki po 8 cm różnią się od siebie żadnej symetrii jakości 3 razy zabierali i nie naprawili BUBEL jeszcze raz BUBEL nie polecam mebli KLER tylko ładna reklama nic po za tym jakość 0
nie ma
bubel
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marek
link | zgłoś
2020-11-26
*.67.88.*
Meble Kler to porażka, po 18 miesiącach siedziska się wygniotły, była widoczna konstrukcja mebli spod materiału, konstrukcja mebli jest wykonana z płyty wiórowe jak najtańsze meble z sieciówki, naprawa gwarancyjna nic nie pomogła, siedzisko dalej się zapada, Pan z serwisu na oględzinach poinformował [rozwiń/zwiń]
Jedyną zaletą to wygląd.
Marnej jakości nie za tą cenę !!!!!!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Nqo
link | zgłoś
2020-11-24
*.67.254.*
Uwaga, ostrzegam! KLER TO SZMELC!!! Kler to jest producent, który nie uznaje gwarancji! Zapadł się podłokietnik w kanapie za ponad 12000zł… Odpisali, że to "uszkodzenie mechaniczne"… a jakie inne ma być? Czy kanapa ma cokolwiek, co nie jest mechaniczne? Sprawdziłem przed chwilą w necie, mój przypade [rozwiń/zwiń]
Ładnie wygląda
Szmelc!!! Brak rzeczywistej gwarancji (jest tylko na papierze)!!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Robert
link | zgłoś
2020-11-21
*.65.109.*
Kanapa za 12 tys. miała pełno wżerów, uznanych przez serwis za 'piękne', zgodne z naturą (patrzyłem w sklepie i żadna inna kanapa z wystawy nie miała ani jednego wżeru... jak moja). Kanapa reklamowana była już 3 razy i właśnie mechanizm zepsuł się po raz kolejny. Skóra jest źle przygotowana i musiał [rozwiń/zwiń]
Brak zalet
Wstyd, ze tak dalem się nabrać.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Artur
link | zgłoś
2020-10-31
*.47.8.*
Dno dna to chyba najlepsze określenie tego co nas spotkało po zakupie mebli Kler ,po roku komplet z grubej skóry pozapadał się , ani wyglądu ani wygody , serwisant stwierdza braki , a firma próbuje odwieźć nienaprawiane twierdząc beszczelnie że to jakość salonowa , żygać się chce OMIJAJCIE TO GÓWNO [rozwiń/zwiń]
Pozapadane elementy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wojtek
link | zgłoś
2020-10-20
*.16.34.*
Posiadam komplet skórzany Klera wiele lat. Tam też kupiłem stelaże regulowane do łóżka i materace. Wszystko, pomimo upływu czasu, służy bez zarzutu.
Wygoda, trwałość, wygląd.
Cena
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Magdalena
link | zgłoś
2020-10-20
*.254.163.*
Jestem rozczarowana.Komplet wypoczynkowy wyglądał pięknie przez 2 lata, teraz po 3 latach nie mogę na niego patrzeć. Skóra gdzie opieramy głowę na podparciach i zagłówkach zmieniła kolor z ciemno brązowego na rudy.Za późno na reklamację.Komplet kosztował 22 tysiące, a wygląda jak z ulicy po sąsiada [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tom
link | zgłoś
2020-10-17
*.0.39.*
Czekam na reklamacje/naprawę lampy za ponad 5000 pln od kilku tygodni. Salon w Szczecinie nie zamierza wymienić lampy a nie potrafi jej naprawić . Pozostaje droga sądowa . Brak kompetencji i procedur reklamacyjnych . Wydaje się ze najlepsza jest droga sądowa . Nie polecam nikomu Salonów Kl [rozwiń/zwiń]
Brak zalet
Niekompetencja i brak chęci załatwienia reklamacji
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
DAR
link | zgłoś
2020-10-15
*.129.114.*
Firma Kler to chyba obecnie największy fajans na rynku , zakupione meble w styczniu 2020 wszystko prawie podlega reklamacji 1. kolor nóżek fotela i narożnika są w różnych kolorach narożnik ciemne ,a fotel jasny od kwietnia składam reklamacje - sprawa znajdzie finał w sądzie .fotel został mi dostarc [rozwiń/zwiń]
NIE MA
TYLKO WADY
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
elka
link | zgłoś
2020-10-07
*.8.64.*
NIGDY WIECEJ. W grudniu 2019 zakupiłam komplet wypoczynkowy LARGO. W miesiącu styczniu juz musialam.reklamowac bo poduszki sie wysiedzialy. Teraz mamy październik. Od stycznia kanapa byla uzytkowana 3 miesiace(Lockdown). Ponownie poduszki sie zniekształciły, nie rzepy nie utrzymują poduszek. Po 10 [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Maciej
link | zgłoś
2020-10-04
*.221.138.*
ZDECYDOWANIE NIE POLECAM. CZAS REALIZACJI DŁUGI I PRZESUWANY NA DZIEŃ PRZED DOSTAWĄ, EKIPA MONTAŻOWA PRZYJEŻDŻA BEZ NARZĘDZI PO CZYM JEŹDZI PO MARKETACH I KUPUJE. DODATKOWO ZNISZCZYLI PODŁOGĘ I ABY NIE WYSZŁO NA JAW ZASŁANIAJĄ MEBLAMI. MOIM ZDANIEM ANI FIRMA I MONTAŻYŚCI SŁABI POD KAŻDYM WZGLĘDEM. O [rozwiń/zwiń]
SZYBKO BIORĄ PIENIĄRZE I NIC POZA TYM
FATALA OBSŁUGA / DOSTAW / MONTAŻ
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
krzysztof
link | zgłoś
2020-09-10
*.191.247.*
ABSOLUTNIE NIE POLECAM!!!! Kpina z klienta bije wszystkie rekordy. Wydajesz grubą kasę a dostajesz produkt 2 gatunku. Lepsze rzeczy kupisz w pierwszym lepszym markecie meblowym.. Wydałem u nich około 30 tys. a potraktowali mnie jak …... Dział reklamacji w tej firmie to koszmar, a dział kontroli ja [rozwiń/zwiń]
brak
brak zalet
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jolanta
link | zgłoś
2020-08-05
*:7752:ac4b:*
Jestem kolejną osobą która dała się nabrać na „dobrą” markę firmy Kler Odradzam stanowczo zakupy mebli tej firmy W lipcu 2020 kupiłam kanapę i fotel Diva i okazało się że dostarczone meble to jakaś porażka są fatalnie wykonane po tygodniu używania materiał obiciowych zaczął się bardzo brzydko marszc [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marta
link | zgłoś
2020-07-17
*:b87d:3ff2:*
Kler to jest jakaś porażka. Naraz zakupiliśmy meble w cenie około 50 tysięcy zł. W trakcie remontu oczywiście nie byliśmy w stanie postawić ich wszystkich w czasie do 2 tygodni (czas na reklamację). Oni poźniej reklamacji nie przyjmują. Lampa krzywa, Komoda porysowana, Kanapa w jednym miejscu podart [rozwiń/zwiń]
-
meble przychodzą uszkodzone od producenta, nie przyjmują reklamacji, DROGO
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kadirra
link | zgłoś
2020-07-12
*.134.88.*
Jak rowniez odradzam zakupy w tym sklepie, przy montazu panowie przecieli skore w sofie, reklamacja nieuznana. Zero szacunku dla kupujacych za grube pieniadze.
Po odbiorze i skasowaniu kasy ignoruja klientow.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paweł
link | zgłoś
2020-07-07
*.97.27.*
Odradzam każdemu kto chce uniknąć problemów. Zakupiłem skórzany narożnik z możliwością spania oraz meble pod telewizor. Na komplet czekaliśmy 2 miesiące i oczywiście przyszedł lecz jakość dramat. Na dzień dobry uszkodzona skóra (cienka błonka na siedzisku pod błonka rozcięta skóra) zgłosiliśmy rekla [rozwiń/zwiń]
wygoda i design
Obsługa Klienta po zakupie, terminowość, cena nie adekwatna do jakości
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Stanisław
link | zgłoś
2020-06-21
*.36.220.*
ostatnio zakupiłem stolik kawowy\ławę Olimpia.Mebel niby ok, ale zajrzałem pod blat=dwie długie i głębokie rysy.Tragedia.Cena wysoka, a jakość beznadziejna.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Agnieszka
link | zgłoś
2020-06-10
*.26.118.*
meble bardzo efektowne, ale obsługa , zwłaszcza w przypadku kłopotów, np. zniszczona podczas montazu mebli podłoga, pozostawia wiele do zyczenia .Pół roku juz czekam na rozpatrzenie mojej reklamacji i adekwatne decyzje firmy Kler- i niestety nic.... zdecydowanie nie polecam...
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jolanta
link | zgłoś
2020-06-03
*.205.250.*
W styczniu 2020 roku zakupiłam narożnik , który w salonie wykonany był bardzo starannie. Niestety ten, który otrzymałam wykonany był bardzo niestarannie: liczne marszczenia , źle skrojona tkanina ,głębokie odkształcenia tkaniny na siedziskach. Reklamacje nie zostały uznane. Firma odmówiła wzięcia u [rozwiń/zwiń]
Trudno pisać o zaletach, skoro wykonanie jest poniżej krytyki
Fatalne wykonanie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Famag75
link | zgłoś
2020-06-01
*.184.124.*
Jestem kolejną osobą, która dała się nabrać na piękny wygląd i super reklamy. Firma jest miła i rzetelna tylko do momentu sprzedaży potem jej nic nie interesuje. Nikomu jej nie polecam.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
monika
link | zgłoś
2020-05-05
*:2ca0:cf6a:*
Niestety w zeszłym roku również dałam sie nabrać tej firmie, kupiłam narożnik, który był wykonywany na zamowienie, walczyłam z reklamacja prawie poł roku, wozili narożnik w tą i z powrotem, kilka razy nie naprawiając go wcale.Odpuściłam walkę.Jedyne co podobno mozemy zrobić to napisać pozew zbiorowy [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wojciech
link | zgłoś
2020-05-02
*.10.36.*
Tak jak wielu opiniodawców byliśmy z żoną pod wrażeniem firmy Kler. Piękne reklamy które przedstawiały bogate wzornictwo, sympatyczna obsługa w salonie i na tym koniec. W kwietniu 2019 r złożyliśmy zamówienie - i zaczęło się. Cały zestaw wypoczynkowy był wymieniany pięć razy. Dzisiaj jest maj 2020 r [rozwiń/zwiń]
brak
brakoróbstwo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
rajo
link | zgłoś
2020-04-15
*.77.72.*
Sofa za 23 tys. Po 2 miesiącach przestał działać ruchomy podłokietnik. Reklamacja odrzucona. Uszkodzenie mechaniczne. Ciekawe jakie inne ma być? Ze złości i ciekawości meble rozebrałam osobiście i włos mi się jeży na głowie jakie „meble” obecnie kler produkuje. Elementy konstrukcyjne wykonane z [rozwiń/zwiń]
miła Pani w salonie, znośna kawa
jakość zeszla na psy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
GR
link | zgłoś
2020-04-04
*.60.48.*
Niestety nie przeczytałem opinii przed zakupem tych mebli i to był błąd. Niestety zgadzam się z każdą negatywną opinią na tym portalu. Meble te nie mają nic ze swojej jakości z przed 20 lat. To niestety zwykła tandeta w której skóra wygniotła się po tygodniu. Ciekawe czy pan Kler kiedykolwiek siedz [rozwiń/zwiń]
Wygląd w sklepie
Jakość wykonania, użyte materialy, ergonomia
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
rwl
link | zgłoś
2020-02-27
*.60.37.*
Przestrzegam przed zakupem tych mebli. Skóra odkształciła się po 2 tygodniach. Kompletny brak dbałości o ergonomię, w fotelach nie da się siedzieć, bo z siedziska się zsuwa.
W salonie wyglądały efektownie
opisane
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Maria
link | zgłoś
2020-02-16
*.29.241.*
Klerowi wcale nie zależy na dobrej opinii i zadowoleniu klienta. Ma inne priorytety. Właścicielowi obojętne chyba już jest, że rzesza nabywców narzeka na jakość. Zdecydowałam się na zakup drogiego stołu Solaris, po namowach, bo promocja. Całe moje długie życie o takim marzyłam. w internecie takich [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Bartek
link | zgłoś
2020-01-01
*:49f3:85e4:*
Kanapa sie wygniotla komoda rozsypala po 6 miesiacach
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jacek
link | zgłoś
2019-12-25
*.27.140.*
Morduję się 3 lata z zestawem sonata, 20000. Zł poszło się pieprzyć,sofa wygnieciona, że pręty widać, fotele dla psa i kota, życzę Piotrowi klerowi żeby go szlag trafił!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Sonia
link | zgłoś
2019-12-22
*.78.180.*
Niestety też dałam się uwieść miłej obsłudze. Meble kler mają wady,są wykonane nie estetycznie, brak profesjonalizmu jakim się teklamują,krzywe szwy,nie przemyślany proces projektowania i wykonania,części kanapy są krzywo zamontowane,a reklamację uważają za nieuzasadnioną. Porażka
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jarek
link | zgłoś
2019-12-12
*.60.61.*
Niestety muszę przyłączyć się do negatywnych opinii. Po pierwsze: cwaniacy chcą Cię oszukać wymuszając podpisanie umowy zlecenia na produkcję mebli, a nie zakup określonego mebla. Po drugie: na zamówiony stolik czekałem ponad dwa miesiące, zamiast deklarowanego 1 miesiąca. Po trzecie: Na "ślizgac [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Brygida
link | zgłoś
2019-10-29
*.146.157.*
Zakupiłam narożnik can can w bonusie dostalam śrubę która robi za nozke powinna byc schowana,ale ktos uznał ze bedzie ozdobą najbardziej widoczną. Złożyliśmy reklamacje i telefonicznie zostałam pounformiwana ze w ramach dobrej współpracy mogą mi dac plastikową nakładkę, nawet nie ogladneli przesłany [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Dariusz
link | zgłoś
2019-10-23
*.87.254.*
Kupiłem narożnik "Rapsodia" wykonanie totalna porażka. Po reklamacjach sprawę musiałem oddać sprawę do sądu.
Brak
Jakość wykonania żenada
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
jsw
link | zgłoś
2019-10-20
*:a974:ca3e:*
kler soprano -totalna porażka, konstrukcja wykonana fatalnie wszystko skrzypi jak w sto letniej kanapie,wypełnienie wyłazi, oparcia nie są w linii prostej.Po trzech reklamacjach i naprawach nic się nie zmieniło.Nie szanują praw konsumenta.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
piotr39
link | zgłoś
2019-10-16
*.244.80.*
Kupiłem stół i krzesła. Długo nie mogłem się zdecyzdować i nareszcie są. Obsługa w sklepie bardzo ok. W gratisie dekoracje. Całość prezentuje się bardzo przyzwoicie. Dostawa i montaż w terminie. Plus za te dekoracje.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Niezadowolony z Kler
link | zgłoś
2019-10-08
*.13.215.*
Kler NOTTURNO - totalne badziewie konstrukcyjne. Ale po zakupie Kler ma już klientów w ***. Ja 3 razy reklamowałem tą samą wadę a ponieważ nie potrafią jej usunąć po prostu odrzucili reklamację. Nie szanują praw konsumenta. Obsługa klienta po sprzedaży na bardzo niskim poziomie. Ja idę do sądu i im [rozwiń/zwiń]
ładnie wygląda
żle wykonana konstrukcja, fatalna obsługa reklamacyjna
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anna
link | zgłoś
2019-09-11
*.29.238.*
Kupiona lampa Bilba została dostarczona w kartonie w woreczku, bez jakiegokolwiek zabezpieczenia styropianem. Przy odpakowania okazało się, że jest potłuczona. Kler wyparł się wszelkiej odpowiedzialności zarzucając nam brak logiki, bo otwarlismy pudło kilka dni po dostawie. Reklamacja i ton obsługi [rozwiń/zwiń]
Miła obsługa przy zakupie, gorzej przy zgłoszeniu reklamacji
Dostawa pękniętej lampy, obraźliwe zarzucanie klientowi braku logiki
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
jj74
link | zgłoś
2019-08-22
*.253.142.*
Nigdy więcej tego "premium"!!! Bardzo kuszący wygląd w salonie sprawił,że został kupiony zestaw ze skóry "Fantazja" Czar prysł kiedy czekaliśmy b. długo na realizację zamówienia oraz kiedy pojawiły się następujące problemy: 1 reklamacja - przebarwienia na skórze; po wielu "przepychankach" reklama [rozwiń/zwiń]
Piękny wygląd i to "omamia"
cena, czas realizacji zamówienia i serwisu, brak napraw u klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Sławomir
link | zgłoś
2019-08-13
*.212.146.*
Kupiliśmy w pażdzierniku ubiegłego roku z żoną narożnik FUGA firmy Kler, Panowie przyjechali zmontowali ale niestety po 3 miesiącach znaleźliśmy śrubki pod narożnikiem... Okazało się że metalowa listwa wewnątrz nie została dokręcona... Niestety to był początek problemów, ponieważ fotel który kupili [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jerzy
link | zgłoś
2019-07-16
*.66.70.*
Meble Kler to dziadostwo. Właśnie wyszedł ode mnie facet z działu reklamacji Kler. Sprzedali mi łóżko Foxtrot, które po roku zaczęło intensywnie chemicznie śmierdzieć. Facet od reklamacji stwierdził, że nie wie co śmierdzi ale nie łóżko więc on reklamacji nie uznaje. Dodam, że sąsiedni pokój jest id [rozwiń/zwiń]
Wygląd
Jakość materiałów , stosują jakieś ( chińskie pewnie ) śmierdące badziwie w łóżkach
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Justyna
link | zgłoś
2019-06-26
*.178.215.*
Meble Kler to badziew zakupiłam komodę i naroznik fuga koszt 15 tys co się okazało komenda uszkodzona , naroznik też do wymiany gdyż skrzynia nie pasuje Mimo żądania zwrotu gotówki Kler nie chce zwrócić zostaje tylko droga sądowa nie odpuszczajcie im też ich podajcie do sądu .
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Regina
link | zgłoś
2019-06-20
*.8.114.*
Sądziłam ze firma Kler produkuje meble dobrej jakości to to zwykła tandeta nie wykończone dobrze meble zakupiłam łóżko Belcanto skrzynia z brzegami płyta paździerzową nie wykończona listwa nie dokładnie wykończone można pokaleczyć ręce np przy wycierania skrzyni oraz brak uchwytu podnoszącego stelar [rozwiń/zwiń]
Miła obsługa w salonie polecono dobry materac
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
waldi
link | zgłoś
2019-06-17
*.122.18.*
Nie polecam zakupu komody Shanghaj. Jakość wykonania gorsza od mebli z najtańszych sieciówek. Odrzucono reklamacje bez wykonania oględzin mimo,że w piśmie powołano się na takowe oględziny
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Leoś
link | zgłoś
2019-04-25
*.87.254.*
Kupiłem "Rapsodię" jakość wykonania poniżej krytyki- po naprawie otrzymałem jeszcze w gorszym stanie niż przed naprawą.Takie buble nie powinny wyjść z fabryki (gdzie jest kontrola jakości). Kategorycznie nie polecam mebli z Kler
Brak
Jakość wykonania żenada
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ewka3
link | zgłoś
2019-03-19
*:56af:7e7:*
Nie polecam mebli kler, słaba jakość wykonania a bardzo wysoka cena.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Magdalena N
link | zgłoś
2019-03-17
*.199.118.*
O meblach KLer miałam dobrą opinię dopóki ich nie kupiłam. Fotel za 6 tys z zasilanym akumulatorem relaksem przestał działać już pięć miesięcy od rozpoczęcie użytkowania (i to tylko w wekandy bo w tygodniu nikt nie użytkuje mebli). Dodatkowo zapadła się prawa strona w oparciu. Już zrobiła się dziur [rozwiń/zwiń]
Nie widzę
fatalna obsługa reklamacji oraz meble już po pierwszych miesiącach się zapadają
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Andrzejk8
link | zgłoś
2019-03-13
*:5cda:e766:*
Kategorycznie nie polecam mebli z Kler, na sofach materiał jest nie dopasowany, pomarszczony, nie naciagniety a dodatkowo nie można że sobą połączyć poszczególnych elementów
Brak
Wszystkie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Lukasz
link | zgłoś
2019-03-02
*.177.28.*
Odradzam zakup mebli Klose w salonach Kler. Kupiłem stół z 6 krzesłami za ok 10.000 pln. Po kilku miesiącach krzesło pękło na łączeniu śruby z drewnem. Złożyłem reklamacje w dniu 3 grudnia. Po dwóch tygodniach otrzymałem telefon z uznaniem reklamacji i propozycją wymiany na nowe. Krzesło miało być d [rozwiń/zwiń]
Ciekawy design
Koszmarny serwis
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ewa77
link | zgłoś
2019-02-27
*.173.80.*
Odradzam meble skórzane Kler. Po 6 miesiącach użytkowania miejsce w kanapie się zapadło i dziś przyjechało 2 panów z serwisu. Panowie stwierdzili, że trzyosobowa kanapa z dwoma powiększonymi siedziskami, zapadło się przy normalnym użytkowaniu 1 osoby. Nie zgodziłam się z ich opinią i zażàdałam napra [rozwiń/zwiń]
Bardzo słaba jakość pianek pasów i chyba nici!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jacek syguła
link | zgłoś
2019-02-09
*.27.48.*
Kupiłem Sonatę, totalne dziadostwo, wyrzucone 20000zl, debil z klera, przyjechał, oglądnął, stwierdził że wszystko jest technicznie ok, to że super wygodny rozkładany elektryczny fotel nadaje się dla psa nie dla człowieka, sofa z profesjonalnym spaniem, rozkłada się i nogi są wyżej 5 cm niż głową, s [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Zainteresowana
link | zgłoś
2019-02-01
*.48.164.*
Witam,właśnie złożyłam tam zmówienie...teraz czytam opinie i jestem przerażona. Czy tak wyglądają wszystkie zamówienia? Czy każdy klient żałuje tego zakupu?
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Stefan
link | zgłoś
2019-02-01
*.253.181.*
Przestrzegam wszystkich przed zakupami w tej firmie. W grudniu 2018 zamówiłem w salonie KLER zestaw wypoczynkowy za cenę 15.000 zł. W końcu roku dostarczono mi meble. Wykonanie było fatalne: krzywe szwy, marszcząca się i pofałdowana skóra na podłokietnikach, niechlujne wypełnienia. Oczywiście natych [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wanda
link | zgłoś
2019-01-22
*.248.158.*
Meble Klera to buble,nic nie różnią się chińskiego szajsu i tylko w salonach wyglądają OK.A dodzwonić się do nich z reklamacja to istny CUD ,tylko melodyjki grają na wszystkich liniach w nieskończoność .Przestrzegam wszystkich przed zakupem i szkoda ze ceny nie są proporcjonalne do jakości !!!
Teraz żadnych nie widzę !
Zła jakość mebli ,wszystko się rozlatuje!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
teresa
link | zgłoś
2019-01-19
*.27.138.*
25 miesiecy użytkowania zestawu NOTTURNO z fotelem TENORE. Obsługa, dostawa, montaż = OK. Niestety w 25 miesiącu fotel odmówił współpracy. Noga pękła na spawie i fotel oparła się o podłogę. Reklamacja nie uznana - przekroczony okres gwarancji. Nawet sie nie pofatygowali aby stwierdzić czy to normaln [rozwiń/zwiń]
skora =OK. wygląd = OK, funkcjonalność =OK
Nie uznanie wady konstrukcyjnej = porażka
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marcin
link | zgłoś
2018-12-06
*.47.36.*
Obsługa klienta to dno. Dzwoni się na reklamacje to telefonów nie odbierają a jak w sprawie zamowienia to prawie ze natychmiast. I ten główny technolog prawie ze jak wielki elektronik od którego wszystko zależy
Sprzedaż ok ale obsługa posprzedażowa to dno
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
lex
link | zgłoś
2018-11-04
*.206.244.*
nie kupujcie tych mebli a zwłaszcza na zamówienie partoczą i nie uznają reklamacji.Przyjeżdżają na reklemacje i rżną głópa
brak
źle wykonane - braki
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marcin
link | zgłoś
2018-10-19
*.215.47.*
Opnie zamieszczone na tym forum w pełni podzielam. Poziom obsługi żenujący. Zamówiliśmy łóżko informując, że mamy dwa różne stelaże. Otrzymaliśmy maila z potwierdzeniem, że nie ma konieczności dokonywania przeróbek i standardowy mebel będzie pasował (treść maila: "Szanowna Pani, przesyłamy informacj [rozwiń/zwiń]
brak
buta, brak dbałości o klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
anna
link | zgłoś
2018-09-26
*.64.63.*
Poziom załatwiania reklamacji poniżej wszelkich standardów.Kupiliśmy sofę Soprano,po miesiącu rozpadła się plastikowa podstawka pod jedną z nóg sofy,reklamacji nie uznano bo wg f-my KLER to uszkodzenie mechaniczne(sic!)-jakie uszkodzenie?,to na czym ma stać sofa ,do góry nogami?. Następnie fotel ob [rozwiń/zwiń]
fatalna jakość elementów wykończenia(plastikowych)
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
[1][2]

KLER Opinie