Duon Opinie

1.7 - poziom obsługi
1.7 - jakość usług / cena
1.5 - poleciłbyś znajomym?
ilość opinii: 23
Średnia ocen:
1.6 / 5

Kategoria:
Dostawcy prądu

Strona internetowa:
duon.pl
Informacje o oceniającym
Twoje imię / nick: *
Twój adres e-mail: *
TWOJA opinia
Treść opinii: *
Zalety:
Wady:
Poziom obsługi i reklamacji: *
Jakość usługi / produktu i cena: *
Czy poleciłbyś firmę znajomym? *
Prosimy przepisać kod z obrazka: *
* prosimy o wypełnienie pól oznaczonych gwiazdką
TRax
link | zgłoś
2020-11-04
*.80.35.*
Totalny burdel. Nie idzie dojść w tych prognozach za co i ile płacić wychodzi na to że w lato gdy nie mieszkałem w domu i nie używałem gazu płaciłem ponad 1200zl za zużycie
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Wacek
link | zgłoś
2018-03-04
*.108.152.*
oszusci
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Tito
link | zgłoś
2017-12-21
*.36.119.*
Burdel jest w tej firmie straszny. Jak ma ktoś wybór to lepiej omijać. Nie wywiązuja się z umów.
nie ma zalet
same wady
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
K.
link | zgłoś
2017-04-13
*.179.232.*
Ja tak samo zostałem oszukany przez DUON :) miałem z nimi podpisana umowę na gaz i prąd, nie wysłali mi umowy na prąd, tak więc wypowiedzenie napisałem za prąd do pośrednika z którym miałem umowę wcześniej (bo myślałem, że z nim obowiązuje mnie umowa). Oczywiście gdy wysłałem wypowiedzenie dot. gaz [rozwiń/zwiń]
0
obsługa klient, rzetelność, prawdomówność,
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Rafał
link | zgłoś
2017-03-29
*.150.80.*
Zostałem perfidnie oszukany. Przedstawiono umowę na która miała być na 2 lata a później podpisali i wpisali 4 lata. Odczekali 3 tygodnie przysłali tak żeby nie można było odstąpić. Socjotechniki agresywnej sprzedaży. Jęk najdalej od tej firmy. Rozmawiałem z poszkodowanymi, wszyscy bezradni a Urząd O [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Patryk
link | zgłoś
2017-02-18
*.214.150.*
Masakra masakra masakra próbuje odstąpić od umowy od października a jest luty musiałem zamknąć sklep właściciel lokalu próbuje podpisać umowę z nowym dostawca niestety sie nie da bo nadal moja umowa nie została zerwana brak kontaktu z kim kolwiek przedstawiciele po podpisaniu maja cie w *** ! Dzwoni [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Adam
link | zgłoś
2017-02-03
*.6.154.*
Potrzebuję kogoś kto zajął by się odwołaniem od kar z firmy Duon.Umowę spisałem pół roku przed datą na rozpoczęciem korzystania ze sprzedaży przez Duon.W międzyczasie doszło do likwidacji sklepu z przyczyn ekonomicznych.Zostałem obciążony karami za odstąpienie od umowy.Proszę kogoś o pomoc w tej spr [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Oszukany
link | zgłoś
2016-12-07
*.254.146.*
Zostałem perfidnie oszukany. Przedstawiono umowę na która miała być na 2 lata a później podpisali i wpisali 4 lata. Odczekali 3 tygodnie przysłali tak żeby nie można było odstąpić. Socjotechniki agresywnej sprzedaży. Jęk najdalej od tej firmy. Rozmawiałem z poszkodowanymi, wszyscy bezradni a Urząd O [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marcin
link | zgłoś
2016-11-25
*.238.172.*
uwaga , zapoznajcie się z tym w jaki sposób i na jakich można rozwiązać umowę z tym dostawcą, czy to jest łatwe i jak obwarowane.... hmmm , no i ile kosztuje jak zmienicie zdanie w trakcie trwania umowy... albo sprzedacie mieszkanie, odpowiedz nasunie się sama.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Arek
link | zgłoś
2016-10-12
*.36.45.*
Firma "krzak". Zdecydowałem się na e-faktury i korzystanie z firmowego e-boka. Saldo na koncie w eboku O zł zaś nagminnie dostaję sms`y o zadłużeniu. Permanentnie nie odpisują na zgłoszenia i reklamacje. Panie z infolinii są nie doinformowane i infantylne. Usłyszałem , że to mój problem , że nie [rozwiń/zwiń]
Całkowity brak
Brak kontaktu, odmowa udzielenia informacji na zgłoszoną reklamację , praktyczny brak zainteresowania klientem.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jarek
link | zgłoś
2016-08-18
*.134.79.*
Przestrzegam przed firmą Duon z punktem obsługi w Małkini Górnej Podpisałem umowę na założenie przyłącza gazowego z firmą Duon. Mieli wybudować linię o dł ok 200 m i przyłączyć gaz do 8 dostawców w tym do 2 firm. Zakończenie miało być w IV kwartale 2015 roku. Jak możecie się już domyślać terminu nie [rozwiń/zwiń]
nie znam
j.w
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Magnolia
link | zgłoś
2016-08-09
*.254.227.*
piszę aby przestrzec wszystkich przed firmą DUON. Podpisaliśmy z nimi umowę na dostarczanie paliwa gazowego. Nie możemy się doprosić o faktury. Po kilku interwencjach wreszcie przysłali ale co z tego jak były z datą płatności przeterminowaną. Duplikatów nie wystawili bo nie mogą. Nagminnie zaś przys [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Jan
link | zgłoś
2016-07-18
*.14.64.*
Ostrzegam przed firmą Duon, mój przypadek to pewnie jeden z wielu jednakże postanowiłem napisać o tej firmie. Miałem podpisaną umowę z firmą Duon na rok. Jednakże uważałem, że kwota nie jest dla aż tak satysfakcjonująca ,w związku z tym znalazłem dużo korzystniejszą ofertę innej firmy sprzedającej p [rozwiń/zwiń]
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Aska
link | zgłoś
2016-06-14
*.131.160.*
Witam- dolanczam sie do negatywnych opini,pisze dokladnie z Lezajska przedstawiciel tutejszy to klamca i naciagacz,umowa ktora miala byc napisana na 2 lata okazuje sie ze jest na 3,nie jestem jedyna osoba oszukana w ten sposob moge podac inna osobe ktora naciagnal juz na 4 lata a tez miala byc na 2 [rozwiń/zwiń]
NIE MA ZADNYCH ZALET
KLAMSTWO, OSZUSTWO
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
knick
link | zgłoś
2016-01-02
*.224.47.*
Nie poleciłbym nikomu. Ceny za energię nie z tej ziemi a umowy zawierane są przez oszustów którzy zamydlają oczy. Dobrze kręcą i robią dobre wrażenie. Powinni się wstydzić. Nie rozumiem jak można mieć taki tupet, by tak kłamać i nabierać ludzi. Szkoda gadać.. a te wszystkie przychylne opinie to nic [rozwiń/zwiń]
oszuści - krętacze - drożyzna nie z tej ziemii !!
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Cezary
link | zgłoś
2015-10-09
*.8.217.*
Podzielam zdanie tych, którzy mają złe wrażenia o DUON. Jestem rozczarowany współpracą, po 1. w związku z tymi ich korektami, po 2. w związku z brakiem faktycznie czytelnych rozliczeń, a może wogóle braku rozliczeń, bo nic nie wynika, po 3. kretacze przedstawiciele - obiecują złote góry!, po 4. i [rozwiń/zwiń]
0
1000000000
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
oszukany
link | zgłoś
2015-07-11
*.60.153.*
Firma Duon stosuje nieuczciwe praktyki przedstawiciele przedstawiają się za lokalnego sprzedawcę i obiecują tańszą energię a przy okazji załatwią za Was inne formalności np. zmiany adresu, zdjęcie licznika w nieużywanym obiekcie,i inne złote góry i oni razu nie wspomną że są z Duonu a Wy majac zaufa [rozwiń/zwiń]
same straty
umowa przez oszustwo
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
JRJ
link | zgłoś
2015-01-05
*.14.0.*
Niestety fatalna organizacja sprzedaży. Faktury nie do zaakceptowania - czytelność zerowa : nie wynika z nich jasno i jednoznacznie, za co się płaci. Nie wiadomo co jest prognozą, a co rzeczywistym zużyciem. Nie ma jakiejkolwiek możliwości precyzyjnego porównania z fakturami dystrybutora. Dwie trzec [rozwiń/zwiń]
po roku współpracy trudno byłoby je wskazać
niezbyt poważne traktowanie klienta, fatalny system bilingowy
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
ELEK
link | zgłoś
2014-12-20
*.205.103.*
DUON jest niewiarygodny delikatnie mówiąc, a ja powięc wręcz, że jego oferta to czyste oszustwo. Płacę w/g prognoz z księżyca, już kolejny okres rozliczeniowy. Nie mam faktycznego rozliczenia, za godziny nocne nic nie jest odjęte. Generalnie płacę więcej niż wcześniej w ENERDZE. Przestrzegam wszystk [rozwiń/zwiń]
Totalna porażka- oferta niezgodna z rzeczywistością.
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Elek
link | zgłoś
2014-11-08
*.23.109.*
Oferta wyglądała korzystnie, gorzej jest w rzeczywistości. Prognozy zużycia z księżyca, niby darmwe godziny nocne, ale płacę za całe zużycie. Ogólnie nic nie zaoszczędziłam, a jedynie podzieliłam usługi na 2-firmy (sprzedawca i dostawca). Wycofam się po skończonej umowie.
brak
rzeczywistość odbiega od oferty
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Przemek Bytom
link | zgłoś
2014-08-09
*.42.212.*
Prąd dosyć tani, ale są lepsze oferty. Ogólnie jestem u nich kilka miesięcy, ale będę zmieniał na coś lepszego.
niestety ale są bardziej konkurencyjne oferty
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Elka
link | zgłoś
2014-05-26
*.42.217.*
Duon niczym szczególnym się nie wyróżnia na rynku. Sama nie korzystam z ich usług, jednak gdy dokładnie porównywałam różne oferty, to doszłam do wniosku, że jednak sa inne, lepsze opcje. Nie mogę polecić ani odmówić, jednak sama się na nich nie zdecydowałam.
są znacznie lepsze oferty
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 
Marcin Kondratowicz
link | zgłoś
2014-05-20
*.76.154.*
Oferta dostawcy energii Duon przemówiła do mnie najbardziej, a to co przesądziło o moim wyborze to darmowe godziny, w których nic nie płacę nawet jesli zużyję duże ilości prądu. Trochę razi brak efaktur, ale może to tylko małe niedopatrzenie z mojej strony. Zadzwonię na linię pomocy i dokładnie się [rozwiń/zwiń]
niskie ceny, darmowe godziny
brak efaktur
Poziom obsługi:    Jakość usług/produktu:    Poleciłbyś znajomym? 

Duon Opinie