Furgonetka Opinie

2.9 - poziom obsługi
3.0 - jakość usług / cena
2.9 - poleciłbyś znajomym?
ilość opinii: 376
Średnia ocen:
2.9 / 5

Kategoria:
Firmy kurierskie

Strona internetowa:
furgonetka.pl
Informacje o oceniającym
Twoje imię / nick: *
Twój adres e-mail: *
TWOJA opinia
Treść opinii: *
Zalety:
Wady:
Poziom obsługi i reklamacji: *
Jakość usługi / produktu i cena: *
Czy poleciłbyś firmę znajomym? *
Prosimy przepisać kod z obrazka: *
* prosimy o wypełnienie pól oznaczonych gwiazdką
[1][2]
ino
link | zgłoś
2021-04-21
*.45.66.*
Zobacz szeroko opisany na blogu przypadek próby wyłudzenia przez brokera Furgonetka do spółki z InPost kurier https://forum-konsumenta.pl/blog-inpost-furgonetka-oszukuje
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
oliv
link | zgłoś
2021-04-21
*.230.129.*
nie polecam! wysyłałam przesyłkę miesiąc temu za którą zapłaciłam i dostaje ciągle wezwania do zapłaty
brak
wyłudzenie pieniędzy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Rafał
link | zgłoś
2021-04-18
*:f14a:17b4:*
Niestety muszę dołączyć do grona niezadowolonych, w dodatku kilkakrotnie mi się to zdarzyło, na początku myślałem że to moje niedopatrzenie ale z czasem zacząłem zwracać uwagę żeby wymiary i waga były zawyżone, żeby nie było w folii itd. Kilka razy zapłaciłem, kilka razy reklamowałem, oczywiście ro [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kasia
link | zgłoś
2021-04-15
*.182.207.*
Oferują niskie ceny tylko po to żeby później naliczyć dodatkowe koszty za to że przesyłka była większa i cięższa niż napisano w formularzu składając zamówienie (jest to często kwota wyższa od kwoty pierwotnej przesyłki). nie przyjmuja reklamacji.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Krzysztof
link | zgłoś
2021-04-15
*.182.207.*
Dodają koszty za przesyłki, które już dawno zostały dostarczone, trzeba zapłacić, bo kierują sprawy do komornika. Nie przyjmują reklamacji. Nie da dodzwonić się na infolinię. Jeśli myślisz, że paczka dotarła bez problemu, zaczekaj miesiąc a przyjdzie email z informacją, że saldo na stronie zostało z [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ew
link | zgłoś
2021-04-15
*.182.207.*
Miesiąc po dostarczeniu paczki naliczono koszty dodatkowe za niewymiarową przesyłkę. Nie uznają reklamacji.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paweł
link | zgłoś
2021-04-14
*.22.162.*
Oszuści i naciągacze - zamówiłem kuriera zmierzyłem dwukrotnie paczkę przy świadku i zapłaciłem wg naliczonej wyceny. Po czasie dostałem opłatę dodatkową bo "niby" paczka była większa o kilka cm (zarówno kurier fedex odmówił wysłania jakiekolwiek dowodu czy zdjęcia z protokołu odbioru oraz furgonetk [rozwiń/zwiń]
brak
Oszuści - naliczają dodatkowe opłaty
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
tomasz
link | zgłoś
2021-04-14
*.235.179.*
korzystam od kilku lat. od czasu do czasu prubują wyłudzić pieniądze za np korekta salda za niestandardową przesyłkę czy wage wyższą niz wskazana. jak na raze uznawali reklamacje ale zaczyna mnie to denerwowac i szukam innej firmy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marcin
link | zgłoś
2021-04-14
*.248.173.*
Nie polecam tejE Firmy, doliczają dodatkowe opłaty za przesyłki które zostały dostarczone 3 tygodnie temu.
Zawsze doliczają opłaty za przesyłki
Złodzieje
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Przemysław
link | zgłoś
2021-04-14
*.90.3.*
Złodzieje
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Sebastian
link | zgłoś
2021-04-09
*:9675:d098:*
NIE Polecam!!! Pobierają dodatkowe opłaty z konta bez informowania klienta, bardzo ciężko się dodzwonić na infolinię
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Asia
link | zgłoś
2021-04-02
*.146.163.*
Ceny atrakcyjne wiec klienci się kuszą wysyłką. Ale potem przechodzą dodatkowe opłaty niby za przesyłkę niestandardową. Nie polecam.
Po dostarczeniu paczki naliczają niesprawiedliwie dodatkowe oplaty
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anna
link | zgłoś
2021-03-27
*.153.35.*
Niestety z bólem dołączam się do tak wielu, którzy czują się oszukani przez furgonetkę naliczającą niesprawiedliwe dopłaty za rzekomo niestandardową przesyłkę (jak sobie poczytałam opinie to wygląda, że nie byłam jedyną). Sęk w tym, że przesyłka nie była niestandartowa- mam jej zdjęcia, bo była wysy [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
MONIKA
link | zgłoś
2021-03-23
*.0.63.*
Nie polecam pączki nie docierają bez uszkodzen
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Janusz
link | zgłoś
2021-03-16
*.246.73.*
Portal który oszukuje ludzi , zamówiłem usługę za 80zł zapłaciłem po czym dostałem kolejną fa za tą samą usługę na kwotę 64,17zł .Oczywiście nakaz zapłaty , wezwania no i oczywiście nie ma żadnych reklamacji
Omijać szerokim łukiem
Oszuści
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
krystyna
link | zgłoś
2021-03-07
*.41.7.*
Omijajcie ich szerokim łukiem.Moja paczka wysłana 20 stycznia do Anglii dotarła tylko do magazynu w Strykowie Dolnym i tam leży.Nikt nie wie dlaczego paczka nie dotarła do adresata.Dosyłałam powtórnie wszystkie dokumenty ,bo ponoć zginęły,ale paczka jak leżała w magazynie tak leży nadal.Moja reklama [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
KAMIL
link | zgłoś
2021-02-25
*:ddf2:2ae8:*
Musze was ostrzec przed firmą kurierską UPS o raz ich pośrednikiem firmą Furgonetka kurier paczkę która wysłałem do Australii oddał do punktu (a nie do punktu nadania czyli domu) bez wyjaśnień czemu ja oddał tylko rzucił i powiedział ze coś brakuje, za paczkę zapłaciłem 630zł która nie opuściła moje [rozwiń/zwiń]
BRAK
KATASTROFA
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Edis
link | zgłoś
2021-02-15
*.173.250.*
naciągają ludzi na opłaty. nie korzystajcie z ich usług.
brak
naciągacze
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paweł
link | zgłoś
2021-02-15
*.178.127.*
Omijajcie tych oszustów szerokim łukiem rozbili mi przesyłkę za 600 zł jak dzwoniłem do Fedexu to mówili, że sprawą się zajmuję furgonetka. Reklamacja oczywiście odrzucona do tego doliczyli sobie opłatę 100 zł za przesyłkę niestandardową w sytuacji gdy już byłem 600 zł w plecy. Próba wyjaśnienia dla [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Były klient
link | zgłoś
2021-02-09
*.182.188.*
Omijajcie ta formę szerokim łukiem. Dostałem dopłatę 15zl a paczkę, niby była szersza o pare cm niż zadeklarowana. Nie odpisują na reklamacje. Teraz wysłaliśmy coś z jakiejś windykacji krzak. Nigdy więcej nie wyślę nic z ta firma.jest wiele innych lepszych na kurierem.pl
Nic
Firma dzika z pozycji siły- słaby kontakt email
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
gregorypk
link | zgłoś
2021-02-03
*.254.227.*
jak czytam to nic się nie zmieniło dalej łoją na tzw doplatach tzn wysylasz za 15 dostajesz z d...py dopłatę na 50 zl... Dlaczego ta firma nie ma wizytówki w google firma:-)))) ???
brak
naciagacze na dodatkowe opląty
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Edis
link | zgłoś
2021-02-01
*.173.249.*
Wysyłasz paczkę za 15 a potem dostaniesz dopłatę 50 pln. Za regularny mały kartonik który wg, nich był 5 razy większy. Ktoś powie dałem większy, nie moi drodzy kupuje kartony na wymiar i wiem jaki mają rozmiar. On się nie powiększają 5 krotnie.
fajna nazwa
wszystko pozostałe
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
luka
link | zgłoś
2021-01-27
*.64.35.*
Zdecydowanie nie polecam korzystać z usług tej firmy. Zamówienie przez portal odbioru paczki super ale z odbiorem przez kuriera (FedEx)już dramat, Telefon do furgonetki mówią że to nie oni zawalają tylko Fedex, telefon do Fedex'a to tylko nasza firma współpracująca i z zażaleniami do niej proszę(lu [rozwiń/zwiń]
ładna strona
beznadziejne usługi kurierzy nie odbierają paczek ale to oczywiście nie ich wina
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anna
link | zgłoś
2021-01-26
*.6.123.*
korzystam z usług furgonetki od roku i mam pewne spostrzeżenia, dobrze jest do czasu kiedy nie zginie przesyłka. Jeśli paczka zginie to próżno dochodzić zwrotu pieniędzy mimo że przesyłki były ubezpieczone. Kontakt w sprawie reklamacji jest utrudniony, za żadną z zagubionych przesyłek nie otrzymaliś [rozwiń/zwiń]
utrudnianie kontaktu
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ino
link | zgłoś
2021-01-20
*.45.66.*
Zobacz co wyprawia Furgonetka, to są przecież przestępcy ! Proceder opisany w szczegółach :-)) https://forum-konsumenta.pl/furgonetka-kurier-do-spolki-z-inpost-kurier
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tomasz
link | zgłoś
2021-01-20
*.204.4.*
Furgonetka naliczyła mi 63zł kosztów od paczki co z tym zrobić ?? płacić ?? nie da sie z nimi rozmawiać emaile są jednoznaczne... oni nie wiedzą to fedex naliczył ktoś coś pracownik... MASAKRA
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Bartek
link | zgłoś
2021-01-17
*.72.115.*
Za niezrealizowane paczki przedpłaciłem ponad 400 zł, paczki wróciły do nadawcy i furgonetka domaga siędopłaty kolejnych 400. Z dala od teh firmy !!! naciągacze !!!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
bronx51
link | zgłoś
2021-01-15
*.43.94.*
Złodzieje! Nie chcą zwrócić pieniędzy za niedostarczoną paczkę do Holandii. Skandal, Nie polecam tej firmy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marek K.
link | zgłoś
2021-01-15
*:79ef:daf6:*
TRAGEDIA !!! Wysyłka 4 opon - każda z opon spakowana pojedynczo, dokładnie zmierzona i zważona. Wszystkie dane wpisałem w ten ich śmieszny kalkulator. Cena wyskoczyła mi ok. 80zł za 4 paczki. Wysłałem. Po tygodniu dostaję informację że mam do dopłaty 120zł !!!!! Ludzie, wysyłka 4 opon osobowych 200z [rozwiń/zwiń]
brak
oszuści
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Niezadowolona
link | zgłoś
2021-01-11
*.220.154.*
UWAGA Banda oszustów. Nie korzystajcie z ich usług. Naliczają bezzasadne opłaty za Niestandardowe przesyłki i na tym zarabiają. Naliczana dopłata przewyższa koszt przesyłki. 25 dni po nadaniu paczki przesyłają fakturę z dopłatą za niestandardową przesyłkę. Rozpatrzenie reklamacji trawa 30 dni a z [rozwiń/zwiń]
Jak wyżej wymienione
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jarek
link | zgłoś
2021-01-10
*.238.122.*
Żenada nie polecam... zero kontaktu! a jeśli to kontakt po tygodniu i to mailowy z atakiem na klienta. telefonu nikt nie odbiera nawet po dniu czekania na słuchawce. co chwila info że przewoźnik oczekuje większej kwoty, albo zmień kuriera na droższego bo poprzedni w tej cenie już nie wykona usł [rozwiń/zwiń]
żadnej
na mała rubryka żeby wszystkie opisać
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Majk
link | zgłoś
2021-01-08
*:5cb8:85a4:*
Oszust doliczają dodatkowe opłaty mimo że przewoźnik nie widzi żadnych problemów związanych z deklaracją. Nie polecam !! Złodzieje i oszuśći
BRAK
doliczają nie słusznie opłaty !
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
klient
link | zgłoś
2021-01-07
*.4.112.*
Duponetka, a nie furgonetka. Nie ma z kim rozmawiać, jedynie ze sztuczną inteligencją :)
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marta
link | zgłoś
2021-01-05
*.238.168.*
Nie polecam, doliczają sobie do usługi drugie tyle. Paczka zapakowana zgodnie w wytycznymi oraz zmierzona i zważona ,jest nagranie z kamer ,ale oni swoje. Sprawę zgłoszę do rzecznika praw konsumenta ,pojdę do sądu jak będzie trzeba
brak
oszustwo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Maciej
link | zgłoś
2021-01-05
*.173.226.*
Uwaga. Furgonetka nalicza dodatkowe opłaty bez podstaw, kilka razy doliczyli mi 33zł. Ja się zawijam z furgonetki
chyba przyzwyczajenie
naliczanie opłat bez podstaw
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
jarek
link | zgłoś
2021-01-04
*.96.244.*
Dno iżenada. Nie polecam 3 razy ponawiałem odbiór paczki i za każdym razem kurier nie przyjżdzał. Zmarnowałem ponad tydzień czasu. Szybciej byłoby przeklętą pocztą polska
jakie zalety
same wady
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
AgaKa
link | zgłoś
2021-01-04
*:c721:3234:*
Furgonetka anulowala zamowienie nie informujac o tym nikogo. Brak mozliwosci kontaktu - jedynie przez formularz, na ktory nikt nie odpowiada tygodniami. Nie ma zwrotu pieniedzy za anulowane zamowienie. Zenujacy poziom uslug, nie polecam, unikac, nigdy wiecej
brak kontaktu z klientem, obrot pieniedzmi zamiast zwrotu za anulowana transakcje, samowolne anulowanie zamowienia
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Meggi
link | zgłoś
2021-01-01
*.7.105.*
Masakra w kwestii naliczania dodatkowych opłat po czasie, jest to proceder uprawiany przez Furgonetkę i skierowany do idiotów nieświadomych swoich praw. Pod żadnym pozorem nie należy im nic płacić, zwłaszcza za "niezgodność przesyłki z deklaracją". Podstawą takiego bał czenia jest raport z weryfik [rozwiń/zwiń]
Brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Daniel
link | zgłoś
2020-12-30
*.204.33.*
Witam Ostrzegam przed korzystanie z usług tej firmy w momencie pojawienia się kłopotów z przesyłką uszkodzenie naliczenie nieprawidłowych opłat zostaniecie Państwo sami broker ten nie będzie reprezentował państwa interesów mimo że jest odbiorcą płatności i powinien was reprezentować
Brak
Nie reprezentowanie klienta przed firmami kurierskimi wręcz sprzyjanie wykonawcy usługi. Umywanie rąk
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Szymon
link | zgłoś
2020-12-18
*.60.53.*
Niestety, ale się zawiodłem. Usług reklamowana jako najtańsza, więc zrezygnowałem z przeglądania poszczególnych portali. Zamówiłem kuriera dpd za ponad 14.27 zł, a bezpośrednio przez stronę dpd miałbym za 13.99 plus użycie kodu pozwala na obniżkę do 9,79 (usługa, kurier pod drzwi odbiór - dostawa).
szybkość działania i porównanie usług
Cena, drożej niż przejście bezpośrednio przez stronę zamówień danego kuriera.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Agnieszka
link | zgłoś
2020-12-17
*.56.246.*
Zdecydowanie nie polecam korzystać z usług tej firmy. Od ponad miesiąca próbuję odebrać paczkę z zagranicy. Po kilkukrotnych zleceniach paczka nadal jest u nadawcy i nie mam pojęcia kiedy w końcu kurier ją odbierze. Kurierzy albo twierdzą, że podany jest błędny adres, albo kłamią, że nie zastali nad [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Katarzyna
link | zgłoś
2020-12-16
*.166.202.*
Paczkę wysłałam i do mnie wróciła. Zapłaciłam podwójnie a własciwie potrójnie bo musiałam skorzystać z innej usługi. Nie polecam. Pierwszy i ostatni raz korzystałam z ich usług.
Brak
Komunikacja z klientem jest fatalna
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paula
link | zgłoś
2020-12-13
*:3d71:e474:*
Przez ta firmę została dostarczona mi przesyłka przez bardzo nie miłego kuriera, dla którego problemem było widać mi resztę bo musiał iść po nią do samochodu..... W niemily sposób zwrócił mi uwagę ze musiał wydać mi resztę....przez tego Pana napewno nie skorzystam z usług tej firmy...
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jan
link | zgłoś
2020-12-09
*.47.68.*
Do kitu. wprowadzasz dane, dokonujesz przelewu i następuje zupełny brak reakcji portalu. Na przesłanie listu przewozowego czekasz z godzinę a w międzyczasie odchodzi ci ochota na tę usługę i klniesz na siebie, że straciłeś czas i pieniądze. Idziesz nadać tę paczkę ręcznie a po powrocie okazuje się, [rozwiń/zwiń]
baaaaardzo długi brak reakcji na wpłatę
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Michał
link | zgłoś
2020-12-07
*.49.217.*
Założyłem konto na furgonetka.pl. Ponieważ korzystałem do tej pory z usług kurierów bezpośrednio, nie miałem porównania co do konkretnej przesyłki. Zamówiłem przez nich 1 raz... pierwszy i ostatni. Uważam, że firma ta stosuje świadomie praktyki mające na celu wprowadzenie w błąd użytkowników. wy [rozwiń/zwiń]
wygoda
1/brak przejrzystości przy zamawianiu i opisie przesyłki. 2/brak kontaktu telefonicznego
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Barbara Kocjan
link | zgłoś
2020-12-06
*:c5f9:2a55:*
Jestem bardzo zadowolona z usługi kuriera Pana Piotra Szajewskiego. Pan jest konkretny,profesjonalny i nie drogi. Polecam szczerze.
profesjonalny, słowny, uczciwy.
brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marcin
link | zgłoś
2020-12-04
*.11.162.*
Po ponad trzech tygodniach otrzymałem od furgonetka KOREKTĘ do usługi i informację o niedopłacie blisko 100 zł!!! Szczegółowo wypełniony formularz zamówienia na stronie furgonetka.pl wyliczył zupełnie inny koszt który został przeze mnie uregulowany. To Państwa formularz wylicza opłaty i to po Państw [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Dawid
link | zgłoś
2020-12-02
*.60.26.*
Furgonetka za paczkę (plastikowy element zderzaka), w której błędnie został zadeklarowany wymiar naliczyła ponad 800zł za usługę transportu, bezpośrednio u kuriera naliczono za tą samą przesyłkę 228zł (sprawdziłem to celowo aby sprawdzic ile dolicza furgonetka). Złożyłem reklamację i czekam na odpow [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Monika
link | zgłoś
2020-11-30
*:6861:258d:*
2 wezwania do paczki, kilka ponowień i 3 telefony... a na infolinii dowiaduje się, że oni nie odpowiadają za kurierow i mam sobie sama jeszcze raz- uwaga 3!- zamówić kuriera a oni co najwyżej zwrócą mi pieniądze na portal. Zupełny brak odpowiedzialności.
brak odpowiedzialności
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Krzysztof
link | zgłoś
2020-11-28
*.196.114.*
Korzystałem 2x, do WB wszystko ok, do Niemiec przesyłka dotarła mocno uszkodzona.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tomek
link | zgłoś
2020-11-27
*.0.66.*
Nie polecam sprawa idzie do sądu za rozwalenie palety. Nie potrafią nawet przyznać się do rozwalenia palety. Odszkodowanie zganiaja do firm jadkue mają w swojej ofercie.
Rozwalona paleta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marta
link | zgłoś
2020-11-24
*.172.192.*
żenada. paczka miała być odebrana wczoraj, nikt po nią nie przyjechał, nie skontaktował się. Zmieniłam odbiór na dzisiaj,w widełkach 4h to samo. Paczka nadal u mnie, kurier telefonu nie odbiera, na smsa nie odpisał. Nie polecam i nigdy więcej!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Katarzyna
link | zgłoś
2020-11-10
*.47.42.*
Kurier nie przyjechał w określonym terminie, w następnym dniu nie przyjechał w ogóle. Żenada. Nie polecam
-
brak szacunku do czasu klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Morgan
link | zgłoś
2020-11-09
*.80.32.*
Uwaga oszuści !!! za dobrze pomierzone i zważone przesyłki naliczają drakońskie opłaty przestrzegam wszystkich odradzam i nie polecam !!!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
BOZENA
link | zgłoś
2020-10-30
*.60.128.*
Nie polecam za to że musiałam przeprawić błędny adres na swoim panelu klienta zapłaciłam 58 zł a i tak paczka wraca z powrotem do mnie ,nie dopilnowali nie przejmują się w ogóle klientem
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
edyta
link | zgłoś
2020-10-22
*.134.51.*
Nie polecam. Zamówiłam kuriera do przewozu dokumentów w kopercie. Przyjechał na drugi dzień i nakrzyczał na mnie że nie weźmie przesyłki bo się zgubi po drodze. Ale jak wpisałam dane na stronie Furgonetka.pl i zaznaczyłam, że to list nie było problemu. Na szczęście list dwa dni później dotarł do odb [rozwiń/zwiń]
nie musiałam wychodzić z domu
opryskliwy kurier i niepewność czy dokumenty dotrą na miejsce
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Katarzyna
link | zgłoś
2020-10-05
*.128.96.*
Zgadzam się z niegatywnymi opiniami. Nadałam we wrzensiu 2020 przez furgonretke przesyłke DHL em i po tygodniu dostałam informacje, ze przresyłak była o 3 cm dłuzsza???? w zwiazku z tym kurier naliczył dopłate 3 zł. Przesyłka nie była mierzona przy mnie przez kureora. w zwiazku z tym nie widze sz [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
marzena0411
link | zgłoś
2020-10-05
*.55.64.*
Jestem stałą klientka od lat w przesyłkach miedzy narodowych lecz 2kilka tyg. temu furgonetka zgłosiła mi mailowo o kosztach dopłaty w wysokości 26 zł ponieważ karton nie zgadzał się po cm z każdej strony chodź paczki wysyłane są zawsze tej samej wielkości. Nieporozumienie to zostało zgłoszone do wi [rozwiń/zwiń]
Nieuczciwość
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr
link | zgłoś
2020-09-23
*.221.147.*
Wystawiam negatywną ocenę z powodu iż minęło kilka dni od wysyłki pobraniowej a ja nie otrzymałem pieniędzy. Na infolinii otrzymałem informację że termin wynosi 7 DNI ROBOCZYCH !!! a więc patrząc na kalendarz wychodzi na to że będą obracać moimi pieniędzmi prawie 2 tygodnie i zarabiać dodatkowo na t [rozwiń/zwiń]
chyba brak
chyba same
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wiesław
link | zgłoś
2020-09-21
*.11.46.*
Najgorsza firma z jaką do tej pory się spotkałem nie interesują się kompletnie klientem od tygodnia nie mogę wysłać przesyłki za którą zapłaciłem. Jestem notorycznie odsyłany ignorowany
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kasia
link | zgłoś
2020-09-04
*.179.171.*
Beznadziejna strona już dwa razy doliczyli mi dodatkowe koszty z d*py. Raz 14 zł raz 20zl,choc paczki zapakowane były idealnie z wymagabiami
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kamil
link | zgłoś
2020-09-01
*.0.46.*
Nie polecam po wpisaniu danych żadne nie dotarły do kuriera najpierw nie dostał skąd ma odebrać paczkę potem nie miał zaznaczone ze za pobraniem kompletny balagan
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Patrycja
link | zgłoś
2020-08-26
*.186.14.*
Pomimo dokładnego zmierzenia i zważenia paczki, którą kurier sprawdził i wszystko było ok po 2 mies. dostałam wezwanie do dopłaty za nieprawidłowe gabaryty (co jest totalnym kłamstwem z ich strony) z groźbą skierowania sprawy do sądu.
Brak
Oszuści
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Beata
link | zgłoś
2020-08-25
*.221.89.*
Nigdy nie korzystajcie z usług tej firmy.Wysłałam list do Holandii.Kurier GLS oszust potwierdził dostarczenie do rąk własnych.Pokazano mi podpis odbiorcy i godz.dostarczenia.W tym czasie syn był w odległej miejscowosci w pracy .Kurier podrobił podpis syna .Jeszcze raz ostrzegam nigdy z tej firmy nie [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
tomeks22
link | zgłoś
2020-08-24
*.147.56.*
Zawyżone gabaryty paczki przez przewoźnika i dopłata prawie 50 zł. Oczywiście nie pozostawię tego bez sprostowania i przeprosin albo spotkamy się w sądzie.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
szyk97
link | zgłoś
2020-08-24
*.225.34.*
Zdecydowanie odradzam każdemu korzystanie z tego serwisu. Dokładnie zmierzyłem i zważyłem paczkę którą wysyłałem. Wcześniej wysłałem już kilka takich samych paczek korzystając z kuriera DPD. Paczka po "weryfikacji" została zakwalifikowana do dodatkowych opłat które ponad dwukrotnie przekroczyły cenę [rozwiń/zwiń]
BRAK
NIESŁUSZNIE DOLICZANE DOPŁATY, poziom obsługi, długość rozpatrywania reklamacji
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr
link | zgłoś
2020-08-19
*.73.8.*
Oszuści !!! Uwaga! W pełni zgadzam się z innymi wpisami, naciągacze. Ściągają klientów niby konkurencyjnymi cenami. Przy odbieraniu przesyłki kurier nie kwestionował opakowania ani gabarytu. Po paru tygodniach dostaję fakturę o dopłatę do przesyłki. Okazuje się że gabaryt opakowania był o kilka cm [rozwiń/zwiń]
czas dostawy, sprawna obsługa
nie możesz być pewien ile naprawdę zapłacisz
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Irena
link | zgłoś
2020-08-13
*.11.130.*
Korzystałam pierwszy raz i jestem bardzo mile zaskoczona szybką i sprawną obsługą.Paczka do Anglii dotarła w cztery dni.Kurier był bardzo miły i pomocny.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Seba
link | zgłoś
2020-08-13
*:7ef8:9552:*
Ta firma to jedna wielka porażka po pierwsze zgubili 2 z 3 paczek które wysłałem i oczywiście jak dzwoniłem to nikt nic nie wiedział po drugie wysyłałem dwie paczki po 30 kg i jedna 20kg kurier pomylił naklejki i nakleić na paczkę 20kg naklejkę 30 kg więc automatycznie jedna z 30 kg paczki miała na [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
kaja
link | zgłoś
2020-08-11
*.250.204.*
Oszuści Wysyłka paczki miala kosztować 300 a pomiesiącu dostaje fakturę na kolejne 600 i od razu groźbę wpisu do BIK Twierdza ze wymiary przekraczały podane wartość (co nie jest prawda) ale ze było to miesiąc temu to nie mam jak juz tego udowodnić przesyłką dotarła i tyle
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Przemyslaw
link | zgłoś
2020-08-07
*.254.200.*
Jednym słowem oszuści. Wysyłasz paczkę niby taniej lecz po około 2-3 miesiącach przychodzi iż paczka była za duża itp. Oraz rządają dopłaty. Wychodzi na to że bespośrednio było by taniej dpd czy dhl niż furgonetka. I to za każdym razem raz mogło się zdarzyć lecz nie za każdym razem wysłałem 10 razy [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Adam
link | zgłoś
2020-08-06
*:fda1:e549:*
Niestety, skorzystałem raz i nigdy więcej. Zgodnie z informacjami zawartymi na stronie firmy furgonetka dokonałem wysyłki 4 opon (osobno) za pomocą serwisu (rysunek opony obok przesyłki "standardowa" i link do regulaminu, który przeczytałem i w nim zawarte było iż można wysyłać tą opcją opony do [rozwiń/zwiń]
Nie widzę zalet
Podejście do klienta, bezprawne naliczanie dodatkowych kosztów
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Neskens
link | zgłoś
2020-07-29
*.119.130.*
W pełni zgadzam się z innymi wpisami, naciągacze, sugerują, że nie umiem posługiwać się metrówką, kilogramy też zawyżone. Ściągają klientów niby konkurencyjnymi cenami i później nadrabiają wyimaginowanymi dopłatami! ODRADZAM! Sprawę kieruję do ochrony konsumenta.
Naciągactwo na najwyższym poziomie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
TOM
link | zgłoś
2020-07-29
*.253.87.*
NIGDY WIĘCEJ tego czegoś OSZUKUJĄ i traz jeszcze wyszło że ZŁODZIEJE zgubili paczkę i próbuja wmówić że nie została nadana, w systemie dpd jako doręczona a klient nie otrzymał
brak
częste dopłaty po 2 tygodniach od usługi
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Damian
link | zgłoś
2020-07-29
*:31f1:e27d:*
Nie polecam, opłata za paczkę "niestandardową" została naliczona po 2 tygodniach od dostarczenia paczki. Przyszedł mail, żeby uregulować saldo. Paczka była nadawana w punkcie i wtedy wszytko było ok i nie było mowy o jakiś „niestandardowych” kształtach. Naliczają sobie nie wiadomo za co opłaty.
brak
naliczaja oplaty dodatkowe po 2 tyg
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
totalfree
link | zgłoś
2020-07-20
*.20.17.*
Wyslalem paczuszke za posrednictwem FURGONETKA.PL kurierem DPD o wymiarach i wadze: Zawartość: INTERFEJS OBD2 Waga: 1,0 kg Wymiary: 24 x 16 x 5 cm Wartość ubezpieczenia: 10 000,00 zł Kurier przyjechal odebral przesylke, po kilku dniach widze na koncie furgonetki ze mam doplacic 135,87zl!!! Tu [rozwiń/zwiń]
juz brak
Zodziejski proceder naliczania dodatkowych oplat.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
franka
link | zgłoś
2020-07-19
*.215.133.*
Nie płacimy tym oszustom!! Jak nie wyjaśniają za co wystawiają tzw fakturę korygującą to nie ma podstaw. Takim buntownikom co znają swoje prawa umarzają te dopłaty, bo liczą na frajerów, których niestety nie brakuje. Dzwoniłam do UOKIK - prowadzą postepowanie w sprawie tych dopłat, każdy może sam sp [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ogr.
link | zgłoś
2020-07-13
*.254.239.*
Wysłałem przez furgonetkę kilkanaście paczek,większość w tych samych wymiarach,wadze,ten sam produkt po prostu,wymiary podane z naddatkiem. Doliczono dopłaty z 'weryfikacji wymiarów' z 5 razy!! Moje paczki ważyły 7,5kg a po weryfikacji jedna 30kg,to HIT! NIGDY więcej Furgonetki!
oszuści złodzieje
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karolina
link | zgłoś
2020-07-13
*:ee88:9e69:*
Szybko przyjechali i zabrali paczkę, na drugi dzień była na miejscu.
szybko
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wojciech
link | zgłoś
2020-07-09
*.136.14.*
Nie dostarczono przesyłki, zasłaniając się kurierem. Zwrócono pieniądze i kazano reklamować u firmy kurierskiej. W wyniku tej reklamacji przesyłka dotarła, ja ponownie zapłaciłem, a teraz żądają ponownej zapłaty, założenia konta u nich i weryfikacji! Bałagan i agresywne nastawienie do klienta. Typow [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
darek
link | zgłoś
2020-07-08
*.237.2.*
Porażka. Wszystkim odradzam. Już trzy dni czekam na odbiór przesyłki i ciągle te same standardowe odpowiedzi. Z nimi zawarłem umowę i od nich oczekuję działania a oni wszystko zwalają na swojego podwykonawcę. Takie firmy powinny być likwidowane z urzędu.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kregon
link | zgłoś
2020-07-07
*:3a3:3bcf:*
Spoko
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Bąk
link | zgłoś
2020-07-01
*:c1aa:938:*
Beznadzieja firma. Kontakt na poziomie ZERO, reklamacja, wyjasnienie czegokolwiek NIE MOZLIWE.
Brak
Ta firma powinna nazywać się WADA
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Łukasz
link | zgłoś
2020-06-30
*.179.18.*
Firma była ok, ale ostatnio zmienili politykę na doliczanie kar bez jakiegokolwiek dowodu zasłaniając się firmą kurierską co jest akurat kolejnym kłamstwem
Już brak
Totalne oszustwo i bezkarne doliczanie bez uzasadnienia
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
cris24
link | zgłoś
2020-06-30
*.196.58.*
Jakies nieporozumienie,obsługa klienta przez telefon poniżej krytyki. Sprawa zgłoszona do Rzecznika Praw Konsumenta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
MAtylka
link | zgłoś
2020-06-25
*:eb57:ff3d:*
Bez problemów.
szybko
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marek
link | zgłoś
2020-06-17
*:fbaa:5bf5:*
Nie wiem jak to się u Was dzieje, ale ja wysyłam już długi czas i nigdy żadnej dopłaty.
tanio
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jarosław
link | zgłoś
2020-06-16
*.88.144.*
Najbardziej ZŁODZIEJSKA firma o jakiej słyszałem zamówiłem i opłaciłem usługę na ich stronie,podałem wymiary standardowej paczki wagę oraz kwotę ubezpieczenia przesyłki.Paczka dotarła błyskawicznie cena usługi wyliczonej na stronie FURGONETKA.PL była konkurencyjna do pozostałych ofert byłem zadowolo [rozwiń/zwiń]
BRAK
ZŁADZIEJSKA FIRMA
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ALicja
link | zgłoś
2020-06-16
*:fbaa:5bf5:*
Usługa wykonana bez problemu
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
krego
link | zgłoś
2020-06-16
*:fbaa:5bf5:*
Wcale nie najtaniej.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
nosfer
link | zgłoś
2020-06-12
*:7dc1:8f60:*
Korzystam już od lat, nigdy nie było większych problemów.
szybko i tanio
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
kamel
link | zgłoś
2020-06-10
*:7dc1:8f60:*
Szybko i sprawnie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
madag
link | zgłoś
2020-06-09
*:a4cd:869e:*
Bez zastrzeżeń
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
marakuja
link | zgłoś
2020-06-08
*:a4cd:869e:*
Bez problemów, kurier przyjechał odebrał. Wszystko spoko.
szybka realizacja
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
a2w3
link | zgłoś
2020-06-08
*:a4cd:869e:*
Korzystałam kilka razy, nie mogę się skarżyć.
intuicyjny i przejrzysty system
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Chwastu
link | zgłoś
2020-06-07
*.146.36.*
Jedno wielkie oszustwo wysyłałem paczkę która była idealnie spakowana wymiary sprawdzone oraz waga. Paczka dotarła wszystko ok zapomniałem że kiedykolwiek ją wysyłałem aż tu nagle przychodzi faktura z karą do zapłaty. Powód inna waga oraz wypiary paczki różniące się o 3 4 cm a waga aż o 16 kg, jaką [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jony mnemonic
link | zgłoś
2020-06-03
*:38a6:c93c:*
Jedno wielkie oszustwo. Pseudo broke, który aby nikogo nie obrazić zatrudnia jakiś robotów którzy na zasadzie kopiuj / wklej. działają. Wysyłałem dwie paczki takie same katony, waga 2 kg różnicy. Okazało sie, ze paczkę kurier uszkodził, przepakował a mnie chce obciążyć kosztami tej sytuacji. Oczyw [rozwiń/zwiń]
Żadnych jedno wielkie zakłamanie
Ta firma powinna nazywać się WADA
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
George
link | zgłoś
2020-06-03
*.60.16.*
Nie spotkałem się z firmą tak z takim bałaganem i umywającą ręce jak powstanie problem. Zero kontaktu, odpowiedzi wymijające, szok i skandal. Szkoda czasu i nerwów
zero
same
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Waldek
link | zgłoś
2020-06-03
*.253.2.*
Uwaga pomimo podanych dokładnych danych paczki doliczają dodatkowe koszta.Typowe Naciąganie klienta
Brak
Naciąganie klientow
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paweł
link | zgłoś
2020-06-01
*.173.250.*
Było dobrze, nagle pojawiają się dopłaty do paczek. Wysyłam małe i lekkie paczki, mierzę i ważę po 2 razy, by nie było błędów, ostatnio wymiar mój Waga przesyłki: 3.0kg Wymiary przesyłki: 46cm x 33cm x 23cm, stwierdzono Waga wymiarowa: 5.74kg Stwierdzone wymiary: 46cm x 34cm x 22cm, już piszą o [rozwiń/zwiń]
Brak
Oszukują z wymiarami, żądają dopłat, które w żaden sposób nie należą się
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Dawid
link | zgłoś
2020-05-31
*.43.254.*
Do tej pory bylo wszytsko ok ale nagle przy jednej z paczek doliczyli mi 250 zł gdzie wymiary oraz waga byla zgodna z wytycznymi. Dodatkowo paczka zostala sprawdzona przez kuriera. Reklamacje zostaly odrzucone a teraz strasza mnie komornikiem. Masakra. Nigdy wiecej nie skorzystam z ich usług.
brak
Oszukuja
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
już nie klient
link | zgłoś
2020-05-22
*.156.129.*
Nie polecam, w razie jakichkolwiek problemów z kurierami firma umywa ręce.
problem z kontaktem, złożeniem reklamacji, saldem, brak odpowiedzialności za współpracę z kurierami
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Nina
link | zgłoś
2020-05-21
*.173.32.*
po zlożeniu reklamacji i zarządaniu odszkodowania pomimo dodatniego salda brak możliwości wysylki
brak
same dodatkowe opłaty
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Nina
link | zgłoś
2020-05-21
*.173.32.*
nie polecam po zlożeniou reklamacji i żądaniu odszkodowania pomimio dodatniego salda konto zostało zablokowane sprawę kieruję do organow ścigania o oszustwo
brak
same dodatkowe opłaty
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Magda
link | zgłoś
2020-05-21
*.30.31.*
Oszuści! nie polecam! pomimo opłaconej paczki , dostałam fakturę korygującą z porównywalną kwotą do zapłaty jaką zapłaciłam za paczkę. Firma dodaję sobie centymetry i wagę i wystawia faktury korygujące. W moim przypadku było to 0,5 kg więcej i po 1-2 cm . Takie pomiary powinny być przeprowadzone w [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Żaneta
link | zgłoś
2020-05-07
*.42.14.*
paczkę zabrano do wysyłki . Nie doręczono bo podobno 3x nie było adresata w domu - co jest nieprawdą. Co dalej ?- nie wiem . Nie ma odpowiedzi na e-meila. Przypuszczam ,że w ogóle nie podjeżdżają do adresata tylko wpisują ,że nie zastano.
niska cena , co w tej sytuacji jest bez znaczenia.
Nie doręczają przesyłek tylko wożą ją i zwracają nadawcy aby pobrać opłatę.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karol
link | zgłoś
2020-04-26
*.145.161.*
nie polecam!!! Dokładnie wpisuje wagę i wymiary,a za kilka dni przychodzą dopłaty.Na zgłoszenie reklamacji żadnego odzewu, argumentów czy dokumentów jaka jest przyczyna dopłaty. z 35zł robi się 300zł. Oszuści nic więcej
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tomasz
link | zgłoś
2020-04-19
*.21.92.*
Jak najgorsza . Paczka wysłana do mnie zaginęła / inaczej ktos z firmy Furgonetka ją ukradł /.Kilka rozmów -żadnego słowa przepraszam.
żadnych
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
sebastian.piskorski
link | zgłoś
2020-04-16
*.156.4.*
Korzystam od wielu lat, dobra obsługa klienta, zero problemów.
Dobra obsługa klienta, niskie ceny.
Duża ilość pól do wypełnienia w formularzu.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Elektronek
link | zgłoś
2020-04-15
*.135.2.*
Najlepszy i najszybszy broker do zamawiania. Ponad 300 paczek zamówionych i ani jednej dopłaty. Biorąc pod uwagę co tutaj widzę po opiniach, to same dusigrosze. "Waga zmierzona przed wysyłką i mimo to dopłata". Ludzie nauczcie się wysyłać paczki, a nie komentujecie swoją ignorancję i sępienie 50gr, [rozwiń/zwiń]
Przejrzysty i najszybszy sposób zamawiania
za mało kuponów rabatowych ;)
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Bartosz
link | zgłoś
2020-04-15
*.8.214.*
Odradzam, wysłałem paczkę do Niemiec 40kg GLS, paczka została zaakcepotwana, po czym na drugi dzień zmieniły się zasady GLS i paczka została mi zwrócona za co obciążono mnie 150zł dwa razy!!! Raz za nadanie i kolejny raz za zwrot. Sprawa została przekazana do reklamacji wczesniej ale tylko o 150zł z [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
fanka
link | zgłoś
2020-03-30
*.113.64.*
Wszystkie opłaty za przesyłki niestandardowe nalicza FURGONETKA, a nie kurierzy - przekaz Furgonetki wprowadza klienta w błąd. Fedex na temat tych dopłat pisze, że wysokość opłaty dodatkowej została ustalona nie przez Fedex, a Furgonetkę. Dalej zaprzecza, że obciążył mnie taką dopłatą jak również [rozwiń/zwiń]
usługa kureierska wykonana szybko
przekaz wprowadzający w błąd
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
tommy
link | zgłoś
2020-03-24
*.21.159.*
Pierwszy kontakt z tą firmą i na pewno ostatni .Paczka nadana 18 marca , dzisiaj jest 26 marca - paczki niema .Od dwóch dni konsultant nie potrafi mi odpowiedzieć co się stało z paczką .Odradzam korzystania z tego dziadostwa.
żadnych
jak w treści opini
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Waldi
link | zgłoś
2020-03-15
*.39.199.*
Nie dajcie się nabrać dwie trzy przesyłki przejdą normalnie następne zaczną wymyślać tak jak oszukani przez tych rzekomych pośredników opisują a to źle zapakowane waga przekroczona albo zły adres każde odesłanie będą was kasować NIE BĄDŹCIE NAIWNI mnie wydymali na wagę.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Agnieszka
link | zgłoś
2020-03-06
*.173.236.*
Bardzo dziękuję i polecam PanPatryk Pepłonski
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
akamedon
link | zgłoś
2020-03-04
*.75.115.*
Trzeba wziąć pod uwagę, że to tylko system do zamawiania kuriera, oni nie mają styczności z paczkami, tylko firmy kurierskie. Jako system do zamawiania kuriera działa dobrze.
intuicyjny system
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kamila
link | zgłoś
2020-03-04
*.75.115.*
Jestem bardzo zadowolona z serwisu. Szybko nadałam przesyłkę i wszystko przebiegło bez problemu.
Wygodny serwis
Brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mariola
link | zgłoś
2020-03-02
*.149.98.*
Usługa nie została wykonana, zamówiłam kuriera poprzez furgonetka.pl przyjechał i przesyłkę odebrał, na drugi dzień ja przywiózł i powiedział ze przeprasza ale nie zauważył ze jest zle zapakowana do czego sie przyznał ze nie powinien jej ode mnie odebrać, nie przyjęli ja na magazyn, wiec spakowalam [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
kwinto
link | zgłoś
2020-02-29
*.153.228.*
Firma którą powinna się zając UOKiK z wymierzeniem sporej kary. Prowadzę firmę i zacząłem wysyłać przesyłki tą oszukańczą firmą. Pomimo tego że rzetelnie podajemy wagę i wymiary, po pewnym czasie zaczęliśmy otrzymywać od tej firmy dopłaty do przesyłek. Po zgłoszeniu reklamacji wszystkie były odrzuca [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jola
link | zgłoś
2020-02-21
*.39.199.*
Nadałam paczkę za granicę 30kg.ważona na legalizowanej wadze przychodzi wiadomość przekroczona waga 0,5kg.+100%dopłaty. Złożyłam reklamacje poprosiłam o legalizacje wagi na której stwierdzono nadwagę DO DZIŚ ECHO? NIE POLECAM TEJ FIRMY! "GONCIE DZIADÓW"
Brak profesjonalizmu
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
WALORY
link | zgłoś
2020-02-18
*.39.199.*
Masakra, uszkodzili przesyłkę trzymali tydzień odesłali na mój koszt policzyli jeszcze koszty magazynowania. Banda oszustów. NIE POLECAM!!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
slawek
link | zgłoś
2020-01-31
*.154.88.*
komentarze są w 100% prawdziwe firma to cwaniaczki i trzeba o tym jasno mówic i pisac. wyslalem paczke uznano to za niestandardowe kurier odebral a potem mi ja zwrocili, paczki o wadze ok 15kg, naliczyli mi dodatkowa oplate za zwrot i zażądali dopłaty,doda,że to już drugi raz ,zlozylem reklamacje i [rozwiń/zwiń]
usługa kureierska wykonana szybko
brak skutecznej drogi reklamacji, doliczanie dodatkowych opłat bez weryfikacji
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
madalena
link | zgłoś
2020-01-21
*.115.158.*
"przesyłka niestandardowa" - temat dla UWAGI. Propaganda o braku odpowiedzialności: na fakturze z dopatą - Furgonetka, tymczasem Furgonetka w kółko powtarza, ze to kurier. Naliczona dopłata - Furgnetka nie wie za co, zgłosiłam sprawę do RZPK, który wysłał do nich ostry list, mnie polecił jednak złoż [rozwiń/zwiń]
usługa kureierska wykonana szybko
totalna dezinformacja
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Robert
link | zgłoś
2020-01-09
*.164.172.*
Nie polecam - kurier zabrał przesyłkę z łaski. Po ok. 2 tygodniach przyszło wezwanie do zapłaty kwoty, którą uiściłem za przesyłkę bez informacji o co chodzi. Po dodzwonieniu się na infolinię dowiedziałem się, że przesyłka była "niewymiarowa", tzn. nie zapakowana tak jak by sobie firma tego życzyła. [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wojciech
link | zgłoś
2019-12-30
*.19.165.*
dramat
brak
same
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
pawelp
link | zgłoś
2019-12-24
*.30.28.*
Używanie jako pośrednika do Poczty Polskiej skończyło się naliczeniem za paczkę niestandardową w opłacie 78PLN zamiast 13PLN. Domyślać się można tylko że poszło o owiniecie kartonu stretchem bo ani Furgonetka ani Poczta oczywiście informacji co dokładnie było nie tak nie mają i nie udostępniają, Wie [rozwiń/zwiń]
brak skutecznej drogi reklamacji, doliczanie dodatkowych opłat bez weryfikacji
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
załamana
link | zgłoś
2019-12-18
*.132.85.*
Nadałam paczkę przez Furgonetka.pl , przewoźnik DPD . Wysłano moją paczkę do zupełnie kogoś innego, pomylono naklejki, po mojej interwencji przesyłka się znalazła i nadano kolejny numer przesyłki lecz i tym razem przesyłka do mnie nie trafiła, została odesłana do Polski na kolejny przypadkowy adres, [rozwiń/zwiń]
brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
link | zgłoś
2019-12-17
*.7.192.*
Paczka zapłacona. Czekamy 2 dzień na kuriera, który nie rozumie po polsku. Nie wie jak dojechać, pomimo że twierdzi iż posiada nawigację. Wyglada ze jest kompletnym debilem.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Michał
link | zgłoś
2019-12-16
*.60.148.*
Oszuści! Naliczanie dodatkowych opłat za nie standard gdzie paczka jest standardowa, na co mam dowody w postaci zdjęć, to nie ma żadnego znaczenia, każda reklamacja zostaje odrzucona. Sprawa przekazana adwokatowi. Nie polecam!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tomek
link | zgłoś
2019-12-08
*.115.62.*
Kiedyś korzystałem z innej ale tam były problemy, a dokładnie z pośrednika o czym inni dające negatywne opinie powinni pamiętać, że furgonetka też jest pośrednikiem, a nie firmą kurierską. Ja kiedyś wysyłałem przez sendit i tam też były problemy nie tyle z pośrednikiem tylko z firmą kurierską UPS, k [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kamil
link | zgłoś
2019-12-07
*.172.234.*
Wszystkie negatywne komentarze są w 100% prawdziwe,owa firma to złodzieje i trzeba to jasno napisać Wysyłam do stałego klienta na tydzień 2 paczki o wadze 28kg,złodzieje naliczyli mi wagę paczki aż 44 kg i zażądali dopłaty,doda,że to już nie pierwszy raz. Zachęcam wszystkich do opisania tej firmy [rozwiń/zwiń]
żadnych
całokształt
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Klient
link | zgłoś
2019-12-02
*.41.105.*
Omijać tą firmę wielkim łukiem. Nadałem paczkę paczka dotarła a miesiąc później dowiaduje sie z e mam zapłacić kolejna kase za podanie złej wagi! deklarowana paczka nie miała 9 kilogramów w transporcie urosła do ponad 30.. i za to mam zapłacić nawet po przeliczeniu wagi z wymiarów przesyłki waga [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
mariusz
link | zgłoś
2019-11-20
*.22.168.*
Czekam od 4 dni na odbiór paczki z firmy,dostałem informację że paczka nie mogła być odebrana, bo firma była nieczynna.A GODZINY PRACY NAPISANE NA DRZWIACH.OD TEGO CZASU CISZA.Infolinia nie odpowiada,na maila odpisał pracownik żęby sie zalogować przez portal. ale.....PACZKA ZOSTAŁA NADANA, ZGŁOSZENI [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Agata
link | zgłoś
2019-10-12
*.173.120.*
Oszuści, naliczaja fikcyjne opłaty ,unikać. Na 30 paczek narazie dodatkowa opłata do 4 !!!! Kij wie ile jeszcze mi opłat doslą
Brak
Fikcyjne opłaty, zerowy kontrakt z bok
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
olek
link | zgłoś
2019-09-12
*.42.196.*
Nie polecam, oszuści. Zanim zalogujesz się tam, przeczytaj opinie. Zastanów się zanim będzie za późno
OSZUŚCI od wyłudzeń UWAGA
OSZUŚCI od wyłudzeń
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Pawel
link | zgłoś
2019-09-04
*.0.45.*
Jedna wielka pomyłka-zerowy kontakt z pseudo pośrednikiem/brokerem. Naliczanie za niby coś -oszuści
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
marek
link | zgłoś
2019-09-02
*.56.71.*
po doręczeniu przesyłki firma poprosiła o opinie o usłudze po miesiącu od nadania palety przysłano mi korektę mam dopłacić 135,29ł za przekroczenie wymiarów palety urosła w czasie transportu miesiąc i dopiero jest decyzja a możne po roku przyślecie mi korektę że wam jestem coś winien towar opłacił k [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
djhipciu
link | zgłoś
2019-09-02
*.207.145.*
Pierwsza wysłana paczka i od razu wielki szczał- przesyłka nie odebrana przez kuriera z adresu tylko przez przypadek po rozmowie z kurierem u mnie w firmie okazało się iż nawet nie otrzymał zlecenia odbioru. -po wielkich trudach udało się nadać paczkę . Finalnie otrzymałem FV na dopłatę - ni [rozwiń/zwiń]
Nieuzasadnione dodatkowe koszta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jan
link | zgłoś
2019-08-27
*:7208:cb5b:*
Powiem krótko *** i złodzieje. Biorą kasę i w *** maja co się dzieje dalej. Paczka nie odbierana w terminie, trzeba drukować nowe listy. Uprzejma ***ka z tej firmy zapewnia że za nic nie odpowiada, to przewoźnik. Przewoźnik mówi że informował ich o fakcie zmiany odebrania przesyłek zagranicznych, ma [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Daniel
link | zgłoś
2019-08-10
*.173.136.*
Uwaga!!! Niesłusznie i bezprawnie naliczają dodatkowe opłaty do przesyłek. Przekłamują rzeczywiste wymiary i wagę paczek. Jest to zwykłe wyłudzenie ścigane z urzędu, radzę zgłaszać to na Policji lub w prokuraturze.
pozornie niskie ceny
nieuczciwość
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
slavd85
link | zgłoś
2019-07-29
*.239.154.*
Tragedia.Jesli wypelnia sie formularz zgloszeniowy i zaznacza opcje wyboru dnia i w jakich godz.kurier powinien odebrac paczke to dopiero na drugi dzien sie pojawia
łatwosc,przejrzystosc wypelnianego formularz
NIETERMINOWOSC ODBIORU PACZEK
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ibella
link | zgłoś
2019-07-25
*.173.43.*
Tragedia, nie polecam, poboerają opłaty, kurier nie przyjeżdża po przesyłkę, a oni umywają ręce i twierdzą, że yo nie oni za to odpowiadają. Dodam, że to już któraś taka sytuacja. Jesnym słowem płacisz im, a jak kurier paczki nie odbierze ich to nie obchodzi.
Drogo, zero odpowiedzialności, nieterminowe dostarczenia i naciągają dodatkowymi opłatami.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
m
link | zgłoś
2019-07-24
*.41.81.*
Wystrzegac się tej firmy.To zwykli oszuści.Po miesiącu miesiącu od dostarczena stwierdzili ze paczka była dwa razy cieższa i raz wieksza i kazali doplacic 190zl strasząc komornikiem.Dla tych którzy mają z nimi takie problemy a jeszcze nie zapłacili złodziejskiej dopłaty radze nie placic (rada adw [rozwiń/zwiń]
brak
bezpodstawne doplaty
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
bohdan
link | zgłoś
2019-05-27
*.41.68.*
nie rekomenduję. Kradną!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
novril
link | zgłoś
2019-05-23
*.126.3.*
Witam, Przestrzegam przed tą firmą. Naciągacze i krętacze. Kurier nie podjął przesyłek zgodnie z zamówionymi usługami- dot. trzech takich samych przypadków. Po wystawieniu negatywnej opinii na innym serwisie, otrzymałem korektę salda z 22 zł na 42 zł x 4. Przestrzegam uczciwych ludzi.
kurier nie przyjeżdża, drogie przesyłki po korekcie po kilku tygodniach...
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Klient
link | zgłoś
2019-04-18
*.34.53.*
Uważajcie na firmę furgonetka, zwykłe naciągactwo i straszenie komornikiem. Po podaniu wymiarów przesyłki i odebraniu przez kuriera (nie zgłaszał żadnych odstępstw od zadeklarowanych wymiarów, bo czegoś takiego nie było) dostałem po paru tygodniach monit o dopłatę do przesyłki. W związku z tym ich " [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
M
link | zgłoś
2019-04-18
*.34.53.*
Firma wprowadza w błąd klientów przez wstępne obliczenie kosztu wysyłki, po czym po dostarczeniu, wzywa do zapłaty wyższej kwoty za przesyłkę. Nie rozpatruje odwołań od reklamacji.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Rafał
link | zgłoś
2019-04-11
*.241.246.*
Przesyłka odebrana przez kuriera 4 kwietnia, 11 kwietnia nawet nie wydana kurierowi do dostarczenia, dno
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
hollywood
link | zgłoś
2019-03-23
*.255.93.*
Z nimi jest taki problem ze doliczają sobie koszty do przesyłki po wykonaniu usługi. Np za to ze przedmiot był w ruloniku, a nie prostokątnym opakowaniu. Próbując też wyłudzić pieniądze, twierdząc ze przesyłka była większa niż zdeklarowana, co oczywiście jest nieprawdą. Potem straszą sądem, molestu [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Katarzyna
link | zgłoś
2019-03-22
*.133.141.*
Zdecydowanie odradzam usługi tego przewoźnika. Po miesiącu doliczono mi BARDZO WYSOKIE DOPŁATY - Furgonetka umywa ręce i nie uwzględnia reklamacji !!!
B R A K
Wysokie dopłaty nie wiadomo za co ...
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Niezadowolony_klient
link | zgłoś
2019-02-21
*.191.249.*
Nie polecam firmy Furgonetka! Kurier od 3 dni nie przyszedł, zero informacji z ich strony co się stało. Po 3 dniach zadzwoniłem do Obsługi Klienta. Bardzo niemiła Pani z obsługi zarzuciła mi że to moja wina bo po pierwszym dniu nie ponowiłem przyjazdu kuriera (nie kliknąłem w mało widoczną i nie [rozwiń/zwiń]
BRAK
Totalne dno obsługi klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Niezadowolony_klient
link | zgłoś
2019-02-21
*.191.249.*
Nie polecam firmy Furgonetka! Kurier od 3 dni nie przyszedł, zero informacji z ich strony co się stało. Po 3 dniach zadzwoniłem do Obsługi Klienta. Bardzo niemiła Pani z obsługi zarzuciła mi że to moja wina bo po pierwszym dniu nie ponowiłem przyjazdu kuriera (nie kliknąłem w mało widoczną i nie [rozwiń/zwiń]
BRAK
Totalne dno obsługi klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
hurtownia
link | zgłoś
2019-01-26
*.245.178.*
Nadałem przesyłkę przez tą firmę po 8 dniach zadzwoniłem z pytaniem czemu nie przyjechał kurier po przesyłkę ,2 dni póżniej łaskawie zjawił się kurier. czas od nadania do dostarczenia 12 dni.W odpowiedzi na reklamację otrzymałem"Uzasadnienie: Zgodnie z Art. 49. Ust. 1. Ustawy z dnia 15 listopada 198 [rozwiń/zwiń]
brak
całe mnóstwo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
hurtownia
link | zgłoś
2019-01-10
*.94.188.*
pieniądze wzięte a kuriera brak czekam już 8 dni
brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Gabriela
link | zgłoś
2019-01-07
*.184.119.*
naliczają dodatkowe opłaty, nie dotrzymują terminów, na odbiór paczki czekałam cztery dni, i obciążają dodatkowymi opłatami; są sędziami we własnej sprawie; omijać szerokim łukiem
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Sylwina
link | zgłoś
2019-01-02
*.150.42.*
nie polecam tego pośrednika!!!...wysyłałam wielokrotnie paczki za ich pośrednictwem i za każdym razem naliczali mi dodatkowe koszty...w granicach 15 zł...mimo ,że gabaryty i wagę wpisywałam zgodne z faktycznymi danymi paczki. Wpisując np. wagę 35 kg bo taka była faktycznie na liście przewozowym i w [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Elżbieta
link | zgłoś
2018-12-27
*.221.120.*
Nie polecam, szybciej nadacie na poczcie. Dwukrotnie bardzo się zawiodłam na Furgonetce! Nie dbają o klienta - za pierwszym razem zgonili na firmę InPost, ze nie odebrała paczki, a za drugim skłamano, ze DHL podjęło próbę odbioru przesyłki, co nie było prawdą. Po wszystkim nie było żadnej informacji [rozwiń/zwiń]
brak
niekompetencja, nierzetelność
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ta firma jest nieporozumieniem okrągłą mnie
link | zgłoś
2018-12-19
*.254.152.*
Firma furgonetka okradla mnie i naliczana mi jeszcze jakieś koszta nie polecam proszę się od 6miesiecy o raport gdzie są moje pieniądze i nic nie dostalem dramat omijać ta firmę z faleka
Złodzieje
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
klient
link | zgłoś
2018-12-11
*.0.12.*
Nie polecam! Zawyżają wagę paczki i każą dopłacać po miesiącu dwa razy więcej!
brsk
oszustwo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mirek
link | zgłoś
2018-12-02
*.43.229.*
Dwukrotnie zaznaczałem datę odbioru przesyłki na konkretny dzień ale po uiszceniu opłaty data odbioru była już inna. Nie ma żadnego kontaktu w dni wolne od pracy. W przypadku jak powyżej nie ma z kim wyjaśnić problemu. Być może jest gdzieś w serwisie info o procedurze anulowania przesyłki ale się n [rozwiń/zwiń]
oferta nie zgodna z zamówieniem
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
SylwiaJoanna
link | zgłoś
2018-11-20
*.223.176.*
Nie polecam tej firmy!Naciagaja ludzi na dodatkowe koszty. PO miesiacu od nadania paczki, poinformowano mnie o dodatkowej oplacie 129,90 zl, bo rzekomo paczka wazyla 2,20 kg za duzo. Zadnych dowodow, zadnego cennika w jaki sposob naliczono te oplate. Nic, tylko zadanie zaplaty i straszenie windykacj [rozwiń/zwiń]
brak
Naciagaja lientow na dodatkowe koszty.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Joanna-firma
link | zgłoś
2018-11-16
*.146.193.*
Pseudo firma kogucik, która tylko naciąga ludzi.Zamawiałam kuriera dwa dni z rzędu, nikt nie raczył się pojawić. Po interwencjach i wiszeniu na telefonie przez 30 minut dowiaduję się że mało tego że kurier się nie zgłosi- oczywiście powodu się nie dowiesz- to jeszcze obciążą Cię kosztami za puste pr [rozwiń/zwiń]
same wady
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Rade
link | zgłoś
2018-11-01
*.205.151.*
Historia podobna firma furgonetka kurier fedex kosmiczna dopłata do standartowej paczki jaką wysyłałem x razy ale tym razem firmą fedex, rzekomy powód nadwymiar suma boków powyżej 205cm (nie prawda)wg cennika zawyżona do wagi 52kg i jak kulą wpłot że wymiar faktyczny to tyle i że oczekuję protokołu [rozwiń/zwiń]
obecnie żadnych
nieuczciwość
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marek
link | zgłoś
2018-09-14
*.78.72.*
Przesyłka o wymiarach standardowych o wadze 35 kg a naliczyli dodatkową opłatę ponad 100 zł bo kurier stwierdził że waga była w okolicach 300 kg. Totalna bzdura a reklamacja ciągnie się i ciągnie.
Brak
Wszystkie możliwe
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
alina
link | zgłoś
2018-08-30
*.172.233.*
2 miesiace od uslugi doliczaja kwoty ,ze wlos sie jezy! bo paczka wg nich wazyla 55 kg wiecej.szkoda ze nie zauwalylam tego ciezaru jak ją nioslam do ayta kuriera.
-
-
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
mario
link | zgłoś
2018-08-30
*.172.233.*
absolutmie nie polecam! lezak ogrodowy przez to ze dlugi wg nich wazyl 75 kg! i informuja o tym 2 miesiace od wykonania uslugi.złodzieje i nic wiecej!
-
same wady
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
lina
link | zgłoś
2018-08-30
*.172.233.*
Absolutnie nie polecam!sprzedaja produkt za ktory nie biora odpowiedzialnosci!niec nie wiedza na temat firm z ktorymi wspolpracują a od problemow umywaja rece.
niema zalet
od poczatku do konca zle
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
sZYMON
link | zgłoś
2018-08-16
*.241.85.*
Nie polecam. po 30 dniach od wykonania usługi doliczają jakieś dodatkowe koszty za niby przekroczenie wagi z czego przy nadawaniu mocno je zawyżałem...
brak
wszystkie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Władysław
link | zgłoś
2018-08-15
*.105.84.*
Masakra!!! Brak możliwości skorygowania danych odbiorcy, po opłaceniu, ale przed nadaniem przesyłki. Muszę zrezygnować z nadania i wysłać jeszcze raz, oczywiście ponownie wnosząc opłatę. Ponowna wysyłka - z pewnością nie z tego serwisu. Do tego brak możliwości likwidacji konta w serwisie. To chyba [rozwiń/zwiń]
Brak
Jak w opinii
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Hanna
link | zgłoś
2018-06-19
*:b9d0:9e88:*
Nie wiem czy w Furgonetce popełniono błąd nadania paczki, czy firma kurierska INPOST nie dopełniła obowiązku przyjęcia zlecenia. Ale na konto Furgonetki składałam zamówienie i jej przelałam pieniądze za usługę, więc dla mnie jako klienta, mam pretensje do Furgonetki o zaniedbanie całej sytuacji. Je [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
KAJA
link | zgłoś
2018-06-02
*.105.176.*
To najbardziej oszukańcza usługa, z jaką się w życiu spotkałam! Wysłanie przesyłki ważącej niespełna 50 kg kosztowało mnie ponad 250 złotych, a trwało ponad dwa tygodnie!!! Kosztowało mnie to dodatkowo mnóstwo czasu i nerwów, a na zakończenie moja opinia nie pojawiła sie w serwisie, a reklamacji ni [rozwiń/zwiń]
przyjazna strona internetowa
caŁa realizacja,
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kociara
link | zgłoś
2018-05-14
*.201.167.*
Jak na razie ok. Korzystałam dwa razy z usług tej firmy. Kurier dostarczył przesyłkę szybko, tanio i na czas.Jestem zadowolona. mam nadzieję, że żadnych dodatkowych opłat "w czasie" nie będę ponosić.:):):)
szybko, tanio, na czas
cały dzień prawie czekałam na kuriera przy pierwszej przesyłce
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marek
link | zgłoś
2018-01-03
*:e7e4:c824:*
Nie polecam. Doliczają opłaty po wysłaniu paczki 1,5 miesiąca. Złodzieje !!!!!
Doliczanie opłat po wysłaniu paczki 1,5 miesiąca.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Darek8
link | zgłoś
2016-05-08
*.231.63.*
Firma bardzo dobrze zorganizowana, przewozy bezbłędne zawsze na czas. Ceny atrakcyjne, dla stałych klientów zniżki.
wszystko
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
KOZIOŁ
link | zgłoś
2016-05-04
*.231.63.*
JAK NARAZIE TO KORZYSTAŁEM Z USŁUG DWA RAZY ALE JAK DOTĄD 100% ZADOWOLENIA (SZYBKO , TANIO) OBY TAK DALEJ
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Romi28
link | zgłoś
2016-05-04
*.231.63.*
Szybko i bezproblemowo, paczka do Szkocji dotarła w ciągu 3dni.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
[1][2]

Furgonetka Opinie