TAURON Polska Energia Opinie

1.2 - poziom obsługi
1.3 - jakość usług / cena
1.2 - poleciłbyś znajomym?
ilość opinii: 140
Średnia ocen:
1.2 / 5

Kategoria:
Dostawcy prądu

Strona internetowa:
www.tauron-pe.pl
Informacje o oceniającym
Twoje imię / nick: *
Twój adres e-mail: *
TWOJA opinia
Treść opinii: *
Zalety:
Wady:
Poziom obsługi i reklamacji: *
Jakość usługi / produktu i cena: *
Czy poleciłbyś firmę znajomym? *
Prosimy przepisać kod z obrazka: *
* prosimy o wypełnienie pól oznaczonych gwiazdką
Adam
link | zgłoś
2022-04-06
*.111.156.*
To jest jakieś nieporozumienie ani śniegu ani wiatru, kolejna przerwa w Tauronie 16h, w prywatnej firmie nie do pomyślenia taka jakość usług... Istnieją jako monopoliści gdyby był wybór juz dawno stracili by klientów
brak
notoryczne przerwy w zasilaniu
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
MS
link | zgłoś
2021-08-03
*.76.55.*
TRAGEDIA......prąd do domku letniskowego od początku stycznia 2021 zakładają !!!!! Dalej nie ma. Mają ludzie w głębokim poważaniu !!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
sq3bk
link | zgłoś
2021-07-20
*.19.165.*
Tauron w lipcu 2021r. dał mi dwie opcje rozliczeń, bo dotychczasowy cennik przestał obowiązywać. Obliczyłem, ile będę teraz płacił za prąd nic nie zmieniając, czyli wg Opcji 2, tej bez rabatu, i wyszło mi miesięcznie ok. 100 zł. A potem obliczyłem, ile płaciłbym wg Opcji 1 czyli „5% tańszy prąd” i [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Pracownik EKOOKNA Kornica
link | zgłoś
2021-06-30
*.111.150.*
NA BOGA LUDZIE z Taurona zlitujście się 10tysięcy ludzi bez prądu w zakładzie, zakłąd stoi generuje ogromne potworne straty!!!! Proszę o pilne przywrócenie zasialnia, to jest ogromny dramat!!!!! CO wy robicie nawet nie dajecie informacji!!!!
brak
monopol
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Zofia
link | zgłoś
2021-06-30
*.111.145.*
Nie lubie krytykować ale miarka sie przebrała, jestem z Kietrza i od 10 godzin nie mam prądu, w domu mam same straty, lodówka rozmrożona mięso do kosza, rybki w akwarium zdechły. Normalnie jakość usługi jak w Afryce subsacharyjskiej!!!!
brak
Usterki
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mariola
link | zgłoś
2021-06-21
*.111.158.*
brak informacji o awariach z godzinami systematycznie brak prądu standardy afrykańskie...
awaria zawsze jak popada
awawria za awaria
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Łukasz
link | zgłoś
2021-06-21
*.111.145.*
Brak informacji o awariach, czekamy godzinami na powrót zasilania. Czuje sie jakbym mieszkał w Afrykańskiej wiosce
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wiktoria
link | zgłoś
2021-05-29
*.248.173.*
Na wstępie - nie chce używać wulgarnych slow aczkolwiek cisną się bardzo na usta na myśl o pracownikach pracujących w Tauronie na infolinii. Około pięć miesięcy nie mogłam doprosić się o fakturę za II półrocze 2020r. kiedy już ja otrzymała (nadmienię, iż jestem klientem posiadającym fotowoltaikę) t [rozwiń/zwiń]
BRAK !!!!!!!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
JK
link | zgłoś
2021-03-22
*.216.68.*
ogromnie niepraktyczne strony internetowe, niemozliwy kontakt do obslugi, ktora cos potrafi pomoc. Jedna linia telefoniczna, obslugiwana przez firmy telefoniczne, nie dziala zadna mozliwosc dostarczania poczty elektronicznej. na strone mojtauron mozna cos wyslac, dostanie sie numer sprawy i nic sie [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
lucyna
link | zgłoś
2021-03-10
*.7.49.*
Poziom Obsługi klienta w punkcie w Legnicy pozostawia sobie wiele wiele do zyczenia W dniu 9.03 br pani była mało pomocna, obrazona na cały swiat, nieuprzejma , bardzo opryskliwa.Czułam sie jak intruz- jakosc obsługi niska, wstyd ! Nie powinna wogóle miec do czynienia z klientem-zenada.Wielka łaska [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Okradziony
link | zgłoś
2021-01-19
*.111.156.*
Skala złodziejstwa rządowego monopolu na prąd. Tauron, faktura, pozycje. 1. Energia elektryczna czynna 2. Opłata Handlowa 3. Składnik stały stawki sieciowej 4. Stawka opłaty przejściowej 5. Stawka jakościowa 6. Skałdnik zmienny stawki sieciowej 7. Opłata OZE 8. Opłata kogeneracyjna 9. Sta [rozwiń/zwiń]
Monopol rządowy, totalne prymitywy, konieczna natychmiastowa prywatyzacja
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ADAM
link | zgłoś
2021-01-13
*.110.51.*
poziom obsługi to totalne dno z taką niekompetencją nie spotkałem sie nigdy !!!!
dno dno dno
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
VDj
link | zgłoś
2020-12-16
*.144.99.*
Dramat... wieje PRL-em, potrafią wyłączyć prąd z powodu swoich błędów i każą płacić za ponowne podłączeni, obsługa klienta nie istnieje, monterzy bezczelni. Porażka na całej linii.
Brak
Całokształt do ***
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Artur
link | zgłoś
2020-12-14
*.10.86.*
ODRADZAM !!! bardzo nierzetelny sprzedawca GAZu. Faktura wystawiona w grudni z odczytem z października na 10 m3, A rzeczywisty odczyt to 280 m3 !!! Dzwonisz do dziadów i przez 20 min. słyszysz w telefonie, że połączenie poniżej 3 min. ????????????Istne jaja. Podajesz im odczyt licznika, obiecują wys [rozwiń/zwiń]
brak
wszystkie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Michał
link | zgłoś
2020-12-14
*:2adf:78a4:*
Chcieli mnie naciągnąć na jakieś opłaty wewnętrzne. Mam na to dowód. Wymyślili że podaję za późno odczyty a w aplikacji podaje że jeszcze jest czas. Gdy poprosiłem o wystawienie faktury na te dziwne doliczane kwoty to minęło kilka miesięcy i nic. Czekam co będzie dalej a później udam się do radcy pr [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kama 48
link | zgłoś
2020-12-05
*.41.115.*
Napisałem - do TAURON (więcej) 2 gru 2020 21:25 (2 dni temu Witam. O jakim poborze prądu mówimy? Z poważaniem: Cyt.: Dnia 27 października 2020 07:06 TAURON napisał(a): Wiadomość jest wysłana automatycznie, prosimy nie odpowiadaj na nią. Dzień dobry, wystawiliśmy Ci fakturę za [rozwiń/zwiń]
????????????
usuwają opinie!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kama 48
link | zgłoś
2020-12-05
*.41.115.*
Tauron usuwa opinie!
????????
ŻADNE
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kama 48
link | zgłoś
2020-12-04
*.215.239.*
Dostałem e-meila od Tauronu o poniższej treści, jest to e-meil jeden z wielu!Spróbujcie znaleźć nr POBORU? Długo walczyłem, ,aż wreszcie dosłali mi harmonogram, ale jedynie na dwie wpłaty. Ciekawi mnie gdzie szły-idą pieniądze z takich tzw. ślepych f-r? Skąd Tauron generował i generuje "nasze nadpła [rozwiń/zwiń]
?
wszystkie?
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kama 48
link | zgłoś
2020-12-02
*.0.1.*
To jest dalszy ciąg do wcześniejszej opinii z dn. 02.12.2020r. Z poniższego wynika mało, że wysyłają po dwie bliźniacze f-ry to ponadto każą sobie płacić wielokrotnie i jedna Pełnomocnik nie wiem co napisała inna! Cyt.: "Wysłane 24.10.2020 14:, typ: Biuro Obsługi Klienta Dzień dobry, dziękujemy z [rozwiń/zwiń]
brak
b.dużo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kama 48
link | zgłoś
2020-12-02
*.0.0.*
Cyt. treści sms-a od Tauron : "Prosimy, zapłać zaległość - termin minął 16.11. Obecna kwota do zapłaty: 12.89 zł. Nr płatnika:417...... Szczegóły infolinia 32 606 0 606. Dziękujemy" Otrzymałem dn. wt. 01.12.20, godz. 19.56. Prawdą jest, ze nazwałem ich bandycka f-mą, choć nie wierzę aby robiło to ki [rozwiń/zwiń]
zero
wszystkie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kamil Bednarz
link | zgłoś
2020-11-20
*.111.156.*
Czytam opłaty na rachunku za energię kolejne pozycje 1. Energia elektryczna czynna 2. Opłata handlowa 3. Składnik stały stawki sieciowej 4. Stawka opłaty przejściowej 5. Stawka jakościowa 6. Składnik zmienny stawki sieciowej 7. Opłata OZE 8. Opłata kogeneracyjna 9. Stawka opłaty abonamentow [rozwiń/zwiń]
Chamski prymitywny rządowy monopol
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
zigi
link | zgłoś
2020-10-21
*.248.98.*
Bandytom nie podaje się danych!Jesteście bandytami i wcześniej się raczej o tym dowiecie!!! Was czas mija! Przyjdzie na Was czas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak czy inaczej, to pójdzie dalej!
bandyci
bandyci
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Beata Borkowska
link | zgłoś
2020-10-01
*:5e98:ca29:*
Żenada, firma wysyła Notę obciążeniową z powodu rezygnacji z umowy przed końcem jej obowiązywania do OSOBY ZMARŁEJ.
Brak szacunku do najbliższych osoby zmarłej
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jerzy
link | zgłoś
2020-10-01
*.255.25.*
Wyjątkowo nie uczciwa firma , zachęcony obietnicami niższych rachunków za gaz zrezygnowałem z firmy PGNiG na rzecz Tauronu. Płaciłem za 2 miesiące 47 PLN , a po zmianie 72 PLN
brak
Nieuczciwość
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
wolar
link | zgłoś
2020-09-15
*.224.54.*
Wyjątkowo dziadowska firma: - przy zawieraniu umowy obiecywali zwrot za prąd 100 pln. Minął prawie rok i nic. Odpowiedź z BOK: nie należy się. - jestem prosumentem i mam nadwyżkę własnej energii a oni naliczają mi opłaty z tytułu progozowanych dostaw. Składam reklamację a oni, że mam umowę na prog [rozwiń/zwiń]
brak
na pewno nie jest to firma dla klienta indywidualnego.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
papaja
link | zgłoś
2020-09-05
*:7d3c:ef8f:*
Dla mnie ta firma kogut z barwionymi skrzydłami. Stroszą piura jacy to Oni są potężni. Owszem sponsorują wszystko co się da i za to płacą pracownicy i klienci. Obsługa klienta to dramat.
żadnych
istnienie tej firmy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Syty
link | zgłoś
2020-09-02
*.225.41.*
Ta firma to dramat. Prąd wyłączają, średnio, co drugi zazwyczaj na kilkadziesiąt sekund. Jest to bardzo uciążliwe. Rozumiem zdarzają się awarie, ale tak częste wyłącznie, to tylko zła wola. Od roku mam wątpliwą przyjemność świadczenia usług przez tauron. Poprzednio w PGE wyłączenia zdarzały się [rozwiń/zwiń]
Brak
Nie świadczą usług jak powinni
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karłowice
link | zgłoś
2020-09-01
*.111.158.*
To jest k... dramat maja awarie topią mi się mrożonki, a oni nawet nie potrafią dac informacji ze w karłowicach nie ma pradu i nie bedzie, ta firma to jedno wielkie monopoloe nieporozumienie, za prad place w domu 500zl miesięcznie pytam sie za co??? za ciągłe awarie??
awaria zawsze jak popada
awawria za awaria
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Oszuści
link | zgłoś
2020-08-12
*.206.119.*
Oszukał nas Tauron. Zaproponowali nam korzystniejszą umowę, mówiąc iż rachunki będą niższe. Wmówili nam, używając swoich sztuczek. Wszystko wyszło na jaw gdy dostaliśmy fakturę za prąd. Niestety okazało się, że na fakturze była naliczona opłata handlowa, przez co opłata miesięczna za prąd jest dużo [rozwiń/zwiń]
Krótkie przerwy w działaniu prądu
Oszukują na umowach, wmawiają że będą tańsze rachunki.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Nikregt
link | zgłoś
2020-06-09
*.197.33.*
Odradzam, założyłem fotowoltaikę i okazało się że są jescze jakieś dodatkowe opłaty, slaba firma, nie dbają o klientów.
Brak
To że ta firma istnieje
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Krak
link | zgłoś
2020-04-09
*.96.160.*
Przy podpisany umowy z tauronem poprosiłam o najtańsza opcje ponieważ nie korzystamy z mieszkania czekamy na ogrzewanie już od roku Przy 8 rachunku zorientowałam się ze Pani w tauronie zaproponowała umowe na 3 lata a za to elektryk gratis / okazało się ze elektryk był 8 miesięcy gratis a teraz w k [rozwiń/zwiń]
Beak
Oszustwo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Melisa
link | zgłoś
2020-02-20
*.102.105.*
Oszuści, przez półroku nie zmieniają taryfy z C11 na G11, gubią wnioski, wysyłają na zły adres. Złożyłem skargę do URe i zamierzam icg pozwać o odszkodowanie.
brak
same wady
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marcin
link | zgłoś
2020-01-28
*.111.145.*
Mieszkam na ul. Powstańców w Wołczynie i od 3 dni tzn 25-28.01 ciągłe braki zasilania, sprawdzając na strone taurona żadnych informacji (umywają ręce), jedzenie z lodówki nadaje sie do śmietnika. Firma porażka nie polecam.
Brak
Niski poziom świadczenia usług dostaw prądu
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wołczyn Mieszkaniec
link | zgłoś
2020-01-28
*.111.156.*
To jest dramat mieszkamy w 21 wieku w mieście całkiem dużym, zima marzniemy bo pijusy z taurona nie potrafią sobie poradzić i 3 dzień wyłączają zasilanie małe dzieci marzną, okrutny rządowy monopolista, siłą i przemocą wykrada nam pieniądze za marnej jakości usługi.
brak
monopolista rządowy to poważna wada genetyczna
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
slowblues
link | zgłoś
2020-01-26
*.30.29.*
Postkomunistyczny moloch z przerośniętymi ambicjami i lichym zapleczem, windujący ceny i nie dbający o klientów. ZERO ZERO ZERO, to właściwe oceny, ale niestety musiałem dać po jedynce. Bezczelni podają na swoich stronach ofertę dla domów w cenach netto (kto z osób prywatnych ma możliwość odliczenia [rozwiń/zwiń]
żadnych
za dużo ich by pisać...
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Asia
link | zgłoś
2019-12-19
*.8.115.*
Zdarzają się takie krótkie wyłączenia prądu w ciągu dnia, natomiast ostatnio było "planowane" wyłączenie prądu na 9h czyli w godz. 7.00-16.00 tylko, że zapomnieli poinformować o tym administratora budynku co za tym idzie nie było żadnych ogłoszeń na klatce schodowej, dzwonienie na infolinie niewiele [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anna
link | zgłoś
2019-12-11
*.248.165.*
Banda imbecyli, nie potrafią nawet zaksięgować swoich wpłat. Nie wystawiają faktur, nie potrafią podać kiedy inkasent był czytać licznik, nie potrafią podać godzin pracy techników, żenada
Brak
Totalna dezinformacja
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Sylwester
link | zgłoś
2019-11-19
*.10.208.*
tauron oszukuje klientów widocznie ma układy z komornikami zapłaciłem za gaz do końca roku a oni oddali komornikowi, a mi wysłali ponownie rachunki do zapłaty i żądają zapłaty drugi raz Zażądałem wyjaśnienia nie mają żadnej podstawy prawnej.Uwarzajcie bo będziecie płacić jeden rachunek kilka razy ja [rozwiń/zwiń]
żadnych zalet
układy z komornikami
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marek
link | zgłoś
2019-08-28
*.179.20.*
Ostatnio rozsyłane pismo Tauron bez daty z niby podpisem Zespół TAURON pt "Mam prawo wyboru najkorzystniejszej oferty potwierdza dotychczasowe opinie o TAURON na tym portalu. Pismo z załącznikami jest na 10 stron i nic z niego nie wynika.Trzeba sobie samemu zrobić talkę w Excelu i wyliczyć, że dla [rozwiń/zwiń]
brak
czysta biurokracja na dodatek bez wyjaśnienia jak należy dokonac wyboru czyli martw się sam konsumencie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
oszukany
link | zgłoś
2019-08-13
*.205.255.*
mam dowody na to, że ten zapis "2019-05-14 *.236.164.* Zlodzieje i kretacze pracowalem w tauronie nie moglem tak dalej nie potrafie ludzi okradac. Na dziendobry jak zaczelem prace w tauronie mialem szkolenie jak naciagac klienta nie moglem uwiezyc co oni wyprawiaja. Sorry zrezygnowalwm nie jestem [rozwiń/zwiń]
żadne
wszystko, co najgorsze
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Katarzyna
link | zgłoś
2019-07-26
*.0.120.*
Niepowazne zachowanie, juz kolejny raz zamiast odczytu rzeczywistego dostaje za male zuzycie,( w tym miesiacu przeszlo juz wszelkie granice, zużycie było zerowe podczas gdy na liczniku sprawa wyglądała zupelnie inaczej) a nastepnie przychodzą rachunki wyrównawcze i jestem zmuszona płacić bardzo duże [rozwiń/zwiń]
Brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Barto
link | zgłoś
2019-05-14
*.236.164.*
Zlodzieje i kretacze pracowalem w tauronie nie moglem tak dalej nie potrafie ludzi okradac. Na dziendobry jak zaczelem prace w tauronie mialem szkolenie jak naciagac klienta nie moglem uwiezyc co oni wyprawiaja. Sorry zrezygnowalwm nie jestem zlodziejem.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ewka
link | zgłoś
2019-05-13
*:6528:e66f:*
MASKARA! Odłączenie prądu, brak jakiejkolwiek informacji ... chcesz dowiedzieć się kiedy będzie monter - NIE WIEDZA, chcesz kontakt do montera - NIe MAJA .. dno dni jeszcze raz dno
Brak informacji o monterzy, który dla nich pracuje, brak informacji o czymkolwiek
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paweł
link | zgłoś
2019-04-28
*.145.220.*
Nie działają doładowania liczników przedpłatowych online od kilku dni, rząd PIS rżnie Polaków bez litości tym złodziejskim monopolem elektrycznym, ale to rodakom widać nie przeszkadza. Dalej żebrajcie te nic nie warte usługi za poteżne pieniądze, okradają Was a Wy nic. To będziecie mieć jeszcze gorz [rozwiń/zwiń]
Monopol, kartel, złodziejstwo sankcjonowane przez PIS
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr
link | zgłoś
2019-04-25
*.147.39.*
czekam 30 dni na podłączenie licznika dwukierunkowego ( panele słoneczne) i brak odzewu ale jak zgłosiłemi wycofałem info ,że licznik i za niskie rachunki nalicza to bli następnego dnia ( pomimo wycofania zgłoszenia) ale oczywiście licznika przy okazji nie przywieźli, cała wierchuszka TAURONu to ban [rozwiń/zwiń]
brak
tyle co u teściowej + brak zalet
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Lena
link | zgłoś
2019-04-03
*.173.48.*
Wyłączyli zasilanie i od 17 do 22 idslej nie ma prądu nie można się dowiedzieć co się dzieje i kiedy zostanie wlaczony człowiek głodny nie może nic zrobić siedzi przy świeczce jak za komuny *** firma chyba trzeba przejść na piece węglowe
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Rysiek916
link | zgłoś
2019-03-23
*.227.159.*
Pracownica taurona w Dąbrowie Górniczej mnie oszukała. Ponieważ zmarła moja matka chciałem przepisać licznik na siebie, bo był przypisany na nią. Myślałem że podpisuje umowę na czas nieokreślony dopiero po zalogowaniu się na ebok zobaczyłem że mam umowę z serwisantem na 3-lata. Więc udałem się do ta [rozwiń/zwiń]
brak
oszukiwanie klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
123
link | zgłoś
2019-03-21
*.8.201.*
Nie firma a tragedia jest, 2 razy podrząd są wystawione faktury o 2 razy więcej niż są pokazane liczniki. To że mają Państwo online odczyt jest wielkim kłamstwem, a nie prognozowanymi danymi. Jestem nowym klientem Taurona i za 2 msc tylko są problemy
odczyt liczników
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ktoś
link | zgłoś
2019-03-20
*.106.19.*
Zostałam oszukana. Podawałam stan licznika SMS i żaden z nich nie był poprawnie wpisany w faktury , zorientowałam się jak przyszło mi do za płaty 2 tys. Lecz oni twierdzą ze wszystko jest wporzadku. Ale ja nie odpuszczę tak łatwo. Zostałam potraktowana w Legnicy jak dno ludzie którzy tam pracują są [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Szymon
link | zgłoś
2019-03-12
*.146.160.*
Infolinia tregadia żadnych informacji, pogotowia energetyczne żenada, brak jakichkolwiek informacji czss oczekiwania na polaczenie "ponizej 20 minut"- 58minut.zero pomocy bądź jakiejkolwiek konkretnej informacji.Jednym słowem totalne DNO.
Tauron
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr
link | zgłoś
2019-03-04
*.173.43.*
Poprostu dno
barak
wszystkie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
jm
link | zgłoś
2019-02-01
*.253.191.*
zGŁASZAM ZMIANE FIRMY I BRAK ODPOWIEDZI
ZALETY?
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Zek
link | zgłoś
2019-01-22
*.156.134.*
Tego już nie idzie zrozumieć miałem nadpłatę teraz okazuje się że mam niedoplate a oprócz tego do zapłaty dwa razy te same faktury na te sama kwotę pomimo że wczesniej miałem rozliczenie końcowe .
Brak totalny balagan
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Andrzej
link | zgłoś
2019-01-03
*.2.96.*
To jest żenada, obsługa poziom zero, fachowość 0. Prośba o kontakt, nikt nie dzwoni przez kilka dni. przenosiłem do nich gaz, i dzisiaj jestem bez gazu :) To kpina
brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ms
link | zgłoś
2018-12-05
*.172.255.*
tauron to *** i zlodzieje, kradna ile sie da. dzieje sie tak dlatego ze w tym kraju rzadza zlodzieje i ***.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
darek
link | zgłoś
2018-12-03
*.134.19.*
Słaba, niekompetentna firma. Nikt nic nie wie, pełna spychologia. Każdy konsultant mówi coś innego. Warto się zainteresować jak masz problemy psychiczne i lubisz być bity i poniżany. W skali od 1 do 10 dostają ode mnie klapki Kubota.
really?
wszystko
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kamil
link | zgłoś
2018-11-22
*.173.64.*
Znów pól Opola nie ma prądu. Straty same zakłady stoją. Dramat. Dodzwonic na infolinie sie nie da. Syf.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wrocław
link | zgłoś
2018-11-21
*.173.232.*
Pracownicy taurona to banda bezlitosnych naganiaczy którzy obiecują tańsza taryfę i jak już stoisz pod ścianą to dają wyższą od poprzedniej. Nie polecam, radzę omijać hordę hien z daleka!!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
oszukana
link | zgłoś
2018-11-15
*.8.176.*
Czytajcie umowy przy ich zawieraniu, ja zaufałam pracownikowi Tauronu i niepoinformowana zostałam z wysoką opłatą handlową.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kopciu
link | zgłoś
2018-10-09
*.134.134.*
*** to jest za przyzwoite określenie na was
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Anxxx
link | zgłoś
2018-09-21
*.178.109.*
Macie tyle klientów,ponieważ jesteście monopolistą w tym rejonie kraju.Dodam,że jesteście większymi złodziejami niż PIS.Tak potraficie omamić klienta,że po rozmowie z Wami wie mniej niż wcześniej.Tak kombinujecie by zawsze wyjść na swoje.Trochę poczytałam i zaczynam rozumieć na czym te Wasze kombina [rozwiń/zwiń]
Brak zalet
Same wady
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ara
link | zgłoś
2018-09-10
*.0.127.*
Złodzieje i debile. Pracownik zawalił na wstępie, montując licznik na taryfę nocną, a w umowie miałam normalną. Za 4 lata obudzili się życząc sobie ode mnie 15. tys. Łaskawie mi to rozłożyli na raty, a po 2 miesiącach zażyczyli sobie odsetek. Debile, którzy nie wiedzą, co mają w papierach. Nie ma o [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paweł
link | zgłoś
2018-09-03
*.167.108.*
Mieszkam w Leszczyńcu na Dolnym Śląsku. Średnio co tydzień nie mamy prądu przez jeden dzień. Lodówki roztopione, mięso do wyrzucenia, uduszone rybki w akwarium. Dzieci nie mogą odrobić lekcji. Nie ma możliwości zmienić dostawcy prądu, jest jeden, Tauron, który w nosie ma klientów z mojej okolicy. Pr [rozwiń/zwiń]
Cykliczne całodniowe braki prądu
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Maciej
link | zgłoś
2018-08-01
*.37.204.*
Roz***iliscie mi komputer zwarciem brudasy pod adres podany poniżej ma przyjechać technik albo ma byc wysłany hajs a konkretnie 4000zl za komputer ...
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr
link | zgłoś
2018-07-27
*.40.200.*
Gaz od Tauronu to porażka!!!Nie zrobili odczytu gazomierza a przysłali rachunek.Wymyślili sobie zużycie 161m3 a jest 73m3. Klienta mają gdzieś.NIE POLECAM!!!
Brak zalet
Tylko Wady
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jarek
link | zgłoś
2018-07-23
*:baff:fe82:*
Porażka :(
BRAK
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
danny
link | zgłoś
2018-07-23
*.250.179.*
Nie polecam !
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
iza
link | zgłoś
2018-07-18
*.254.250.*
nie polecam nie dosc ze ceny jak z kosmosu to zmieniają sobie terminy płatnośći bez twojej zgody !!PORAŻKA nie polecam
brak
wszystko
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Gosia
link | zgłoś
2018-07-16
*.42.116.*
Apel do Polaków, obudźcie się. Tauron rządowa spółka mająca na celu dawanie miejsc pracy dla polityków nie tylko Was okrada, sprzedając najdrożej w europie prąd gównianej jakości, ale dodatkowo ciągłe przerwy, brak informacji o braku zasilania na stronie, kompromitacha na każdym kroku. Tak syfiatej [rozwiń/zwiń]
Brak zasilania całe dnie, bez żadnej iformacji, pracownicy pijani w sztok
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Agata
link | zgłoś
2018-07-15
*.134.179.*
Porażka, wyłącznie prądu bez jakichkolwiek komunikatów na kilka godzin w niedziele!!! Co z tego ze jest jeden komunikat na stronie www bez jakichkolwiek wyjaśnień jeśli nie każdy ma dostęp do internetu. Stanowczo odradzam.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ka
link | zgłoś
2018-06-07
*.254.183.*
Niecały miesiąc temu otrzymałam telefon od konsultantki Taurona. Pani, która do mnie zadzwoniła zdawało się w ogóle nie przeszkadzać, że umowa, o której planowała ze mną porozmawiać, nie jest na mnie. Weryfikacja tożsamości ograniczyła się do pytania "czy jest Pani osobą decyzyjną?". Została mi z [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
damiannpan
link | zgłoś
2018-05-08
*.248.160.*
Dodam jeszcze, ze w związku z zaistniałą sytuacją słozyłem reklamację - chciałem tylko zawrzeć aneks na przyszłość, aby ta dodatkowa odpłatność się nie pojawiała. Odpowiedź negatywna - firma nie ma sobie nic do zarzucenia!
naciągają ludzi na dodatkowe opłaty
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
damiannpan
link | zgłoś
2018-05-08
*.248.160.*
Podpisywałem ostatnio umowę na formę, przy zawieraniu pani zachwalała rzeczywisty odczyt licznika co miesiąc, nie wspomniała jednak, że będzie się to wiązało z dodatkową odpłatnością. Firma naciąga klientów na dodatkowe świadczenia, nie polecam. Na szczęście jako przedsiębiorca mogę łatwo zmienić do [rozwiń/zwiń]
naciągają ludzi na dodatkowe opłaty
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Łukasz
link | zgłoś
2018-04-17
*.0.39.*
Te ***e *** nie powinni miec koncesji. Kolejka w katowicach na 1,5 godziny i sie dowiadujesz ze umowa przyjdzie poczta jak na miejscu mozesz podpisac. Negocjowac nie mozesz bo nie ma innej oferty wiec wy***em do konkurencji i jest pieknie ????
Urzędnicy
Komunistyczne podejście
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Haja
link | zgłoś
2018-04-14
*.71.144.*
Żenada. Nękają klienta telefonami w celu podpisywania ich nowych wspaniałych umów, a z rozliczeniem spóźniają się 2 miesiące.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paweł
link | zgłoś
2018-04-13
*.111.156.*
Uokik walczy z monopolami i udaje ze nie widzi monopolu prądowego, gazowego, kolejowego, rząd ma ciężką schizofrenie i odjechał całkowicie rzeczywistości. Tymczasem Tauron to coraz większe szambo, awarie całymi tygodniami, nie działający system wpłat i fakturowania, całkowicie skompromitowany ebook. [rozwiń/zwiń]
Systematyczny brak prądu, obsługa nie funkcjonuje
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr
link | zgłoś
2018-03-20
*.178.210.*
szczerze odradzam ta firmę. Trzy miesiące walczyłem aby przenieść do Tauron prąd i gaz. Te dziesiątki telefonów wytrzymałem, ale jak dwa razy (!) się pomylili na koniec i wysłali nie pod ten adres wymęczoną umowę, cos we mnie pękło. Tauron pięknie wygląda w TV i reklamie. Rzeczywistość jest zupełn [rozwiń/zwiń]
właściwie brak
niekompetencja pracowników, liczne pomyłki
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Konradt
link | zgłoś
2018-03-18
*.254.163.*
Na dynamo w rowerze można bardziej polegać.
Nie ma.
Są jedną wielką wadą.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Poszkodowany.123.
link | zgłoś
2018-03-15
*.174.55.*
Przeciesz oni umowy podpisują sami na odległość. Moje zdarzenie jest takie duże opłaty umowa na rok czasu i ide sprawe wyjaśnić to Taurona potrzebuje umowe na dodatek do prondu z miasta i oni dają umowe z dnia przykład mam umowe od 1 07 2016 do 31 06 2017 wienc ide po umowe odebrać w 01 02 2017 roku [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mariusz
link | zgłoś
2018-03-11
*.202.157.*
Masakra. Tak dokładnie, spóźniłem się z zapłatą rachunku, mój błąd.Choroba pochłonęła wszystkie moje pieniądze- jestem na rencie. Już miałem zapłacić i uregulować rachunek i... nie miałem możliwości, odcięli dostawę prądu. Cichutko w porannych godzinach, nawet nikt nie raczył powiedzieć będziemy odc [rozwiń/zwiń]
BRAK
brak kompetencji obsługi
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Andrzej
link | zgłoś
2018-03-01
*.241.33.*
Zachęcam wszystkich do zmiany sprzedawcy - ja już zmieniłem i płacę niższe rachunki.
e-bok
nieetyczne zagrania
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
MIECZYSLAW
link | zgłoś
2018-02-28
*:d413:567b:*
TO CO WYPRAWIA TAURON TO ZENADA PO ZAMONTOWANIU NOWEGO LICZNIKA W NOWYM MIESZKANIU OKAZALO SIE ZE LICZNIK MIMO WYLACZENIA WSZYSTKICH BEZPIECZNIKOW NABIJA KILOWATY FIRMA TAURON NIEDOPUSZCZA MOZLIWOSCI REKLAMACJI ZAMONTOWANEGO LICZNIKA TYLKO ZAMOWIENIE USLUGI PLATNEJ SPRAWDZENIA LICZNIKA KTORA KOSZTUJ [rozwiń/zwiń]
1
4
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
mawinaka
link | zgłoś
2018-02-28
*.17.207.*
Pani z infolinii nie miła, z ironicznym uśmieszkiem odpowiadała na moje pytania, zdziwiona,że czegoś nie wiem. Jakbym wiedziała to bym nie dzwoniła, logiczne.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
kikao6
link | zgłoś
2018-02-28
*.146.32.*
Oszuści i wyzyskiwacze do tego bez żadnego wspólczuia.. Mam zadłużenie z powodu trudności finansowych i nie chcą mi rozłożyć na raty każą mi spłacić całość mam na to miesiąc nikt mi pożyczki nie udzieli gdyż nie pracuję utrzymuję sie z alimentow i dodatków ale ich to nie obchodzi. Może wiecie gdzie [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mariola
link | zgłoś
2018-02-21
*.235.147.*
Banda złodziei i oszustów, nie potrafią rozczytać bieżących faktur .Na dzień dzisiejszy mam do spłaty ponad 10 tys zł przez błąd inkasenta, który źle odczytał licznik. Trzeba z nimi zrobić w końcu porządek. Szukam osób chętnych do współpracy, aby odzyskać swoje pieniądze i sku****** nie pł [rozwiń/zwiń]
brak
bardzo dużo !!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr
link | zgłoś
2018-01-23
*.172.239.*
Daremna firma. Złodzieje i oszuści. W klauzuli mają, że jak się nie odezwiesz na ich propozycję to uruchamiają produkt. W du.ie mają klienta. Ich motto to: Nie musimy nic robić dla klienta bo to on musi wyraźnie powiedzieć, że nas nie chce. W przeciwnym razie jest na nas skazany ha ha ha. I chwalą s [rozwiń/zwiń]
BRAK
DUŻO WAD
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
paweł
link | zgłoś
2017-12-19
*.175.231.*
Pierdo---ni kłamcy przez 7 dni czekam na podłączenie licznika na infolini sami idioci którzy znają tylko dwa słowa NIEWIEM, NIC NIE MOGĘ PORADZIĆ ALE PIENIĄDZE to chcą PRZESTRZEGAM NIE ZAWIERAJCIE UMOWY Z TYMI NIE KOMPETENTNYMI ZŁODZIEJAMI KTÓRZY NIE SZANUJĄ KLIENTA SKANDAL ŻEBY SIĘ PROSIĆ O SPEŁNIE [rozwiń/zwiń]
żadnych same minusy
same wady
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Sklepikarz
link | zgłoś
2017-12-12
*.111.142.*
To co sie znowu dzieje to przekracza ludzkie pojęcie , lekko powiało i całe miejscowości znowu bez prądu mam 3 sklepiki : lodówki zamrażarki znowu towar rozmrożony do wywalenia przez nieudolność tego monopolisty !!! Przerwy przekraczają nawet 24h !!! Mamy 21 wiek ?
brak
ciągłe awarie, cena
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Michał
link | zgłoś
2017-12-10
*.0.65.*
Żałosna firma
brak
mnóstwo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Klient Taurona (niestety)
link | zgłoś
2017-12-10
*.0.65.*
Oni są po prostu bezczelni. Od dwóch dni nie ma prądu, a jak dzwoniłem do nich to albo nie odbierali a jak już odebrali to jeden z nich odpowiedział: "Proszę uzbroić się w cierpliwość". A co ja jakiś karabin maszynowy jestem, że mam się uzbrajać?
brak
nie chce mi się pisać za dużo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Karola
link | zgłoś
2017-11-22
*.10.145.*
Wydaje mi się, że jeśli chodzi o usługi juz dużo zostało powiedziane... To o czym ja chce powiedziec to obsługa klienta. Rozumiem, ze jesli nie zaplacilo sie na czas to sa tego konsekwencje. Każdy podpisuje umowe. Jednak przy tym wszystkim nie trzeba być chamskim wobec klienta. Nie trzeba też rzucać [rozwiń/zwiń]
brak szacunku do klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Joanna Czarnecka z Rodziną
link | zgłoś
2017-10-29
*.137.17.*
Jak przystało na niedziele chcieliśmy poogladać TVP jako fani PISU i zwolennicy 500+ jednak niestety już zaczynamy dostrzegać coraz więcej wad PISU, dali nam 500+ a w koło wszystko dużo droższe prąd, woda gaz, jedzenia, a najgorsze że rządowej telewizji nie da się pooglądać bo rządowego prądu brak [rozwiń/zwiń]
brak
nieudacznicy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Adam Kowalski
link | zgłoś
2017-10-29
*.111.142.*
kolejny raz sklepy bez zasilania trosze powiało i Tauron bezradny... nawet dodzwonić sie nie da ...cały czas tylko podwyzki u tego monopolisty ...a jakośc usług tragiczna
brak
notoryczne przerwy w zasilaniu
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Grzegorz Nowak
link | zgłoś
2017-10-29
*.163.1.*
Gigantyczne pieniądze wyciskane przez Tauron przemocą od swoich klientów nie pomagają, wystarczy, że lekko powieje i znów dziś od 12 godzin nie mamy zasilania, to jest kolejny raz tylko w tym miesiącu. Znów wielkie straty dla całej rodziny. Z małego osiedla tauron jako monopolista wyciska miliony a [rozwiń/zwiń]
Bardzo drogo, jakość podła
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr
link | zgłoś
2017-10-08
*.248.154.*
Tauron - Ściąganie pieniędzy na miarę XXI wieku. Usługa - XIX wiek.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
kiko
link | zgłoś
2017-10-08
*.42.64.*
Poszukuję osób które mają problem z tą firmą i chcą odzyskać swoje pieniądze. Proszę o kontakt: [email protected]
prad
brak
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Klienci
link | zgłoś
2017-10-08
*.254.145.*
Obsluga klienta na bardzo niskim poziomie, za kazdym razem jak wysylalismy zapytanie odpowiedzi albo wogole nie bylo, albo zupelnie nie na temat. Likwidujac obiekt (jestesmy firma) zawsze wysylamy prosbe o ostateczne rozliczenie. A nastepnie po kilku latach przychodzi pismo z jakimis odsetkami. ZDar [rozwiń/zwiń]
brak
niedbalstwo we wszystkim
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marian z malego miasteczka
link | zgłoś
2017-10-07
*.15.84.*
Jesteśmy załamani 2 dzien nie mamy prądu, jedzenie z lodówki na śmietnik, telefony działają internet z telefonu działa, a nasza wioska odcięta od prądu kolejny dzień bo troszkę powiało, to niesamowite co ten nieudolny rządowy monopol wyprawia, robi z nas kompletnych dziadów, niewolników okradając j [rozwiń/zwiń]
brak
nieudolna firma
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ewelina
link | zgłoś
2017-10-07
*.62.57.*
Płacę rocznie 2500 zł za prąd, którego koszt wytworzenia to 200 zł, reszta jest za tak zwany przesył. Na osiedlu jest 1000 domów takich jak mój, rocznie biorą ponad 2 miliony z osiedla za nic, druty sobie wiszą nic nie kosztują, a jak przychodzi wiatr to zostawiają nas bez zsilania na kilka dni, lod [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Gs
link | zgłoś
2017-10-07
*.254.178.*
Totalna porażka monopolista robi co chce troche wiatru i prądu nie ma 3 dni to już drugi raz w tym roku prywatnych odbiorców mają gdzieś tylko o kasę to wiedzą jak się opomniec
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paweł
link | zgłoś
2017-10-06
*.167.109.*
Odkąd Tauron i reszta energetyki jest w rękach Pis to wystarczy że trochę powieje i milion ludzi w Polsce jest bez prądu. PiS zawierzył sieć energetyczną Boskiej opiece, ale widać Bóg nie chce się interesować Pisowskimi drutami. Kolejne apele o prywatyzację tych szmaciarskich firm nie dają nic.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Andrzej
link | zgłoś
2017-06-12
*.111.148.*
EBOK tego rządowego monopolisty to kupa gówna, nie działa doładowywanie pre paid, nie działa podgląd płatności. Rząd siłą i przemocą zmusza Polaków do akceptowania tego stanu, Polska potrzebuje wolności gospodarczej i uwolnienia rynku, bez tego będzie dalej tak jak w afryce.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Janusz Ogorzelca
link | zgłoś
2017-06-11
*.247.72.*
PISowski Turon ma standardy godne pożałowania, mają w głebokim poważaniu ludzi ze wsi, cały dzień nie ma prądu, w Ogorzelcu i Leszczyńcu, po weekendzie pewnie zapijaczone mordy mają w d.. mieszkańców wsi. Lody dla dzieci stopione, mięso w lodówce się psuje, po prostu tragedia, czy to się kiedyś w ko [rozwiń/zwiń]
brak
ciągłe awarie, długi czas pozbycia sie awarii, ogromnie wysokie ceny w USA niższe mimo wyższych zarobów, po prostu bieda!!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Klient Taurona
link | zgłoś
2017-04-19
*.111.156.*
To co wyczynia ten monopolista to jest niesłychane lekki wiatr gdzie nie gdzie poprószyło a całe gminy są bez prądu: "Na skutek katastrofalnych opadów śniegu wyłączenia obejmują powiaty: oleski i lubliniecki, gmina Kalety. Ze względu na dużą ilość awarii w sieci, czas oczekiwania na połączenie [rozwiń/zwiń]
brak
częste awarie, długi czas reakcji, wysokie ceny
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Grzegorz W
link | zgłoś
2017-01-10
*.111.148.*
Od stycznie "dobra zmiana w tauron" już nie można kupić prądu do licznika przedpłatowego przelewając pieniądze na konto monopolisty, teraz dodatkowo do opłaty za przelew dochodzi prowizja nie wiadomo za co. i tak rządowy, niewydolny, drogi, awaryjny i całkowicie bezczelny tauron okradł Polaków na ko [rozwiń/zwiń]
Brak
Skandalem jest, żeby na rynku energii był monopol, wyobraźcie soebie państwo monopol orange na usługi telekom. Rachunki byłyby po 300-400 zł
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Adam
link | zgłoś
2016-11-29
*.111.148.*
To co ten monopolista wyczynia przechodzi ludzkie pojęcie mam 4 sklepy w oleśnicy i dzisiaj we wszystkim punktach od 1,5h brak zasilania i nie wieża jak długo potrwa 21 wiek
brak
bardzo czesto usterki
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr_F
link | zgłoś
2016-10-05
*.51.16.*
Tauron korzystając z pozycji siły wobec klientów okrada ich z pieniędzy w sposób bezczelny i nikczemny. Po wpłacie kilku tysięcy złotych za doładowanie licznika, dowiaduje się do Tauron Sprzedaż, że doładowania nie będzie ponieważ kiedyś nie informując żadnego z klientów zmienili numer rachunku do d [rozwiń/zwiń]
Złodzieje
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Ramzes
link | zgłoś
2016-07-12
*.111.149.*
Od wczoraj jesteśmy bez prądu XXI wiek a usuwanie usterki trwa już 24h, kolejny raz wszystko co było zamrożone pójdzie w kosz przez nieudolność tej firmy ! Dlaczego to nie jest prywatne- tylko Państwo trzyma na tym monopolu łapę...to musi tak działać !
?
czeste awarie a jeszcze częsciej wyłączają "planowo" !!!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Rafał Zapocki
link | zgłoś
2016-06-07
*.231.63.*
Generalnie jest ok, ale drugi raz bym się nie zdecydował. Miały być znacznie wieksze oszczedności
oszczędności są ale nie tak duże, żeby do nich przechodzic
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marian
link | zgłoś
2016-05-22
*.111.156.*
Znowu kolejna doba bez zasilania, lodówki rozmrożone, ogromne straty, żyjemy w chorym biurokratycznym Państwie, gdzie rząd tylko patrzy jak okraść swojego poddanego, Co kilka godzin przedłużają awarię, rządowy monopolista sra na swoich klientów, ma nas głęboko w *** jesteśmy dla nich robactwem. B [rozwiń/zwiń]
brak
Nie starczyłby miejsca aby wymieniać
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Waldek
link | zgłoś
2016-04-18
*.111.148.*
To co robi Tauron to tragedia ostatnio musiałem już zakupić agregat prądotwórczy bo ciągły brak zasilania po parę godzin uniemożliwiał mi funkcjonowanie firmy, a krótkich przerw już nie zliczę. I to w wszystko w mieście Wojewódzkim, zastanawiające co się musi dziać na wioskach. Tragedia !!!!
mam prąd jak jest
nie mam często prądu
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Artur Kaczorowski
link | zgłoś
2016-02-18
*.242.246.*
Jestem okropnie zdegusotwany jakością monopolisty rządowego, od 2 w nocy co chwile pojawiają się zaniki napięcia, popusło mi się od tego już kilka urządzeń, czy można liczyć że kiedyś skończy się rządowy monopol? po prostu jakośc usług Taurona jest żenująca
brak
ciągłe wyłączenia, bez zapowiedzi, nie przyznają się do awarii,
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tauron rządowe Patafiany i nieroby
link | zgłoś
2015-11-10
*.254.216.*
Po prostu jestem załamany, wszystko co było w lodówkach idzie do śmietnika, bo banda nieudaczników żyjąca z moich podaktów nie wie co się stało i drugi dzień nie potrafią się połapać, dlaczego wies nie ma prądu, tak traktujecie wieśniaków patafiany rządowe?
nie ma zalet bo wieczne problemy
brak zasilania z 100x w roku
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Janusz Czerkawski
link | zgłoś
2015-11-10
*.111.148.*
12 godzina bez zasilania, na szczęscie smartfony działają i ładowarki solarne, o nas na wioskach zawsze zapomina tauron. Pracują tam nieudacznicy, a do tego podając informację o mojej miejscowości i sąsiedniej, w jednym zdaniu robią 2 błedy ortograficzne. Ta firma to żenada, na szczęscie telefony ju [rozwiń/zwiń]
chyba tylko tle że czasami jest prawidłowe napięcie
awarię, długi czas usunięcia usterek, droga energia eleketryczna
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Katarzyna Śniegur
link | zgłoś
2015-11-10
*.183.220.*
Masakra drugi dzień jesteśmy bez prądu Przełęcz Okraj, a w Tauronie nawet nie wiedza kiedy naprawią. Lodówki powoli zaczynają sie rozmrażać ludzie klienci wyjechali bo nie chca mieszkac bez prądu.... Jak bym miała możliwość to bym kupiła prad od prywatnej firmy To jest straszne mamy 21 wiek ! [rozwiń/zwiń]
brak
częste awarie, bardzo długi czas naprawy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
monia
link | zgłoś
2015-10-06
*.231.61.*
Faktycznie ta firma ma najwiekszy problem z naprawą usterek, ale jest lepszym dostawcą niż jego poprzednik. Obecnie płace mniej a korzystam tak jak zawsze.
jestem zadwolona
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Michał
link | zgłoś
2015-09-24
*.25.137.*
Dostawca o wysokich aspiracjach i niskim poziomie obsługi odbiorców. Oferuje dostarczanie prądu na stałej wysokości ceny przez ustalony czas, po czym w rozmowie telefonicznej handlowiec zapewnia, że to będzie stała cena pod warunkeim wzrostu. Przy spadku ceny będzie cena dla odbiorcy obniżona. Ale t [rozwiń/zwiń]
jeszcze dostarczają prąd
przestarzała infrastruktura, naciąganie klientów z podawaniem nieprawdziwych informacji
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Palina Zawadzka
link | zgłoś
2015-09-18
*.111.142.*
To jest niesamowite jak ta firma traktuje klientów, mieszkam w Świerczowie wczoraj od godziny 16 zostało wyłaczone zasilanie mija 22 godzina a prądu jak nie było tak nie ma, czym predzej powinno się uwolnić rynek energetyczny w Polsce to co wyprawia ten monopolista to wiek 19 a nie 21 . Pozdrawia [rozwiń/zwiń]
brak
przerwy w dostawie , kosmiczne ceny, brak profesjonalizmu,
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Michał K.
link | zgłoś
2015-09-18
*.111.148.*
W Mąkoszycach jak w średniowieczu, dwa dni bez prądu, żenada i wstyd. Jedzenie z lodówki do wyrzucenia, rybki za 1,5 tysiąca w akwarium zdechły - ciekawe kto mi za to zwróci, zero szacunku dla klienta, jak za komuny, i to jest "największy dostawca energii w Polsce" - śmiechu warte, ale ważne że z ha [rozwiń/zwiń]
żadnych
najdroższy prąd, najgorsza jakość usług, ciągłe przerwy w dostawie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Krzysiek
link | zgłoś
2015-09-09
*.65.135.*
Tauron nie liczy się z klientem. Po raz kolejny brak zasilania w Świdnicy, fatalna jakość usługi, brak realnej konkurencji na rynku sprawił, że firma ta stacza się po równi pochyłej w przepaść, a przymusowi klienci wraz z nią. Kompletna klapa! Pozostało zainwestować w porządny agregat.
ciągłe braki zasilania
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Mateusz
link | zgłoś
2015-08-11
*.111.149.*
Najgorszy, paskudny, nieludzki monopol. Usługa a'la Korea Północna. Ich prepaid na przykład to kpina, mają Polaków za idiotów, faktury wysyłają z błędnymi kodami doładowującymi, maksymalne doładowanie 400 zł wymyślił jakiś komunistyczny kretyn w tej spółce. Jak chce doładować za 2000 zł to wbijam ja [rozwiń/zwiń]
Komunistyczny monopol, pogarda dla klienta
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Andrzej
link | zgłoś
2015-08-06
*.159.188.*
Jako monopolista okradają polskie rodziny, siłą i przemocą rząd zmusza do zakupu prądu w tej jednej firmie, która wciska go Polakom po najwyższych cenach w Europie. Z zrabowanych siłą pieniędzy polskim rodzinom, emerytom i rencistom ta banda urządza sobie promocje i rozdaje czapeczki i baloniki w cz [rozwiń/zwiń]
Monopol, siłą i przemocą rabuje się Polaków
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Aneta
link | zgłoś
2015-07-20
*.111.149.*
Tauron to banda pijaków i tumanów, brak konkurencji powoduje dostarczanie usług jakości afryki środkowej. Lekko powieje i już nie ma prądu przez 24 godziny, żywność się psuje, firma stoi, zwierzęte hodowlane cierpią. Niech rząd rozbije te monopole i dopuści prywatnych operatorów, bo to inaczej dopro [rozwiń/zwiń]
Cykliczne braki prądu po 24 godziny i więcej, paraliż gospodarki
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Andrzej
link | zgłoś
2015-06-21
*.37.138.*
NIe rozumiem tych wszystkich niezadowolonych. Sami jesteście sbie winni. Bo jakmoże być tańsza energia od wirtualnego dostawcy, przecież to absurd. TE wszystkie firmy , które oferuja tańszą energie i tak dzielą sie zyskami z ENERGII. To wszystko nie warte jest funta kłaków. Lepiej zmusić ENERGĘ do [rozwiń/zwiń]
brak zalet (fikcja)
same negatywy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kowalski
link | zgłoś
2015-06-20
*.111.148.*
Witam mieszkam w miejscowości Srebrna Góra Tauron nie umie sobie poradzić z prostą awarią od 6 godzin. Tą państwową firmę powinno się zamknąć lub po prostu sprywatyzować, przecież oni utrzymują się dzięki nam a nie my dzięki nim. Tam firma to jest PRL. Pozdrawiam wszystkich klientów tego państwowego [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
nabuchodonozor
link | zgłoś
2015-06-09
*.111.136.*
Mamy 21 wiek a tauron wyłacza zasilanie na 8h dziennie, wysarczy że powieje wiatr i również prądu brak jak dla mnie to jest nie do przyjęcia Należy sprywatyzować jak najszybciej
brak
notoryczne przerwy w zasilaniu, wiatr ma wpływ na stabilność
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jacenty
link | zgłoś
2015-05-31
*.172.247.*
A ja mam, korzystam i bardzo sobie chwalę. Jak dla mnie najważniejsze jest to, żebym płacił niższe rachunki i z Tauronem rzeczywioście mam znacznie niższe opłaty, polecam
wszystko ok
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Yankez
link | zgłoś
2015-05-05
*.163.165.*
Zamiast inwestować w nowoczesnę rozwiązania i infrastrukturę sponsorują jakiś dziwny żużel i inne sporty w większości złożone z zaganicznych zawodników. Przypominam że to Państwowa firma czyli własność całego narodu a nie POPSLowski folwark. Niech prezesi z wąłsnych kieszeni składają się na spnsorin [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
TOmi
link | zgłoś
2015-02-23
*.111.156.*
Mieszkam w WIązowie od wczoraj nie mam prądu, 21 wiek to tragedia aby nie poradzili sobie w 1 dzień z usterką
brak
monopolista
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Kowalski
link | zgłoś
2015-01-10
*.111.148.*
To jest firma nie tylko chciwa na grosz klienta ale w ogóle nie inwestująca w infrastrukturę sieci tylko jedzie na tym co pozostawił wcześniejszy ustrój. Wiecznie nie prądu, troszkę powieje brak prądu, malutka burza brak prądu, a jak się zadzwoni do nich to oczywiście zgłoszenie przyjęte, ale kiedy [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wiśniewski
link | zgłoś
2015-01-08
*.179.203.*
Korporacja, chciwa na każdy grosz, nieuczciwa. Ma drogą energię. Jest nieprzewidywalna. Bawi się tylko w papierologię. Jako sprzedawca energii kompletnie niepotrzebna na rynku. Może to przecież robić dystrybutor, a nawet producent energii, bo i tak wszystko jest załatwiane wirtualnie. Po co tyle zar [rozwiń/zwiń]
brak
Niesolidny dostawca, drogi, nieszanującyswojego klienta.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marian
link | zgłoś
2015-01-04
*.111.156.*
Codzinnie probemy z zasilaniem, zaczęło się od tego, że u nich wszystko wpirządku, okazuje się że jednej fazy jednak nie ma czas usunięca usterki 2 godziny przdłużą się do 10 godzin i wciąż bez zasilania, nie pisałbym nic gdyby to było jednorazowe, ale ta nieudolna firma ciągle ma problemy, najwyższ [rozwiń/zwiń]
chyba cieszyc się trzeba że czasami jest prąd
same wady, ciągłe problemy, za dużo biurokratów
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Piotr
link | zgłoś
2014-12-20
*.111.149.*
Zbliżają się święta prądu nie ma w domu cały dzień. Na ich stronie z awariami piszą bzdury, że prądu nie ma od 15tej a tymczasem nie ma od rana, nie wiadomo kiedy prąd wróci. To jest jakaś kpina ten cały Tauron, banda nierobów i zwykłych złodziei którzy okradają całe społeczeństwo na spółkę z rządem [rozwiń/zwiń]
Żadnych
Monopol = wysokie ceny, prądu brak w co drugi weekend, jakosć obsługi podła
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
hattrip
link | zgłoś
2014-12-19
*.69.250.*
DRAMAT
Dramatyczna obsługa, chaos, brak komunikacji, wielogodzinne kolejki
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Paweł W
link | zgłoś
2014-12-14
*.111.149.*
Tauron to typowy postkomunistyczny kartel. Rząd przemocą i przymusem zmusza Polaków do korzystania z tego bagna. Nie dopuści żadnej prywatnej inicjatywy. Pozycja monopolisty gwarantowana przemocą rządową pozwala na utrzymywani najwyższych cen prądu na kontynencie. Traci na tym całe społeczeństwo po [rozwiń/zwiń]
Żadnych
Kartel rządowy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Felix
link | zgłoś
2014-11-03
*.99.121.*
Korzystam bo muszę. Monopolista i tyle.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Zbigniew
link | zgłoś
2014-10-03
*.147.129.*
Nie odpowiadają na pisma. Arogancją dorównują Gazecie Wyborczej. Składałem reklamację w sprawie stałych opłat przy zerowym zużyciu prądu. Nie wiedziałem. Wyszło na nie. Po rocznej przerwie znowu muszę ich poprosić o przyłączenie do sieci. Okropne. Zbigniew Pisuła
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Stefek 2
link | zgłoś
2014-07-18
*.42.215.*
Cenię sobie bardzo firmę, ze względu na niskie opłaty za prąd. Nie wyobrażałem sobie, że do tej pory dawałem się aż tak wykorzystywać, teraz wiem, że byłem głupi.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Halina1967
link | zgłoś
2014-05-26
*.42.217.*
Moim znadniem nic ciekawego. Firma oraz oferta jak wiele innych nie polecam szczególnie choć jak ktoś płaci drożej to dlaczego ma nie zmienić na Taurona.
ogólnie ok
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Grzesiek Tarnów
link | zgłoś
2014-05-21
*.167.121.*
Wcześniej słyszałem nazwę Tauron jedynie jako o sponsorze polskiej ekstraklasy koszykarskiej. Okazało się jednak, że tauron ma przyzwoitą ofertę jako dostawca prądu dla klientów indywidualnych. Udzielają gwarancji, na stronie mogę sobie założyć konto i mieć wszystko pod kontrolą. Czego chcieć więcej [rozwiń/zwiń]
niskie ceny za energię
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 

TAURON Polska Energia Opinie